UPDATE Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de fostul manager de la spitalul Malaxa/ Florin Secureanu a fost retinut

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 9 decembrie 2016, 17:24 Dosare Anticoruptie


Florin Secureanu
Foto: Agerpres (editat)
Fostul director al spitalului Malaxa din Bucuresti, Florin Secureanu, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sub acuzatia de luare de mita si delapidare, ambele in forma continuata.

UPDATE: Florin Secureanu a fost retinut de procurorii DNA
in dosarul in care este acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita si delapidare, anunta Agerpres. Secureanu a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat sambata la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Care sunt acuzatiile procurorilor:

Secureanu, care a detinut functia de manager al spitalului clinic Nicolae Malaxa din Bucuresti, in perioada 2007 - 29 noiembrie 2016, unde a fost numit de Primaria Bucuresti, "a conceput si a pus in aplicare o schema prin care sustragea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului".

Concret, in aceasta perioada "s-au emis facturi pentru un numar de 1.075 zile, ceea ce inseamna ca suspectul si-a insusit, in 1075 de zile, sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totala delapidata este evaluata la 1.944.594 lei"..

Pentru a justifica in documentele financiar-contabile ale institutiei publice sumele de bani astfel delapidate, Secureanu ar fi cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar - contabil, serviciul achizitii, serviciul administrativ), sa intocmeasca in fals documente justificative (facturi si chitante).

In acest scop, directorul spitalului s-a folosit de doua societati comerciale, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT si prestatori de servicii de reparatii si mentenanta calculatoare ai spitalului. In realitate, aceste doua societati nu au avut niciodata contracte cu spitalul clinic Nicolae Malaxa si in consecinta nu au prestat niciun serviciu si nu au livrat niciun fel bunuri institutiei publice, spun procurorii.

Totodata, in perioada 20 mai 2011 - noiembrie 2016, in mod repetat, Secureanu a pretins unei societati comerciale care avea atribuite contracte de achizitie directa cu spitalul sa ii plateasca o serie de deplasari pe care el si apropiati ai sai le faceau in strainatate si in tara.

Astfel, societatea comerciala a platit unei agentii de turism suma de 801.138 lei pentru un numar de 470 de deplasari ale suspectului si ale apropiatilor sai.

Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului si apropiatii sai, platite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat in achizitionarea de bilete avion, cazare, inchirieri auto, mic dejun, etc. Destinatiile au fost variate, atat in Europa, America, Asia, cat si in Romania.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4456 vizualizari

  • +22 (22 voturi)    
    15 ani! (Vineri, 9 decembrie 2016, 17:33)

    Adri70 [utilizator]

    Daca ja(v)ra asta ia sub 15 ani ade puscarie, inseamna ca suntem cea mai de rahat tara!
  • +17 (17 voturi)    
    E NOAPTEA MINTII !!! (Vineri, 9 decembrie 2016, 18:19)

    arheopterix [utilizator]

    acest mizerabil , provenit din maseur (15 ani ) cu aspect de brancardier si limbaj de golan (am auzit cu totii inregistrarile )...propulsat de un grup asemeni lui (nu pot sa-l uit pe oprescu -,,bai doamna nu e toti hoti ,,si a doua zi era legat ) cu ramificatii păna la wiena (pe soclul statuii lui eminescu )... ajuns profesor la medicina si face ce stie fruntea lui ingusta fur a...preacurveste ...samd (ma tem ce om mai auzi )daca tot grupul lui in frunte cu oprescu (care l-a facut doctor in medicina ) nu e legat natia asta nu are nici un viitor . si pentru ca sunt sigur ca nu e singurul grup de acest fel in romanica mi-asi dori ceva exemplar !
    • +7 (7 voturi)    
      Cel putin 10% din institutiile bugetare (Vineri, 9 decembrie 2016, 20:42)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

      sunt conduse de secareni. Poate ca unii dintre ei sunt mai subtili, se acopera mai atent cu acte, dar sug cat pot de la buget. Imi explica unul care se indopa cu bani bugetari cu nemiluita, cu tot felul de sporuri la salarii si servicii pe care si le platea ca sef de institutie ca daca plateste taxe la stat, si legea permite sa-si dea aceste sporuri, totul este ok. Cat timp sistemul permite, nu poti scapa de hoti.
      • +1 (1 vot)    
        Cred ca ai vrut sa spui (Sâmbătă, 10 decembrie 2016, 13:08)

