Referat DNA. Traseul spagii de un milion de euro de la Vintu la Bogdan Olteanu, via Cipru si Delaware. Negocieri in Delta, transport cu elicopterul pentru Olteanu

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 29 iulie 2016, 15:43 Dosare Anticoruptie


Sorin Ovidiu Vantu
Foto: Hotnews
Sorin Ovidiu Vintu avea un interes economic in Delta si voia sa o transforme intr-o destinatie de turism exclusivist, si de aceea i-a cerut lui Bogdan Olteanu sa isi foloseasca influenta pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii, arata procurorii DNA in referatul pentru arestarea lui Olteanu. DNA explica si modul in care presupusa mita de un milion de euro ar fi ajuns la Olteanu: transfer intre off-shore-uri ale lui Vantu, numerar retras in Bulgaria, mita data in biroul din Bucuresti al lui Olteanu.

Procurorii arata in referatul consultat de HotNews.ro ca interesul lui Vantu in Delta era în primul rând economic, legat de faptul că o parte din proprietățile sale imobiliare se aflau în Deltă, și, totodată, aici petrecea o mare parte a timpului, exprimându-și intenția de a transforma Delta într-o destinație de turism exclusivist.

Procurorii arata ca intalnirea decisiva intre Vantu si Bogdan Olteanu ar fi avut loc in Delta, unde Olteanu a fost adus cu elicopterul lui Vantu.

DNA sustine ca remiterea banilor s-a facut astfel: Vintu a dispus transferul a un milion de euro dintr-o firma a sa din Cipru intr-un off-shore din Delaware (SUA), care avea un cont bancar in Bulgaria. Milionul a fost retras din Bulgaria in 28, 29 si 30 octombrie 2008. Dupa cateva zile, intermediarul Ionut Adrian Eftimie i-ar fi dus banii lui Olteanu in biroul acestuia, arata procurorii.

DNA sustine ca Vantu i-a oferit lui Olteanu si servicii de consultanta politica si de sondare a opiniei publice in campania electorala din 2008, prin intermediul unei firme pe care o controla. DNA arata ca Olteanu a beneficiat de aceste servicii, in valoare de cateva zeci de mii de euro, fara sa le plateasca.

Informatiile sunt continute in referatul procurorilor DNA, care l-au retinut vineri noaptea pe Bogdan Olteanu, aceste fiind prezentat in fata judecatorilor, pentru a decide sau nu arestarea sa preventiva, la momentul publicarii acestei stiri.

In schimb, in referat se arata ca Bogdan Olteanu a recunoscut ca a discutat in 2008 cu Calin Popescu-Tariceanu despre numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii, insa a sustinut ca a facut acest lucru din convingere, nu in schimbul unor foloase materiale pe care le-ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vintu.

Conform sursei citate, Olteanu a recunoscut si faptul ca in anul 2008 a avut periodic intalniri cu Sorin Ovidiu Vintu, care i-a cerut sa-l sustina pe Liviu Mihaiu, iar solicitarea omului de afaceri a coincis cu propriile sale opinii asupra persoanei care ar fi trebuit numita in functia de guvernator al Deltei Dunarii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























18058 vizualizari

  • +21 (23 voturi)    
    Antemergatorul cu banii a fost Adrian Eftime (Vineri, 29 iulie 2016, 15:53)

    Plagarus [utilizator]

    Eftime a spălat bani prin Petromservice si a "carat " banii spre intermediarul lui Popescu Tariceanu,nimeni altul decat Olteanu Bogdan
  • +20 (24 voturi)    
    monopoly (Vineri, 29 iulie 2016, 15:53)

    alex562 [utilizator]

    ... saracii, nu au prea jucat tineri fiind ...

    dar, mai tarziu, in viata reala, luau cate 200 cand treceau pe la start, visau la schimburi de strazi, la hoteluri, mai ajungeau si la inchisoare, dar, cateodata faceau rost de un card sa iasa de acolo temporar ...

    viata bate jocul ..
  • +28 (30 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 iulie 2016, 15:54)

    [anonim]

    • +21 (21 voturi)    
      doar un triunghi? (Vineri, 29 iulie 2016, 16:28)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui

      e ditamai mozaicul! SOV ar fi platit (si sigur a platit) pe oricine se afla la guvernare. nu e greu sa-i mirosi pe astia care intra in politica pentru a face bani din coruptie. scandalul cu licentele Microsoft este edificator - indiferent cine a fost ministru, spagile au curs..
    • +19 (19 voturi)    
      Codruța se aude? (Vineri, 29 iulie 2016, 16:44)

