ANI: Deputatul Florica Birstasteanu, cand era consilier local in Timisoara, a fost in stare de incompatibilitate

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 6 iulie 2016, 9:19 Dosare Anticoruptie


Florica Birstasteanu
Foto: cdep.ro
Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate si incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa de catre Florica Birstasteanu. Acesta este in acum moment deputat PSD, dar faptele acuzate de ANI s-au petrecut cand Birstaseanu era consilier local in Timisoara si director medical/manager interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" Timisoara. 

Ce afirma ANI:

"BIRSASTEANU FLORICA s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut simultan mai multe functii si calitati, contrar prevederilor legale, astfel: 

- in perioada 2 octombrie 2012 - 30 aprilie 2014 a detinut simultan atat functia de director medical interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" Timisoara, cat si functia de administrator in cadrul S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L.; 

- in perioada 30 aprilie - 17 iunie 2014 a detinut simultan atat functia de manager interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" Timisoara, cat si functia de administrator in cadrul S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L.;  

- in perioada exercitarii mandatului sau de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. V. Babes (institutie aflata in subordinea Primariei Municipiului Timisoara) a incheiat Contractul de furnizare de servicii medicale cu S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L. (societate in cadrul careia persoana evaluata detinea calitatea de administrator la data incheierii contractului). 

In baza acestui contract, S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L. a obtinut venituri in cuantum de 86.305 lei. 

Mai mult, BIRSASTEANU FLORICA a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de consilier local, acesta a participat la deliberarea si adoptarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 298 din 30 mai 2013, in urma careia au fost incheiate Contractul de inchiriere si Actul aditional intre Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes si Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L.(societate in cadrul careia persoana evaluata detinea calitatea de administrator la data adoptarii hotararii).  

BIRSASTEANU FLORICA a detinut functia de consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Timisoara in perioada 15 ianuarie 2013 - 26 iunie 2014, functia de director medical in perioada 2 octombrie 2012 - 30 aprilie 2014, respectiv functia de manager interimar, in perioada 30 aprilie - 17 iunie 2014, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" Timisoara. 

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

BIRSASTEANU FLORICA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























910 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    PSD? Oare de ce nu ma mir? (Miercuri, 6 iulie 2016, 11:10)

    UnOarecare [utilizator]

    Si oare cand vor intelege votanti ca bani le sunt luati lor si familiilor lor si ca votul lor conteaza?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by