Fostul adjunct al Politiei Capitalei, Roberto Ababei, condamnat definitiv la trei ani cu executare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 18 octombrie 2016, 13:28 Dosare Anticoruptie


Roberto Ababei
Foto: b.politiaromana.ro
Fostul adjunct al Politiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost condamnat, marti, la trei ani de inchisoare cu executare de catre Curtea de Apel Bucuresti, hotararea, prin care judecatorii au admis apelul DNA impotriva deciziei initiale a Tribunalului Bucuresti, fiind definitiva, transmite Mediafax.

Roberto Stefan Ababei, fost director general adjunct al Politiei Capitalei, a fost condamnat, marti, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul in care procurorii DNA il acuza de trafic de influenta, dupa ce ar fi incercat sa favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6. Decizia, una definitiva, vine dupa ce, in luna martie, Tribunalul Bucuresti il condamnase la trei ani cu suspendare, DNA formuland apel.

"(..)Dispune inlaturarea dispozitiilor art.91 Cod Penal si urmatoarele in ceea ce il priveste pe inculpatul Ababei Roberto-Stefan urmand ca pedeapsa rezultata stabilita prin sentinta apelata sa fie executata in regim de detentie", se noteaza in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Alaturi de fostul adjunct al Politiei Capitalei, in dosar au mai fost condamnate alte doua persoane, Eduard Alexandru Zama la doi ani cu suspendare si Dan Mihai Pencea, tot doi ani cu suspendare, la acesta din urma fiind lasata decizia initiala a Tribunalului Bucuresti.

In cazul lui Eduard Alexandru Zama a fost dispusa si prestarea de munca in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile, munca ce va fi prestata in cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor sau la Primaria Muncipiului Bucuresti- Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus confiscarea de la Roberto Ababei a sumelor de 24.800 lei, 3.795 de euro si 320 de lire sterline.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 14 iulie - 6 august, Roberto Ababei a primit de la Eduard Alexandru Zama si Dan-Mihai Pencea, administratorii unui restaurant, in doua transe, 13.000 de euro, lasandu-i pe acestia sa creada ca, prin functia detinuta, ii poate influenta pe ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice care faceau cercetari cu privire la presupuse infractiuni de evaziune fiscala savarsite de cei doi oameni de afaceri.

Procurorii DNA sustin ca Ababei le-a creat celor doi si impresia ca poate interveni pe langa un alt director adjunct, care avea in subordine Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE).

Cei doi se temeau ca ar putea fi cercetati pentru evaziune fiscala dupa un control al politistilor Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, in urma caruia fusesera gasite niste agende in care se aflau programarile unor nunti si botezuri care avusesera loc si care erau trecute si in contabilitatea localului. Astfel, administratorii restaurantului ar fi luat legatura cu Roberto Ababei, pentru ca acesta sa intervina pe langa ofiterii SICE.

Roberto Ababei a fost director general adjunct al Politiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, seful Politiei Sectorului 2. In 15 octombrie, Roberto Ababei a fost eliberat din functie, ca urmare a arestarii sale.

In perioada noiembrie 2009 - aprilie 2010, Ababei a fost imputernicit la comanda Politiei Sectorului 2, iar din 2005 pana in noiembrie 2009, a condus Sectia 8 Politie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul sefului Sectiei 8.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2888 vizualizari

  • +4 (6 voturi)    
    munca in folosul comunitatii (Marţi, 18 octombrie 2016, 14:05)

    monterosa [utilizator]

    la biserica? Pai biserica e ditamai corporatia care nu plateste nicio taxa la stat. Mai beneficiaza si de munca gratuita a infractorilor... E ceva ce imi scapa aici.
  • +4 (4 voturi)    
    Stirea e interesanta in special, cred eu, (Marţi, 18 octombrie 2016, 14:09)

    Susufler0 [utilizator]

    pt ca ne prezinta un interesant caz de INDIVIDUALIZARE A PEDEPSEI !

    Astfel TMB, condamna un politist cu functie mare pt trafic de influenta la pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu SUSPENDARE ! Adica, pe cel care ar trebui sa fie exemplu de comportament pt noi ceilalti, pe cel care a coordonat si-poate- ar mai fi coordonat si in viitor anchete penale de cercetare a unor fapte de trafic de influenta, il condamna aproape la NIMIC.

    Apoi vine CAB si indreapta lucrurile, in sensul ca transforma suspendarea pedepsei inchisorii in executare in penitenciar.

    PS. O schimbare radicala care, in cel mai bun caz, ii "acuza" pe Judecatorii TMB care au dat prima hotarare de INCOMPETENTA !

    PPS. Ca doar n-or fi competenti, dar...
    • +1 (1 vot)    
      pai (Marţi, 18 octombrie 2016, 14:38)

      Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Pai scrie in articol, ca e de la sectia 8 Politie- aia de la Iancului. Pentru mine e destul.

      PS: la Iancului acolo erau cele mai mari scandaluri cu arestati care erau batuti pana le sareau dintii sau ficatii din ei, marturiseau si ce nu au facut. Poate da peste vreunu din astia in penitenciar, ca s-a aranjat...
      • 0 (0 voturi)    
        Ha,ha.........! (Marţi, 18 octombrie 2016, 19:48)

        geag [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

        Sa i dea Dumnezeu ca nu i vreau raul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by