DNA a dispus disjungerea si continuarea urmaririi penale fata de Ioan Oltean pentru trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 3 august 2016, 17:34 Dosare Anticoruptie


Ioan Oltean
Foto: Agerpres
Procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei si continuarea urmaririi penale fata de Ioan Oltean pentru infractiunea de cumparare de influenta, in dosarul privind acordarea unor despagubiri supraevaluate in care deputatul a fost deja trimis in judecata, informeaza Agerpres. Procurorii au dispus disjungerea cauzei si in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri Mihai Rotaru, suspectat de cumparare de influenta.

"In dosarul mediatizat prin comunicatul (...) din data de 29 iulie 2016, s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea urmaririi penale fata de inculpatii Oltean Ioan, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor si in prezent, pentru infractiunea de trafic de influenta si fata de Rotaru Mihai, om de afaceri, pentru infractiunea de cumparare de influenta, deoarece nu a fost posibila finalizarea urmaririi penale, avand in vedere comisiile rogatorii dispuse in cauza si imposibilitatea obiectiva de administrare, pana la acest moment, a tuturor probelor. Raportat la actele procedurale efectuate in cauza disjunsa, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare", se precizeaza intr-un raspuns al DNA transmis miercuri la solicitarea Agerpres.

Deputatul Ioan Oltean a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie alaturi de Crinuta Dumitrean, fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, intr-un dosar privind acordarea unor despagubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Pitesti, prejudiciul ridicandu-se la aproape 100 de milioane de lei.

Ioan Oltean este acuzat de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Crinuta Dumitrean de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata sase inculpati care erau la data comiterii faptelor membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, dar si omul de afaceri Mihai Rotaru, deferit justitiei pentru complicitate la abuz in serviciu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























580 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by