Bogdan Olteanu la iesirea din arest: Este un moment greu si o perioada foarte trista

de M.I.     HotNews.ro
Sâmbătă, 30 iulie 2016, 0:45 Dosare Anticoruptie


Bogdan Olteanu
Foto: AGERPRES
Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost eliberat vineri noaptea din arestul Politiei Capitalei, prilej cu care a declarat ca este un moment greu si o perioada foarte trista pentru el, subliniind ca doreste sa obtina cat mai repede achitarea in justitie pentru a reincepe o viata normala, informeaza Agerpres.

"Este un moment greu, este un moment trist si o perioada foarte trista. Sper sa se termine cat mai repede. Doresc sa obtin achitarea cat mai rapid, pentru a reincepe o viata normala. Pana la acel moment, voi face ceea ce onoarea si respectul fata de institutia din care am facut parte imi cere, voi transmite cat mai rapid demisia mea din conducerea Bancii Nationale si voi urma sa imi sustin cauza in justitie", a spus Bogdan Olteanu, intr-o scurta declaratie data in fata arestului Politiei Capitalei, conform Agerpres.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins vineri cererea DNA de arestare preventiva a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Decizia nu este definitiva.

Bogdan Olteanu a asteptat decizia in sala de judecata, dupa care a fost dus in arestul Politiei Capitalei, de unde a fost eliberat vineri noaptea, la expirarea ordonantei de retinere, in jurul orei 24,00.

Bogdan Olteanu a fost retinut joi noapte sub acuzatia ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

"In perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri ( n.r. - Sorin Ovidiu Vintu) suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii (n.r. - Liviu Mihaiu). Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", sustin procurorii DNA.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Procurorii sustin ca suma de un milion de euro a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vintu, banii i-au fost remisi lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea, in sediul unui partid politic.

De asemenea, procurorii arata ca, in toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmarind obtinerea unui mandat de deputat.

In acest context, din dispozitia omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, Olteanu a beneficiat de consultanta politica pentru campania electorala fara sa achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6533 vizualizari

  • +21 (21 voturi)    
    Alina Gorghiu este in Club ??? (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 0:55)

    JohnAnticoruption [anonim]

    Alina Gorghiu si relatia intima cu Bogdan Olteanu compromite profund Partidul PNL si integritatea ei suprema fata de adversari politic .

    Implicarea PNL in a proteja Statul de Drept pus la indoiala !!!
    • +3 (3 voturi)    
      Alinutza are ai altele (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 9:07)

      Pac-pac [utilizator] i-a raspuns lui JohnAnticoruption

      Alinutza are si altele la dosar, ca doar nu credeai ca-i da cineva televizorul cu tot cu telecomanda...
    • +1 (1 vot)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 10:31)

      [anonim] i-a raspuns lui JohnAnticoruption

  • +29 (29 voturi)    
    dar ce moment fain cand ai luat milionu' (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 3:36)

    rov [utilizator]

    99% din romani muncesc toata viata fara sa vada atatia bani.
    Tu vierme lacom si naparca de comunist, te-ai angajat sa faci bine tarii, nu s-o vinzi la toti tradatorii si toti hotii.
    Ati merita batuti cu pietre, jigodiilor!
  • +27 (27 voturi)    
    da da da da da (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 4:09)

    liviu@ideveloper.ro [utilizator]

    E trista pentru tine, fericita pentru noi, astia care ne bucuram cand sunteti prinsi in fapt, snapanilor.
  • +1 (1 vot)    
    o jigodie se declara trista... (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 6:15)

    yellowdog [utilizator]

    nu aveti nici o limita viermilor
  • +1 (1 vot)    
    "greu si foarte trist"... (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 8:02)

    lili [anonim]

    Dar Milionul de Euro era usor?
    Atarna usor sau greu?
    Momentul cand ati primit 1 Milione de Euro a fost vesel?
    Greu si trist, VS 1 Milion de Euro!
    Mi-amintesc momentul in 2008 cand a fost numit ca Viceguvernator, chiar Crin Antonescu seful PNL spunea: Prezenţa lui Bogdan Olteanu în postul de Viceguvernator al BNR este nepotrivită, lipsa experienţei de vârf în sistemul bancar este un argument mult prea puternic împotrivă".

