Laura Codruta Kovesi, dupa ce Senatul a respins cererea de urmarire penala a lui Gabriel Oprea: Este un vot politic care blocheaza justitia. O mama ramane sa astepte

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 21 septembrie 2016, 10:22 Dosare Anticoruptie


Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres/AP
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi a declarat miercuri ca votul de luni din Senat prin care a fost respinsa cererea DNA de urmarire penala a senatorului independent Gabriel Oprea, fost ministru de Interne si vicepremier, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii lui Bogdan Gigina, este "un vot politic care blocheaza justitia", adaugand ca in acest caz DNA nu poate sa stabileasca "raspunderea penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa", astfel incat "o mama ramane sa astepte".

"Este un vot politic care blocheaza justitia. DNA nu mai poate sa stabileasca raspunderea penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa. Deci o mama ramane sa astepte", a declarat Kovesi, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

"Au mai fost astfel de precedente. Va reamintesc dosarul in care a fost implicat fostul ministru de Externe, Corlatean Titus. Au fost mii de oameni care nu au putut sa voteze la alegeri. Am deschis o investigatie, din nou, votul politic a blocat acea investigatie, motiv pentru care nu o sa putem sa administram probe si sa aflam ce s-a intamplat", a adaugat sefa DNA.

Kovesi a aratat ca a venit la CSM pentru a sustine un procuror DNA cercetat disciplinar: "Eu am venit astazi doar sa o sustin pe colega noastra, este vorba de o cercetare disciplinara, in dosarul in care a fost investigat fostul ministru de Interne Oprea Gabriel, fostul ministru de Interne Toba si fostul sef al Directiei de Informatie si Protectie a MAI. Am venit doar sa imi sustin colega".

Senatorii au respins luni, in plen, cererea DNA de urmarire penala a senatorului independent Gabriel Oprea, fost ministru de Interne si vicepremier, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii lui Bogdan Gigina, cu 73 voturi "impotriva" si 45 "pentru".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3239 vizualizari

  • +20 (26 voturi)    
    Multa lume uita cel mai simplu fapt: (Miercuri, 21 septembrie 2016, 10:39)

    Lucian P. [utilizator]

    specimenul asta nu avea dreptul sa aiba coloana oficiala. PUNCT. Orice alta discutie este in zadar. Presedintele pe de alta parte are acest drept. Degeaba incearca ei diferite idei si scenarii care prind la public, sunt inutile pentru ca punctul de pornire e gresit. Daca el nu avea dreptul la coloana oficiala, nu trebuia sa o foloseasca si atunci accidentul nu ar mai fi avut loc, deci da, este ucidere din culpa, pentru ca prin faptul ca s-a folosit de un privilegiu necuvenit a provocat acest accident.
    • +6 (8 voturi)    
      La Ponta (Miercuri, 21 septembrie 2016, 13:22)

      Gaetano73 [utilizator] i-a raspuns lui Lucian P.

      nu e la fel? A intrat in barou fara examen, pe baza titlului de doctor obtinut prin furt si acum ca I s-a retras titlul, desi e limpede ca lumina zilei, inca nu e exclus din barou. Se mai discuta, se mai analizeaza, se mai reanalizeaza. Eu intreb: CE ANUME??
  • -17 (23 voturi)    
    Sa stii... (Miercuri, 21 septembrie 2016, 10:39)

    taticutu [utilizator]

    Dna Kovesi sa sti urmatoarele : Parlamentul este compus din partide politice, deci votul lui este numai politic ; de asemenea, de cand DNA -ul se ocupa de " ucideri din culpa ", nu este clar treaba parchetelor obisnuite ? Uitati-va la sigla institutiei pe care o conduceti, parca ar trebui sa se ocupe cu altceva !
    In concluzie, dosarul incriminat de Dvs trebuie preluat de alta institutie, care sa-l duca la bun sfarsit . Si nu mai fiti patetica, ca nu va prinde !
    • +7 (9 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 septembrie 2016, 11:31)

      [anonim] i-a raspuns lui taticutu

    • +2 (4 voturi)    
      nu intelegi (Miercuri, 21 septembrie 2016, 13:29)

      cvi [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

      Dosarul nu mai poate fi preluat. E gata, e terminat. Doar daca isi pierde izmenarul calitatea de parlamentar mai poate fi anchetat.
    • +1 (1 vot)    
      „Tăticuțule, să știți... (Miercuri, 21 septembrie 2016, 18:11)

      Radu I [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

      că „politica” vine din limba greacă, de la cuvântul „polis”=cetate/oraș. De aici, „politikos”, adică treburile „cetății”, ale cetățenilor. Politicienii, partidele politice se (pre)ocupă, teoretic, de viața și problemele cetățenilor, de acord?
      Așadar, dacă votul este politic, n-ar trebui ca el să reflecte, să apere interesele noastre, ale celor pe care nesimțiții din parlament se prefac că ne reprezintă?
  • -9 (13 voturi)    
    voi, procurorii, nu sunteti justitie (Miercuri, 21 septembrie 2016, 10:59)

