UPDATE Perchezitii la Radio Romania Actualitati / Mandate de aducere pentru 11 persoane

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 17 noiembrie 2016, 10:12 Dosare Anticoruptie


Sediul Radio Romania
Foto: romania-actualitati.ro
Perchezitii efectuate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 au loc joi dimineata la sediul Radio Romania, anchetatorii suspectand acordarea de contracte catre firme controlate indirect de membri ai Consiliului de Administratie al postului public de radio, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE 13:30 Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune sunt cercetati pentru abuz in serviciu si conflict de interese, intrucat ar fi participat la luarea unor decizii in urma carora au fost incheiate ilegal mai multe contracte privind achizitii de servicii de turism.

11 persoane urmeaza sa fie duse la audieri

"Sunt trei perchezitii in desfasurare si 11 mandate de aducere. S-a plecat de la un prejudiciu estimat la 400.000 de lei, dar cercetarile au aratat ca suma este cu mult mai mare", au spus sursele citate.

Potrivit surselor citate, prejudiciul estimat este de 400.000 lei.

Nedelea Daniel, inlocuitor al purtatorului de cuvant al Parchetului, a confirmat pentru HotNews.ro efectuarea acestor perchezitii.

UPDATE 11.46: Radio Romania confirma intr-un comunicat ca "in cursul zilei de 17 noiembrie, s-au prezentat la sediul Societatii Romane de Radiodifuziune reprezentanti ai Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti pentru ridicarea unor inscrisuri. Radio Romania a pus la dispozitia acestora toata documentatia solicitata".

Reamintim ca, in urma cu o zi, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a acuzat-o pe Mirela Ioana Fugaru, membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), de incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa.

Potrivit unui comunicat al ANI, in perioada 29 iunie 2010 - 29 iunie 2014, Mirela Ioana Fugaru a participat si a votat, in cadrul sedintelor desfasurate la nivelul Consiliului de Administratie al SRR, decizii referitoare la planul managerial al evenimentelor culturale aflate pe agenda de lucru a SRR.

Ulterior, Mirela Ioana Fugaru a incheiat cu Societatea Romana de Radiodifuziune mai multe contracte de prestari servicii pentru organizarea si monitorizarea evenimentelor culturale in cadrul grupurilor de lucru, in valoare totala de 63.842 lei.

In opinia ANI, Mirela Ioana Fugaru a incalcat legislatia privind conflictul de interese in materie administrativa in raport cu dispozitiile art.70, art.71 si art.72 din Legea nr.161/2003.

Mirela Ioana Fugaru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























13342 vizualizari

  • +23 (25 voturi)    
    Așteptăm și la TVR (Joi, 17 noiembrie 2016, 10:20)

    Kap [utilizator]

    Foarte bine, și-n Pangratti, că sunt sigur că au mult mai mult de lucru.
  • +30 (32 voturi)    
    ma intreb (Joi, 17 noiembrie 2016, 10:46)

    xanti [utilizator]

    Oare exista in Romania institutie publica sau privata neatinsa de coruptie?
    Este uluitor cat se fura cu toate ca de cativa ani DNA aresteaza pe banda rulanta,nu au frica ,nu le pasa ca fac puscarie s-au invatat ca daca fac 2-3 ani scapa si tot plini de bani sunt.
    Se pare ca a fi corup e un fel pedigris daca nu il ai esti fraier ,papagal sau si mai rau Prost cu P mare.
    • +19 (19 voturi)    
      asta e problema (Joi, 17 noiembrie 2016, 11:25)

      cladob [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      asta e urmatorul pas mare: recuperarea extinsa a prejudiciului, cu dobanda. Asta i-ar durea mai tare decat 20 de ani de inchisoare
  • +15 (15 voturi)    
    :-))) (Joi, 17 noiembrie 2016, 11:28)

    iodixit [utilizator]

    ce-mi place cind citesc ca-i salta politia pe astia (si mai mult cind ii ascunde si le confisca si banii). imi insenineaza ziua. unu mai putin. urmatorul va rugam. sa raminem 15 milioane afara si restul ascunsi daca altfel nu se poate!
  • +12 (12 voturi)    
    Radio public (Joi, 17 noiembrie 2016, 13:15)

    Un cititor [utilizator]

    Aceasta se întâmplă când de plătit plătește prostimea , iar de controlat , se controlează ei pe ei.
  • +8 (8 voturi)    
    Pomanagii astia,sunt desatui de 27 de ani ! (Joi, 17 noiembrie 2016, 14:23)

    Plagarus [utilizator]

    Vouchere de vacantze, deconturi umflate, aparatura audio dusa acasa,renovari de case la sefi........


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by