DNA cere aviz pentru urmarirea penala a lui Eugen Bejinariu, in dosarul Microsoft II

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 21 noiembrie 2016, 16:43 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni aviz pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Eugen Bejinariu, fost secretar general al Guvernului Adrian Nastase, acuzat ca a initiat si a sustinut hotararile de guvern prin care s-a aprobat incheierea contractului cu Fujitsu Siemens Computers GmbH privind inchirierea de licente Microsoft.

Procurorii DNA il acuza pe Eugen Bejinariu, in prezent deputat, de abuz in serviciu, pentru urmatoarele fapte:
  • a initiat si a sustinut proiectele a doua hotarari de guvern (nr. 1473/11.12.2003 si nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat incheierea intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul de a favoriza aceasta firma prin evitarea organizarii unei licitatii publice,
  • a initiat si sustinut proiectul Hotararii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de inchiriere de licente incheiat la data de 15.04.2004 intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH si pentru produsele educationale Microsoft, fara a exista un necesar fundamentat,
  • a semnat contractul comercial de inchiriere licente Microsoft din data de 15.04.2004 si actul aditional la acesta, cunoscand ca nu era justificata achizitia din sursa unica.
Procurorii DNA afirma ca, prin aceste actiuni s-a cauzat, pe de o parte, un prejudiciu in valoare totala de 66.965.343 de dolari, iar pe de alta parte un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.

Prezenta cerere de efectuare a urmaririi penale intra sub incidenta art. 305 alin 4 din C.P.P., prin urmare, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

Reamintim ca, tot luni, DNA a decis punerea in miscare a actiunii penale fata de doi fosti sefi ai Microsoft Romania si un fost sef al Fujitsu Romania si a calculat un prejudiciu total de 67 milioane de dolari. Claudiu Florica, denuntatorul din dosarul Licentele Microsoft 1, a fost pus control judiciar si e acuzat - alaturi de doi fosti directori Microsoft - de complicitate la abuz in serviciu.

Silviu Hotaran, Petrisor Ovidiu Artopolescu (ca reprezentanti Microsoft) si Ionut Claudiu Florica (reprezentant Fujitsu Siemens Computers GmbH) au fost pusi sub control judiciar pentru 60 de zile, ei fiind acuzati de complicitate la abuz in serviciu.

DNA precizeaza ca in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane. Tot luni a fost la DNA si fostul ministru Alexandru Athanasiu, dar calitatea sa in noul dosar nu a fost precizata oficial de DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1258 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    La Un Pas aproape de El Insusi (Luni, 21 noiembrie 2016, 17:04)

    un domn [utilizator]

    ce bine...
    • +4 (4 voturi)    
      Inteleg ca e la mana Presedintelui asa ca, (Luni, 21 noiembrie 2016, 18:51)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      intr-adevar, DNA a intrat in anticamera biroului lui "Dansul" ! ;)

      PS. Sa fim optimisti ! :)
      • 0 (0 voturi)    
        Well..inca un prim-ministru care intra la puscarie (Marţi, 22 noiembrie 2016, 8:31)

        MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        Well..inca un prim-ministru care intra la puscarie, chiar daca a fost prim doar o saptamana.

        Indicat de patronul sau Adrian Nastase, alt puscarias de lux si numit in functie de Traian Basescu (care are o legatura de suflet cu cei din judetul Suceava) - Eugen Bejinariu (adica un fel de imigrant legalizat de PSD in politica romaneasca) isi face bagajele pentru Mititica!

        La Multi Ani !

        In afara de dosarul Microsoft, cred ca ar trebui cautat motivul pentru desele sale vizite la d-na Socol, la Siveco, unde era un prieten de-al casei ... de software.

        Cititi baieti, cititi ! (asa o parafraza la Ion Heliade Radulescu) ...

        "Patria si Dreptul Meu!"
        .
      • +1 (1 vot)    
        Optimismul sa il Afisam cand se vor (Marţi, 22 noiembrie 2016, 11:05)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        Natzionaliza adresele din Zambaccian si Cornu iar la semafor sa vedem odraslele lui El Insusi cershind un codru de paine...
  • +4 (4 voturi)    
    Mai bine mai tarziu decat niciodata (Luni, 21 noiembrie 2016, 19:49)

    cartofil [utilizator]

    Cred ca deja omul care numara ouale s-a scapat pe el. De la brutarie o sa-l mute direct la Bellu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by