    B Olteanu,un politruc infiltrat in BNR, c-asa a avut chef nasul Tariceanu, unde nu avea ce cauta si unde nimic nu-l recomanda, in afara politicului care si-a bagat politrucii pana la nivel de BNR unde expertii ar trebui sa faca legea!
    In schimb ce vedem la BNR: vedem o cloaca de politruci, il avem pe celebrul Gheorghe Gherghina, pe Bogdan Olteanu, pe marele micut Liviu Voinea, pe multi altii numiti politic, de care in afara Romaniei NU a auzit nimeni, care nu au revolutionat gandirea finaciara mondiala sau romaneasca si pe care NIMIC nu ii recomanda sa ajunga la BNR!
    Si toate astea si cu complicitatea discreta tipica lui Mugur Isarescu!
    Ia sa fi pus Isarescu problema de la inceput in termenii: in BNR sa fie numai experti pe baza de concurs, nu bagam politrucii vostri, altfel arata BNR, azi nu-l aveam pe Bogadan Olteanu saltat de DNA si nevoit sa demisioneze, asta arata ca si BNR a devenit o cloaca politica!
    Rusine, succes DNA, Olteanu si toti ceilalti cu asemenea apucaturi, imediat urmeaza, se pare, finul C P Tariceanu, seful Senatului Romaniei cel care de dimineata pana seara, ataca zi de zi Justitia din Romania, la concurenta cu penalii Ponta si Basescu si care NU zice o vorbulita, ca sef al Senatului Romaniei, despre CORUPTIA ce colcaie in Romania, nimic despre Economie, nimic despre politica externa, el e acolo ca sa-i critice pe Kovesi si Coldea!
    Ati auzit altceva de la Tariceanu in afara de critici la adresa celor 2?
    NU.
    Probabil, stie ce bube are-n cap si stie ca intr-o zi DNA se va apropia de el, momentul se pare ca a venit!
    Succes DNA!
  • -5 (7 voturi)    
    Din comentariile de mai sus se vede (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 9:35)

    xrogo [utilizator]

    ca deja Olteanu este vinovat si condamnat,asta este perceptia publica,daca un obscur procuror te acuza de ceva si scurge in presa informatii automat esti vonovat.
    Daca nu de dovedeste vinovatia ,acel obscur procuror isi vede linistit de viata sa,fara sa fie afectat de distrugerea unei cariere si fara sa poate fi luat la intrebari depre acuzatiile nefondate facute!!!
    Nu mai bine asteptati sa vedeti verdictul final si apoi sa comentati copios?
    • +4 (4 voturi)    
      Gresit: (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 13:42)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Comentariile de mai sus si de mai jos.

      Nu, nu asteptam. Dar daca ne explici tu cum un lucrator la stat are averea pe care o are respectivul, poate ne schimbam parerea.
  • +2 (4 voturi)    
    zice el... (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 9:53)

    astronaut [utilizator]

    ''pana atunci voi face ceea ce onoarea si respectul....'', care onoare ce respect nemernicule cui vinzi tu gogosi , de ce DNA nu m-a inculpat pe mine, de ce te-a inculpat pe tine ?, astia va baga dovezile pe gat si nici in ruptul capului nu recunoasteti nimic ! i-a spaga 1000000de EUR de la alt nenorocit (unui om normal ii crapa inima sa vada atatia bani ) si zice ca ''usturoi n-a mancat, gura nu-i miroase'' , pui de catele comuniste , neam de neam ati trait si traiti pe spinarea noastra jigodiilor !!!
  • +2 (2 voturi)    
    eu doresc sa te vad (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 10:10)

    eGerula [utilizator]

    cum te apuci de scris carti. Iti dau o idee de titlu: "Cum sa furi un milion de euro".
  • +2 (2 voturi)    
    Sa nu dramatizam (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 10:52)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    În zeghe, cu alti 4-5 detinuti in celula si doar un veceu turcesc va fi cu mult mai greu.
  • +1 (5 voturi)    
    De pe Facebook adunate (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 11:26)

    Trojan.H [utilizator]

