Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, audiat la DNA

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 10 august 2016, 10:54 Dosare Anticoruptie


Bogdan Olteanu
Foto: AGERPRES
Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al Bancii Nationale, a sosit miercuri dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a fost citat pentru audieri de procurorii anticoruptie in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, informeaza Digi24.

Pe 29 iulie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. 

Bogdan Olteanu este acuzat ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

"In perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vintu - n.r.) suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii (Liviu Mihaiu - n.r.). Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", sustin procurorii DNA.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Procurorii sustin ca suma de un milion de euro a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vintu, banii i-au fost remisi lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea, in sediul unui partid politic.

De asemenea, procurorii arata ca, in toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmarind obtinerea unui mandat de deputat.

In acest context, din dispozitia lui Vintu, Olteanu a beneficiat de consultanta politica pentru campania electorala fara sa achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1191 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Adica e liber? (Miercuri, 10 august 2016, 11:20)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Justitie ca la noi, de partea mafiotilor si a coruptilor...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by