      Macarie [utilizator] i-a raspuns lui

      Ce a semat sau ce decizii a favorizat LM în cele 5 luni ca să merite acest risc?
      • +10 (10 voturi)    
        Saptamana Viitoare incepe telenovela (Vineri, 29 iulie 2016, 16:54)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Macarie

        acum a fost doar un .."trailer"....
  • +21 (21 voturi)    
    Deci (Vineri, 29 iulie 2016, 16:24)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Deci marele jurnalist Liviu Mihaiu habar nu avea, nu? Raine cum a fost: serviciile sunt peste tot. Ca sa ii apere pe mafioti, evident.
    • +22 (22 voturi)    
      Hodoronc-tronk (Vineri, 29 iulie 2016, 16:46)

      nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Chiar se mirau toți că Liviu Mihaiu a ajuns guvernator din ziarist, dar deh a fost numit cu misiune clară...
  • +21 (21 voturi)    
    Tatuaje (Vineri, 29 iulie 2016, 16:40)

    K-Man [utilizator]

    acuma eu ce sa zic...ma gandesc ce tatuaj sa-i propun lui Bogdanel pentru capul a ala chel, ar putea juca in Prison Break, varianta Rahova.
    Daca ajunge la Rahova propun sa-l canonizam pe SOV. Sfantul SOV si cei 40 de Mucenici
  • -19 (25 voturi)    
    unde e Tariceanu in schema asta? (Vineri, 29 iulie 2016, 16:53)

    xanti [utilizator]

    S-a tot spus ca Vantu l-a turnat pe Tariceanu dar vedem ca de fapt l-a turnat pe Olteanu.
    Frumoasa manipulare.
    • +9 (13 voturi)    
      Ai rabdare prietene.... (Vineri, 29 iulie 2016, 17:43)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Deja Motocicleanu este legat de prea multe dosare, este imposibil sa scape. Cand a fost numit PM avea 400.000E in conturi, obtinuti prin manipularea bursei de catre Dinu Paturiciu cu Rompetrol (banii cu care a luat actiunile i-au fost imprumutati de Patriciu-daca cineva s-ar fi ocupat de excrocheria respectiva am fi scapat sa-l avem PM). La vremea aceea era un fomist, probabil ca se bucura si la o diurna. Cand a iesit din functie pe declaratia de avere figurau 40 de milioane de E, plus afacerile care duduiau. Credeti ca banii astia au aparut de nicaieri?? Sunt convins ca vesnicul indragostit o sa-si sfarseasca viata la beciul domnesc fiind vizitat in fiecare zi lucratoare de catre o fosta nevasta iar sambata si duminica de catre vreo amanta secreta.
      • +2 (2 voturi)    
        pentru @cartofil (Vineri, 29 iulie 2016, 19:07)

        dekar [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

        Da,e corecta trimiterea,era prin martie 2005 cred iar lucrurile s-au derulat intr-o tacere puturoasa desi erau verificabile.Dar e posibil ca imputenia sa iasa la iveala cu ocazia recentului scandal.
      • -1 (1 vot)    
        tariceanu (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 10:01)

        dece [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

        omul asta a fost bogat imediat dupa 90: ca fiu adoptiv al lui amedeo lazarescu, seful masoneriei si vicepresedinte liberal, ca actionar majoritar si apoi unic la radio contact, ca dealer unic importator citroien, ca prieten si partener cu patriciu....prin comparatie cu miliardarii de carton, dmnu' Anton a avut mereu bani :) Multi bani! Asa a schimbat nevestele si a ramas la varful pnl-ului mai bine de un sfert de veac...nesantajat si liber :)
        Daca sunt dovezi directe ca a luat bani de la Vantu...s-a zis cu Calin-file de poveste!
    • +9 (11 voturi)    
      patience (Vineri, 29 iulie 2016, 17:55)

      hopshio [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Patience my little alde friend :)
  • +13 (13 voturi)    
    " Intariti-va statul" ii sfatuia SOV pe guvernanti (Vineri, 29 iulie 2016, 16:59)

    Susufler0 [utilizator]

    in urma cu aproape un deceniu !

    Si l-au ascultat ! Printre altele au invatat sa urmareasca si traseul banilor dati ca mita sau pt realizarea traficului de influenta .

    PS. Oare ce politicieni asa zis intangibili nu mai au somn de cand s-a intarit statul ?

    PPS. Pe Anton il taiem deja de pe lista !

    Altul la rand !
  • +2 (2 voturi)    
    dl.Vintu,omul momentului (Vineri, 29 iulie 2016, 22:48)

    biniamin [utilizator]

    pentru,dl. Vintu,toata stima,aceasta tara unde Democratia,a fost NASITA,de o gasca de hoti,care au si devaizat-o,dl. Vintu ,(om inteligent)a tras focul la spuza lui.,sint convins ca toti politrucii au statt coada la usa lui.serviciul pe care-l poate face dl. Vintu,acestei tari este sa spuna tot ce stie,atunci !poate,se va mai curata aceasta tara de hoti !!!!
  • +1 (1 vot)    
    Procurorii la faza asta (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 11:46)

    Stef_and [utilizator]

    Cred ca sunt pe o cale gresita sa il creada pe SOV!
    Banii aia au ajuns zot in buzunarul lui!
    Mai mare mincinos si ecscroc ca SOV. Rar in lumea asta!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by