    Gustav666 [utilizator]

    Multi sunteti in schimb niste amarati de neprofesionisti, frustrati si obedienti.
    Si ma refer in special la DNA care, atata vreme cat la conducere se va mai afla Laura Codruta Kovesi, se va adanci in mocirla asternuta cu ani in urma de Basescu.
  • -6 (10 voturi)    
    Kovesi are dreptate, dar DNA nu are atributii (Miercuri, 21 septembrie 2016, 11:07)

    jackalphonse [utilizator]

    ...in acest dosar, la prima vedere. Este un caz de coruptie? Daca da, DNA trebuie sa se ocupe intr o prima etapa de asta. Este un caz de abuz in serviciu, in opinia mea, care a generat pierderea unei vieti omenesti si hOprea se face vinovat de ucidere din culpa, scapat politicieneste de colegi.
    Serios, cum zicea si @Lucian P. aici pe forum, cazul pare teribil de simplu, dar este incucat de faptul ca cine nu trebuie a preluat dosarul (fara atributii in acest sens) si, in plus, ancheta este blocata de cine nu trebuie, de politicieni.
    Un departament anticoruptie analizeaza un caz de ucidere din culpa prin abuz in serviciu si niste politicieni suprascriu deciziile unor judecatori.
    Sa dea naiba daca are cum sa mearga ceva in tara asta....vulpea vrea morcovi si iepurele viseaza gaini.
    • -1 (9 voturi)    
      In primul rand (Miercuri, 21 septembrie 2016, 12:05)

      man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      Kovesi n-ar trebui sa vorbeasca despre mame, cum nici procurorii n-ar trebui sa vorbeasca despre cum ar trebui sa voteze cetatenii. Nici despre ce s-ar fi putut construi cu prejudiciile necolectate de ANAF.
      Ce-i cu politiciansmul asta la DNA?
    • +2 (8 voturi)    
      abuz in serviciu = coruptie (Miercuri, 21 septembrie 2016, 13:03)

      man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      Coruptia se refera la un abuz al functionarilor publici, in vederea obtinerii unor avantaje sau beneficii. Abuzul in serviciu este prin definite act de coruptie.

      Iar, indiferent de dimensiune, DNA ancheteaza orice forma de coruptie -dar si infractiunie conexe faptelor de coruptie- savarsita de cateva categorii specificate clar in legea de functionare. Oprea se incadreaza la cateva dintre ele, ca membru al parlamentului si al guvernului.
      DNA are atributii.
      • -1 (5 voturi)    
        sincer, nu cred ce spui (Miercuri, 21 septembrie 2016, 14:30)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

        Nu este vorba da bani dati pentru servici prestate. Ala avea niste subordonati si le a ordonat sa mearga de la A la B cu el. Atat. Cine i a aprobat coloana oficiala? Ei, aici s ar putea sa ai dreptate.
        dar mi se pare ca itele au devenit incurcate administrativ in asa fel incat sa se piarda urma faptei.
        • +3 (3 voturi)    
          Sincer, nu conteaza ce crezi tu. Nici ce cred eu. (Miercuri, 21 septembrie 2016, 15:58)

          man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          Nici nu trebuie sa ma crezi, citeste si tu pe site-ul DNA si cauta definitia coruptiei.
          Coruptia nu se raporteaza strict la bani, ci la beneficiu, la avantaj. Oprea a beneficiat de ceva ce nu i se cuvenea. A si abuzat de asta de 5 ori pe zi, ani la rand. Mai mult decat presedintele si premierul la un loc, ei avand si dreptul legal.
          Iar DNA are in atributii inclusiv infractiunile conexe actului de coruptie, in cazul asta omorul din culpa.
          • +1 (1 vot)    
            se pare ca ai dreptate (Miercuri, 21 septembrie 2016, 16:37)

            jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

            https://ro.wikipedia.org/wiki/Corup%C8%9Bie
            eu vedeam chestia asta ca o simpla nerespectare a regulamentului.
            Adica, daca eu, director la o institutie, folosesc soferul institutiei in interes propriu, ma numesc corupt?
  • -3 (11 voturi)    
    S-a dus sa isi sustina colegul? Uau! (Miercuri, 21 septembrie 2016, 11:20)

    Arminius [utilizator]

    Cum isi sustine colegul? Pai noi vorbim de parlamentari ca isi sustin colegul Gabriel Oprea si nu e in regula, iar d-na Kovesi face acelasi lucru la CSM? Declaratia suna ca naiba. Nu putem umbla cu masuri diferite. Sa-l lase pe procuror sa se explice singur (sa-si dovedeasca nevinovatia).
  • +4 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 septembrie 2016, 11:23)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by