Cererea DNA de interzicere a dizolvarii Carpatica Asig SA, respinsa. Decizia nu e definitiva

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 16 august 2016, 20:29 Dosare Anticoruptie


Un complet de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, marti, solicitarea DNA de impunere a masurii preventive de interdictie a initierii procedurilor de dizolvare si lichidare privind SC Carpatica Asig SA, decizia nefiind definitiva, informeaza Mediafax.

A respins ca nefondata cererea PICCJ DNA sectia judiciara de luare a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurii de dizolvare si lichidare fata de inculpata SC Carpatica SA", se arata in decizia instantei.

Hotararea poate fi contestata in termen de 24 de ore tot la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii anticoruptie au solicitat marti instantei supreme impunerea masurii preventive de interdictie a initierii procedurilor de dizolvare si lichidare privind SC Carpatica Asig SA, dupa ce ASF a decis intrarea in insolventa a firmei, societatea fiind judecata intr-o cauza instrumentata de DNA.

"Prin sentinta penala nr. 44/F din 08.03.2016 a Curtii de Apel Bucuresti s-a dispus condamnarea inculpatei SC Carpatica Asig SA la plata unei amenzi penale de 600.000 lei, precum si difuzarea hotararii de condamnare in mass media. Impotriva sentintei mentionate, inculpata a declarat apel, cauza aflandu-se in prezent pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In aceste conditii, la data de 27 iulie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) a decis, intre altele, declansarea procedurii de faliment si lichidarea Societatii Carpatica Asig SA prin procedura obisnuita de insolventa, emiterea solicitarii pentru deschiderea procedurii falimentului Societatii Carpatica Asig SA (urmand a fi sesizat judecatorul sindic din cadrul tribunalului competent)", si-au motivat procurorii anticorptie solicitarea, intr-un comunicat de presa.

In cererea adresata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorii arata ca situatia aparuta in urma deciziei luate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat sa aceasta nu mai poata fi trasa la raspundere penala, explica DNA.

Societatea a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru infractiuni de cumparare de influenta si dare de mita, la data de 25 aprilie 2014, cauza in care este cercetata acum fiind in faza de apel.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























535 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by