Un alt profesor de la Departamentul de Medicina Dentara a Facultatii de Medicina Oradea, retinut pentru ca ar fi primit mita de la studenti

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 13 februarie 2017, 21:07 Dosare Anticoruptie


Un alt cadru didactic, sef de lucrari la Departamentul de Medicina Dentara din Facultatea de Medicina Oradea, a fost retinut, luni, de procurorii bihoreni pentru luare de mita, femeia fiind acuzata ca ar fi primit de la studenti bani, cosmetice, cafea si un stilou pentru a-i promova, scrie News.ro. Saptamana trecuta, sefa Departamentului de Medicina Dentara, Adriana Pirte, a fost arestata preventiv, tot pentru luare de mita.

Potrivit Parchetului Tribunalului Oradea, procurorii bihoreni au dispus retinerea profesorului Camelia Dalai, sef de lucrari la Departamentul de Medicina Dentara din Facultatea de Medicina Oradea, femeia fiind acuzata ca in perioada mai - septembrie 2016 ar fi primit sume intre 300 de lei si 100 de euro, cosmetice, cafea dar si un un stilou de la sase studenti pentru a-i promova la examenul de la disciplina "Protetica dentara".

Femeia mai este acuzata ca in sesiunea din iunie 2016 le-ar fi dat la doi studenti subiectele de examen rezolvate pentru ca acestia sa poata trece in urmatorul an de la taxa pe locurile bugetate.

Acesta este cel de-al doilea cadru didactic de la facultatea oradeana acuzat de fapte de coruptie, dupa ce saptamana trecuta sefa Departamentului de Medicina Dentara a Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea, Adriana Pirte, a fost arestata preventiv.

Adriana Pirte ar fi primit mita de la studenti sume cuprinse intre 50 si 400 de euro dar si diverse bunuri precum parfumuri sau bijuterii, in schimbul promovarii la examene. 

"In exercitarea atributiilor functiei didactice de profesor universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, in perioada mai - septembrie 2016, inculpata a primit sume cuprinse intre 50 si 400 de euro precum si diverse bunuri - parfum, bijuterii - cu titlu de mita, de la mai multi studenti pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de invatamant", se preciza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor.

Procurorii bihoreni au facut, in 8 februarie, perchezitii la locuintele si cabinetele celor doua femei, medici si cadre universitare la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, fiind vizate posibile fapte de coruptie.

Acesta nu este primul caz de coruptie cu care se confrunta Facultatea de Medicina din Oradea, un alt cadru universitar fiind condamnat in 2015 tot pentru luare de mita. Profesorul universitar Constantin Romanul, prodecan la acea data al facultatii, a fost retinut in 2014 dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de la studenti pentru a-i promova la examen. El a fost ulterior trimis in judecata si condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























842 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    de ce mai exista? (Luni, 13 februarie 2017, 21:43)

    andimi [utilizator]

    eu ma intreb de ce mai exista facultate de medicina la Oradea? E notorie dupa scandalurile cu diplome false, cu rectori corupti, cu profesori incompetenti. Cind va avea ministerul curaj sa taie in carne vie si sa inchida aceste scoli de sub-ingineri, pardon medici? Probabil nu prea curind.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by