    Pe vremea in care eram implicat direct in viata politica am avut ocazia sa observ la prima mana cei trei factori care distrus sansa liberalismului romanesc -ca miscare si ca organizatie politica-:
    1. Duetul Patriciu-Tariceanu si vasta retea de interese interne si internationale obscure si corupte pentru care cei doi erau agenti la varful societatii romanesti.
    2. Seniorii Liberali: cu mici exceptii, caracterizabili drept cea mai toxica adunatura de iresponsabili, incompetenti si canalii pe care o puteai asambala in categoria de varsta respectiva in intreg Sud Estul Europei.
    3. Tineretul Liberal: cu mici exceptii, caracterizabili drept cea mai toxica adunatura de canalii veroase si hiene umane pe care o puteai asambala in categoria de varsta respectiva in intreg Sud Estul Europei.
    Nu exista miscare sau partid politic care ar fi putut rezista acestor trei forte in conjunctie. Iata de ce sa salutam cu plecaciune DNA, SRI, procuratura, jurnalistii si simplii cetateni care de ani de zile, de decenii de fapt, au ramas constanti in opozitie la aceste forte, tinand vie constiinta ca ceea ce aceste canalii fac nu e bine, nu e corect, nu e sanatos; ca e social, politic si economic patologic.
    Speranta mea este ca se va merge pana la captat.
    Cat despre cele trei categorii, sa fim sinceri: Sa ii ierte cine poate, noi le dorim reintalnirea cat mai urgenta cu Patriciu - oriunde ar fi el, pe o plaja in Caraibe sau pe vesnicele plaiuri ale vanatorii-. Sa dispara. Sa nu-i mai vedem. Sa uitam ca au existat, ca au respirat si ca au infestat cu prezenta lor o societate si o natiune, distrugandu-i prezentul si subminandu-i viitorul.
    Dragos Paul Aligica, 29.07, Facebook
  • +3 (3 voturi)    
    nu fii trist! (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 11:47)

    dodoi [anonim]

    Sunt lucruri si mai rele in viata! Ca de exemplu sa-ti confiste si milionul de euroi si sa mergi si la inchisoare., adica sa faci inchisoare pe degeaba. Imi imaginez ca pentru ceva trafic de influenta nu poti sa iei prea mult. Cativa ani acolo, comportament bun in inchisoare si scapi repede. Ceva ramasite sau urmele milionului de euro s-au gasit la perchezitie? N-as crede alftel nu ti-ar fi dat cu arest la domiciliu! Hai, capul sus ca situatia nu e asa de neagra pe cat pare! In cel mai fericit caz scapi, intri la nasu' in ALDE si te dai victima a DNA-ului.
  • +1 (1 vot)    
    hotnews... (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 12:03)

    astronaut [utilizator]

    dati comentariile asa cum sunt , nu vi se-ntampla nimic , uite astia fura cu milioanele si spun ca-s nevinovati !!
  • 0 (2 voturi)    
    asta-i doar inceputul, ce urmeaza e si mai si!! (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 12:57)

    lili [anonim]

    SOV ANUNȚĂ CĂ ARUNCĂ ROMÂNIA ÎN AER!
    Sorin Ovidiu Vantu a filmat toate întâlnirile cu oameni politici și jurnaliști și a scos imaginile din țară!
    Le va da procurorilor DNA.

    Rareș Bogdan a anunțat la Realitatea TV că SOV a filmat toate întâlnirile pe care le-a avut cu oameni politici și jurnaliști la reședințele sale din Otopeni și București.
    "Vîntu aduce nori negri deocamdată pentru Călin Popescu-Tăriceanu şi Bogdan Olteanu. Va aduce nori negri în curând pentru doi politicieni social-democraţi extrem de importanţi, pentru alţi doi liberali. Vîntu nu mai are nimic de pierdut, a anunţat printre apropiaţii domniei sale că aruncă România în aer. Este abia începutul! Sorin Ovidiu Vîntu dacă începe să vorbească - i-au trecut extrem de mulţi oameni politici prin casă, România se va zgudui din temelii la toate nivelele şi în toate partidele. Asta dacă Vîntu va da drumul la informaţii şi mai ales la celebrele filmări, pentru că el făcea înregistrări şi filma atât la Otopeni, cât şi la Paris. Dacă respectivele filme, despre care s-a bănuit că ar fi scoase din ţară, vor ajunge în ţară şi vor fi date procurorilor sau vor fi făcute publice, va fi un deliciu suprem, pentru că vom vedea politicieni de prim rang care, ca o dovadă a infatuării supreme şi a încercării lui Vîntu de a-i umili pe oamenii cu funcţii foarte importante din România la acea vreme... Îi legau şireturile, la propriu!", a explicat Rareş Bogdan la Realitatea TV.
    Succes DNA, curatati Romania de acesti politicieni corupti care au furat sute si sute de milioane de Euro si au tinut in saracie lucie majoritatea romanilor timp de 26 de ani!
    • -3 (5 voturi)    
      Daca DNA nu poate curata tara fara (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 16:36)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui lili

      nimuricul asta de Vantu,atunci slaba institutie,jalnica conducere !!!
      • +2 (4 voturi)    
        ba, e de bine!! (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 21:42)

        lili [anonim] i-a raspuns lui xrogo

        Penallii se toarna intre ei, asa aflam tot intr-o zi!
        E de bine, succes DNA, la brutarie cu ei!
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 31 iulie 2016, 0:49)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by