Fostii ministri Dan Nica, Alexandru Athanasiu si Adriana Ticau, urmariti penal de DNA in dosarul Microsoft II

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 12 decembrie 2016, 14:02 Dosare Anticoruptie


Dan Nica
Foto: AGERPRES
​Dan Nica, fost ministru al Comunicațiilor și tehnologiei informației în perioada 2000-2004 si Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei in perioada 2003-2005 sunt urmariti penal de DNA pentru abuz in serviciu in dosarul privind licentele Microsoft, cunoscut ca Microsoft II, si au fost plasati pentru 60 de zile sub control judiciar. Procurorii DNA au inceput urmarirea penala, in acest dosar, si impotriva Adrianei Ticau, si ea fost ministru al Comunicatiilor si, anterior, fost secretar de stat in minister, in mandatul lui Dan Nica.

DNA anunta, intr-un comunicat, ca in urma obținerii avizului favorabil din partea președintelui României, au inceput urmarirea penala impotriva inculpatilor:

Dan Nica, ministru al comunicațiilor și tehnologiei informației în perioada 2000 - iulie 2004, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Alexandru Athanasiu, ministru al educației și cercetării în perioada 2003-2005, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Adriana Silvia Ticau, secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în perioada 2003 - iunie 2004, respectiv de ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în perioada iulie - decembrie 2004, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată

La sfarsitul lunii noiembrie, presedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a fostilor ministri ai Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Dan Nica si Silvia Adriana Ticau si a lui Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii, in dosarul Microsoft II.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1362 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Mai sunt urmariti si acum (Luni, 12 decembrie 2016, 17:00)

    ty [utilizator]

    dupa marea victorie?
  • +1 (1 vot)    
    Se asteapta prescrierea (Luni, 12 decembrie 2016, 17:31)

    Comentatorul-x [utilizator]

    Sa fim seriosi, stam de ani si ani sa trimitem in instanta un dosar in care vinovatiile sunt evidente. Nu stiu de ce a durat atatia ani ? Mai e putin si se vor prescrie faptele.
    Si gata.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by