Fostul sef de achizitii din ANAF, inculpat in dosarul lui Blejnar, si-a recunoscut faptele - motivare

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 9 decembrie 2016, 15:23 Dosare Anticoruptie


Dan Stroe, fost director in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), inculpat in dosarul in care Sorin Blejnar este arestat preventiv pentru trafic de influenta, si-a recunoscut faptele si a cerut procurorilor DNA Ploiesti incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, reiese din motivarea deciziei Curtii de Apel Ploiesti care a mentinut masura preventiva luata fata Blejnar. 

Potrivit documentului, Dan Stroe, director al Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne din cadrul ANAF in perioada in care Blejnar era seful institutiei, a dat o declaratie prin care si-a recunoscut fapta si si-a exprimat intentia de a incheia un acord cu Ministerul Public. 

"In privinta faptului ca ... a dat o declaratie ulterior, prin care si-a recunoscut fapta si si-a exprimat intentia de a incheia un acord cu Ministerul Public cu privire la aceasta recunoastere ulterior datei la care s-a dispus masura arestului preventiv cu privire la inculpat, apreciaza ca existenta contradictiilor din declaratia acestuia reprezinta un sprijin pentru cele afirmate pana la acel moment de catre inculpatul ... cel putin cu privire la faptul ca la intalnirea care constituie in opinia judecatorului de drepturi si libertati de la fond momentul de la care s-a consumat infractiunea nu a fost prezent si seful de cabinet ...", a aratat unul dintre avocatii lui Blejnar, conform textului citat. 

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Agerpres, ca in respectivul paragraf se face referire la Dan Stroe, care este acum inculpat in dosar pentru luare de mita. 

Conform datelor din motivarea deciziei Tribunalului Prahova privind arestarea fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, Dan Stroe, suspect in cauza la acel moment, nu a putut fi gasit initial de procurori. 

"Faptul ca organul de urmarire penala nu a formulat propunere de arestare preventiva pentru suspectul S.D. (Stroe Dan - n.r.) (motivat din partea organului de urmarire penala de faptul ca acesta nu a putut fi gasit) este un aspect care excede analizei judecatorului de drepturi si libertati, Ministerul Public fiind titularul exclusiv al exercitarii actiunii penale si al formularii propunerii de arestare preventiva", se arata in textul motivarii. 

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat ca a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice pe care o conducea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1860 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 9 decembrie 2016, 15:47)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by