Alexandru Athanasiu, pus sub acuzare in dosarul "Microsoft 2": Inca nu ma gandesc foarte serios sa intru intr-un regim de recluziune, nu m-am atins de vreun leu al statului roman

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 21 noiembrie 2016, 12:23 Dosare Anticoruptie


Alexandru Athanasiu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul ministru al Educatiei Alexandru Athanasiu a venit luni la DNA pentru a fi audiat in dosarul "Microsoft 2", el declarand ca nu a luat niciodata spaga si ca viata isi poate oferi multe surprize, dar el stie ca este "absolut curat", transmite News.ro.

UPDATE 14.07 Athanasiu a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu in dosarul "Microsoft 2". Fostul ministru al Educatiei a plecat de la DNA dupa aproape doua ore, el reafirmand ca nu este vinovat si ca procurorii nu il acuza ca a luat mita, ci doar ca a semnat hotararea de guvern care prevedea ca se acorda gratuit licente pentru computerele din scoli. 

Intrebat daca l-a cunoscut personal pe Claudiu Florica si daca a negociat cu el necesarul de licente IT pentru scoli, Athanasiu a spus ca nu l-a cunoscut, dar ar fi vrut sa poata sa ii spuna ca "il va bate Dumnezeu", pentru ca el este cel care a profitat cel mai mult, are toti banii la el si este liber, ceea ce nu este normal, potrivit News.ro.

UPDATE 13.46 Alexandru Athanasiu a declarat la iesirea de la DNA ca a fost convins de necesitatea licentelor Microsoft de un document al ministereleor educatiei si comunicatiei, el precizand ca "nu este mare expert in IT", si ca de aceea exista experti.  

"Intotdeauna am fost de buna credinta, asta a recunoscut si domnul procuror", a sustinut fostul ministru.

"Eu inca nu ma gandesc foarte serios sa intru intr-un regim de recluziune, nu m-am atins de vreun leu al statului roman", a declarat Athanasiu.  

Alexandru Athanasiu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) putin inainte de ora 12.00, el spunand ca este pregatit de orice, dar stie ca este nevinovat.

"In anul in care s-a adoptat hotararea de guvern nu exista articolul care prevedea abuzul in serviciu. (...) Viata isi ofera multe surprize, dar cand te stii absolut curat...", a mai spus Athanasiu. 

El a precizat ca, in calitate de ministru al Educatiei, a semnat o Hotarare de Guvern, care prevedea ca se acorda gratuit licente pentru computerele din scoli. 

"Noi am primit gratuit un numar de 110.000 de licente pentru computerele din scoala romaneasca. (...) Le-a dat gratuit Secretariatul General al Guvernului, domnul Bejinariu. (...) Deci, Ministerul nu are niciun prejudiciu, le-a primit gratuit si, prin contracte de comodat, le-a distribuit in scoala", a precizat Athanasiu.

In dosarul "Microsoft 2" a fost audiat luni la DNA Ovidiu Artopolescu, fost manager al Microsoft Romania si fost secretar de stat la Ministerul Comunicatiilor. De asemenea, fostul director al companiei Microsoft Silviu Hotaran a fost luni la DNA, pentru a fi pus sub acuzare in dosarul "Microsoft 2", el declarand, dupa ce a fost audiat de anchetatori, ca nu a dat si nu a luat niciodata spaga.  

Surse citate deNews.ro au precizat ca la DNA a fost citat luni si Claudiu Florica, fostul sef al companiei Fujitsu in Romania.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3388 vizualizari

  • +2 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 noiembrie 2016, 12:29)

    [anonim]

  • +3 (7 voturi)    
    spaga (Luni, 21 noiembrie 2016, 14:33)

    georghe [utilizator]

    Dar cine a spus că ai furat de la statul român?
    Ai luat șpaga de la alte persoane care au furat ele, nesimțitele , de la statul român.
  • +2 (2 voturi)    
    banii au fost spalati pana sa ajunga la Athanasiu (Luni, 21 noiembrie 2016, 14:54)

    jackalphonse [utilizator]

    deja nu mai apartineau statului. Il cred pe cuvant...
    • +2 (2 voturi)    
      Păi spune adevărul! (Luni, 21 noiembrie 2016, 15:28)

      Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      Că nu era el aşa de fraier să pretindă şpaga în lei!
  • 0 (2 voturi)    
    corect (Luni, 21 noiembrie 2016, 15:59)

    levierul [utilizator]

    nu s-a atins de bani , dar partidul?
  • 0 (2 voturi)    
    Nene Athanasiule . . . (Luni, 21 noiembrie 2016, 16:44)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . nu este neaparat sa furi in interes personal, sau sa primesti mita, ca sa intri la puscarie. Nu! Dumneta cand ai fost investit in functia de ministru ai depus un juramant prin care, in esenta, te angajai sa fii in slujba poporului roman si numai lui! Facand-uti insa meseria in mod defectuos ai produs poporului in fata caruia ai jurat pagube enorme favorizand insi si firme fata de care nu aveai aceasta obligatie. Asta se cheama abuz in serviciu si indeplinirea in mod defectuos a sarcinilor de serviciu si se pedepseste cu ani grei de inchisoare. Asa ca lamentarile dumitale, cum ca nu te-ai atins de nici un leu din banii romanilor, nu au fundament!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by