Florin Petrache, directorul Directiei de Patrimoniu din Primaria Ploiesti, urmarit penal de DNA pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 27 iulie 2016, 15:03 Dosare Anticoruptie


Florin Petrache, directorul Directiei de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primariei Ploiesti, este urmarit penal de procurorii DNA pentru luare de mita si a fost plasat, miercuri, sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Pe perioada controlului judiciar, el are interdictie de a isi exercita functia si de a intra in sediul primariei.

Florin Petrache este acuzat de procurorii anticoruptie ca, in perioada martie-aprilie 2012, a pretins de la un om de afaceri (denuntator in cauza) executarea unor lucrari de amenajare la locuinta personala si la un alt imobil, in valoare de 3.785, 64 lei, activitati care s-au materializat cateva luni mai tarziu.

Ca urmare a primirii acestor foloase, inculpatul a efectuat demersurile necesare promovarii si supunerii aprobarii Consiliului Local a unui proiect de hotarare ce privea prelungirea unui contract de asociere incheiat intre Municipiul Ploiesti si o firma la care denuntatorul avea calitatea de asociat, vizand exploatarea in comun a unor panouri publicitare aflate pe terenul apartinand domeniului public de interes local, precum si pentru stingerea unui litigiu civil dintre cele doua entitati aflat pe rolul instantei.

In lunile aprilie si mai 2012, Petrache Florin a semnat doua documente prin care se renunta la continuarea actiunii civile in instanta impotriva societatii respective si se prelungea contractul de asociere mentionat mai sus.

Pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Florin Petrache trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat,
b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,
c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,
d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare,
e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,
f) sa nu exercite functia publica de director executiv al Directiei de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primariei Municipiului Ploiesti, in exercitarea careia a savarsit fapta,
g) sa nu intre in sediul Primariei Municipiului Ploiesti,
h) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

In cazul incalcarii cu rea-credinta a acestor obligatii, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive, mai precizeaza DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1131 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by