        Adri70 [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

        90%...
  • +12 (12 voturi)    
    Pe fatza cu documente si martori (Vineri, 9 decembrie 2016, 18:20)

    Marian74 [utilizator]

    Asta a fost ori idiot, ori a avut mega-spate (unul din cei deja luati, gen Toba?) ori asa fac toti si a picat din ghinion..
  • +9 (9 voturi)    
    " ce frumos " fura asta cit a vrut si e prins pt (Vineri, 9 decembrie 2016, 19:06)

    linarel [utilizator]

    niste firimituri . Tara hotilor in care se fura de 26 de ani si inca se tot fura.

    Delapideaza secu asta milioane de euro si e acuzat doar pt 300000 euro.

    Tara lui papura voda cu justitia lui peste prajit.
    Pai cum sa nu nu fure smecherii cind sint incurajati .
    Cine stie, poate chiar acum la peluza alti directorasi, mari academicieni plenipotentiari , masteranzi si doctoranzi in impingerea vintului la vale isi baga mina pina la genunchi si vor fi aspru pedepsiti cu...suspendare pt lipsa de probe, ...
    si asta la pastele cailor
  • +17 (17 voturi)    
    Pai si Firea? (Vineri, 9 decembrie 2016, 19:42)

    termopan [utilizator]

    DNA poate va uitati si la Firea. Cam are potential de complice...

    Boschetaru asta ajuns director de spital si profesor universitar are cica inregistrari. Sau poate le-a sters cat a fost in concediu...

    Eu i-am cumparat pastile lu tata cat a fost in spital ca nu existau bani pentru stocul farmaciei, asta s-a dus in Croatia pe banii spitalului. Sublim!!!

    Multumim PSD!
    • +6 (6 voturi)    
      multumim GSP (Vineri, 9 decembrie 2016, 21:49)

      corbul109 [utilizator] i-a raspuns lui termopan

      daca nu era tolo, nu aflam veci despre personajul asta!!! tot ce am citit in articolul asta am citit deja pe tolo.ro. Asteapta si tu vreo 2 - 3 zile. Procurori asteapta si ei noi dezvaluiri ca sa pregateasca noile dosare prin metoda copy/paste.Pe moment tolo e ocupat cu Oprescu, Firea urmeaza...
      Ce ma intreb de cand am citit articolul e : asta e considerat un succes al DNA???
  • +11 (11 voturi)    
    Nedumeriri (Vineri, 9 decembrie 2016, 19:53)

    oltean50 [utilizator]

    Spitalul Malaxa cate controale de la institutiile statului a avut in ultimii 10 ani ?Eu, la un mic magazin am minim 3-4 controale pe an , deci minim 30 in 10 ani.
    Sau organele statului trebuie sa verifice doar pe privati pentru a vedea daca nu cumva fenteaza statul si nu vireaza impozitele integral pentru a fi mai mult de furat de beneficiarii banilor ?
    Si cum este organizat controlul intern in spitale ?
    • +6 (6 voturi)    
      controale de la primarie au fost... (Vineri, 9 decembrie 2016, 21:24)

      yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui oltean50

      dar l-au invatat cum sa stearga urmele.
      Au fost si de la curtea de conturi, dar minune nu au gasit nimic.
      Stiu de la un angajat ANAF ca inainte sa plece pe teren sa faca controale primesc o lista cu firmele care nu trebuiesc controlate.
    • +5 (5 voturi)    
      Apare in articolele lui Tolo (Vineri, 9 decembrie 2016, 21:26)

      t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui oltean50

      Ca a dat 30.000E la Curtea de Conturi, samd. Sper sa toarne tot.
  • -4 (10 voturi)    
    Fara gluma (Vineri, 9 decembrie 2016, 21:09)

    Irina25 [utilizator]

    Daca si Videanu si Udrea erau bagati la puscarie, mergeam duminica la vot.
    • +3 (3 voturi)    
      . (Vineri, 9 decembrie 2016, 23:15)

      adi.i [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

      Deci te pastrezi pentru urmatoarea tura
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 10 decembrie 2016, 7:25)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by