Ultimul termen de judecata in dosarul in care sunt implicati Bica, Pop si Simu. DNA a cerut pedepse cu executare

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 19 decembrie 2016, 12:32 Dosare Anticoruptie


Alina Bica si Serban Pop
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Procurorul DNA a cerut, luni, la ultimul termen de judecata de la instanta suprema, condamnarea fostului procuror-sef al DIICOT Alina Bica, a fostului sef al ANAF Serban Pop si a omului de afaceri Horia Simu la pedepse cu executare, in timp ce avocatii au solicitat achitarea acestora, in dosarul de coruptie, transmite News.ro.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca, luni, ultimul termen in dosarul in care Alina Bica si Serban Pop sunt acuzati de fapte de coruptie legate de solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, judecat si el pentru dare de mita.  

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie le-a cerut judecatorilor sa aiba in vedere in pronuntarea sentintei ca Alina Bica era magistrat cand a comis fapta si ca nu era cazul sa se compromita primind mita de la omul de afaceri Horia Simu. 

Magistratul a solicitat condamnarea Alinei Bica la o pedeapsa cu executare pentru luare de mita, aplicarea unei pedepse complementare pe o perioada de cinci ani, confiscarea a 17.500 de euro si mentinerea masurilor asiguratorii.  

Procurorul a mai solicitat condamnarea la pedepse cu executare a fostului sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Serban Pop pentru fapta de complicitate la dare de mita, precum si confiscarea a 150.000 de euro, si a lui Horia Simu, pentru dare de mita. 

Avocatii Alinei Bica au solicitat achitarea acesteia, aratand ca fapta de care este acuzata nu poate fi probata. Dupa pledoariile finale ale avocatilor si dupa ultimele declaratii ale inculpatilor, instanta va ramane in pronuntare in acest dosar, urmand sa anunte cand va da o solutie. 

Sentinta nu va fi definitiva si va putea fi contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.  

Dosarul se judeca de un an si trei luni la instanta suprema si pana luni a avut 25 de termene.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1027 vizualizari

  • 0 (6 voturi)    
    dosarele lui base se claseaza (Luni, 19 decembrie 2016, 13:01)

    jackalphonse [utilizator]

    Clasati le si pe astea, ca oricum au fost mana in mana cu base
    • -1 (5 voturi)    
      /// (Luni, 19 decembrie 2016, 13:28)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      Cap de creta: aici subiectul este Bica, Pop si Sima.
      Ai un fetis cu Base?
      • +2 (4 voturi)    
        cap de nisip, astia s locotenenti basisti (Luni, 19 decembrie 2016, 13:54)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui hmara

        Nu incerca sa eviti faptul ca base fura prin oamenii lui de incredere. Sau crezi ca base, superinformat de viata pesedistilor, lasa la intamplare ce faceu oamenii lui?
        Voi, basistii de 50 de bani (vad ca ati reaparut) aveti o conduita agresiva.
        • -1 (1 vot)    
          Apropos e <basisti> (Luni, 19 decembrie 2016, 20:53)

          OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui jackalphonse

          Ar trebui sa iti revizuiesti ideile fixe, s-ar ptea sa ai surprize. De exemplu:

          <Dosar RCS&RDS: Dan Voiculescu a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare (...) În același dosar, Șerban Pop, fostul președinte al ANAF, a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare de informații secrete de serviciu.>
          • +1 (1 vot)    
            Toti apropiatii lui base sunt cu retrocedari (Marţi, 20 decembrie 2016, 9:46)

            jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuTudor

            Dosare penale. Incepand cu Udea, aia mare, aia mica, Videanu etc.
            Care parte sa o revizuiesc Ovidiu? Daca insusi Base are dosare penale pe care acum se straduieste sa le faca clasate, nu ti se pare ca basistii sustin un penal? Serios.
            Ovidiu, care mai este diferenta intre cei care il sustin pe Dracnea, care are un dosar penal destul de subtire, pe probleme de voturi, si basistii care sustin un infractor cu dosar pe nal pe baza de furt?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by