UPDATE Medicul Irinel Popescu, la DNA pentru a vedea expertiza din dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu. Procurorii acuza un prejudiciu de peste 16 mil. euro

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 7 decembrie 2016, 9:23 Dosare Anticoruptie


Irinel Popescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Medicul Irinel Popescu s-a prezentat miercuri la DNA, pentru a fi audiat de procurori intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie, transmite Agerpres.

UPDATE 10.28 Medicul Irinel Popescu a declarat la iesirea de la DNA, ca a fost chemat pentru a lua la cunostinta obiectivele expertizei in dosarul in care este urmarit penal de procurori pentru abuz in serviciu, alaturi de alte persoane din conducerea CNAS, prejudiciul in acest caz fiind de peste 16 milioane de euro. 

''Am luat la cunostinta obiectivele expertizei si sper ca expertiza sa dovedeasca ceea ce sustinem. (...) Este vorba despre expertiza achizitiilor de servicii de asistenta tehnica din anul 2009'', a spus Irinel Popescu. El a sustinut ca in acest caz totul s-a facut legal si nu s-a creat niciun prejudiciu.

Fostul sef CNAS Irinel Popescu a fost audiat si pe 24 mai de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Irinel Popescu mai fusese la DNA si pe 16 martie.

Irinel Popescu si Vasile Ciurchea, fosti presedinti ai CNAS si mai multi fosti si actuali directori ai Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate sunt urmariti penal de DNA pentru abuz in serviciu, intr-un dosar in care se acuza ca SC HP ROMANIA SRL ar fi incasat 16,8 mil euro in mod ilegal pentru informatizarea institutiei.

Potrivit procurorilor, in perioada 2007-2009, intre CNAS si HP Romania S.R.L au fost incheiate mai multe acte aditionale la un contract de informatizare a institutiei, prin care au fost achizitionate servicii suplimentare de asistenta tehnica si instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) si pentru softul care asigura planificarea resurselor (ERP) la preturi supraevaluate, respectiv la valori de 804 euro/zi-om in cazul a doua dintre actele aditionale acte si de 760/zi-om, in cazul unui alt act aditional, dintre cele care fac obiectul prezentului dosar. 

In dosar este urmarita penal si firma HP ROMANIA SRL, pentru complicitate la abuz in serviciu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3183 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    din pacate coruptia loveste sistemul medical (Miercuri, 7 decembrie 2016, 9:42)

    bancher [utilizator]

    din Romania si la nivel inalt... ba chiar la cel mai inalt nivel. Doctorul Irinel Popescu a luat pe bune spaga, dosarul de coruptie nu este facut de florile marului. Un vecin de-al meu a facut transplant de ficat la dl dr Irinel Popescu, si toata ,,distractia'' l-a costat 1 mld lei (in bani vechi). Asta ar veni cam 22 000 euro in banii de azi, insa sa nu uitam ca era prin anul 2004, cand banii aveau alta valoare. Acum spaga e muult mai mare...
    Imi pare rau ca pierdem (inca) un profesionist, dar coruptia nu trebuie nici uitata, nici iertata.
  • +7 (7 voturi)    
    Bratari si inele pt. Irinel,doctorul esuat politic (Miercuri, 7 decembrie 2016, 9:48)

    Plagarus [utilizator]

    Membru PUR,ulterior vicepresedinte PC ( retras dupa 10 ani de politica) si seful Clinicii de Chirurgie si TRANSPLANT Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni.
    Pe stil mai vechi exista precedentul din 2009, cand era presedinte al CNAS, ar fi semnat acte aditionale, la un contract incheiat, cu firma HP, acceptand ca CNAS sa plateasca sume fabuloase, mult peste pretul pietei.
    Totusi omul muncetse cca 20 de ore zilnic : profesor universitar la UMF „Carol Davila”, chirurg și șef de secție la Institutul Clinic Fundeni, prorector și director de cercetare la Universitatea „Titu Maiorescu” (privată), chirurg și coordonator al secției de chirurgie la Spitalul privat „Oncofort” și manager, coordonator sau director de proiect la trei proiecte europene, unul pentru Academia Medicală (unde este și președinte) și două pentru Institutul clinic Fundeni.
  • +1 (1 vot)    
    Dar un avocat la Dna, cand? (Miercuri, 7 decembrie 2016, 10:02)

    Toni_Romania [utilizator]

    ---
  • +4 (4 voturi)    
    Urmeaza: (Miercuri, 7 decembrie 2016, 10:18)

    dinica [utilizator]

    Sa fie cercetat cum a fost stabilit venitul de 2000 de Euro pentru consilierii informatici. Peste vreo cinci ani.
    Cum primesc venituri de mii de euro consilieri ministeriali si guvernamentali. Peste vreo sapte ani.
    Cum primesc case de la RAPPS cei cu functii marunte. Peste cinci ani.

    Tot scandalul asta apornit de la faptul ca SIVECO s-a lacomit si nu a platit serviciile facute de alte firme.
    Care firme si ele la randul lor au facturat cu adaos de cateva sute la suta serviciile.

    Toti implicati in aceste afaceri au fost lacomi. De studiat cum firme de una doua persoane pot presta servicii de miliarde. Au subcontractat? Inseamna ca nu meritau sa primeasca comanda.

    E doar un alt aspect al cazului, cum hotul care striga hotii zice ca e negustor cinstit. Daca era cu buzunarele pline, era in regula.

    In concluzie, sunt sigur ca DNA stie deja care sunt problemele majore in acest caz, si ca face bine.
    Dar si aspectul moral al afacerilor din Ro ar trebui cantarit.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by