Fostul procuror sef al Parchetului Judecatoriei Sinaia, Iulian Vaduvan, acuzat de luare de mita si spalare de bani, a fost arestat preventiv

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 1 iulie 2016, 17:27 Dosare Anticoruptie


Fostul procuror sef al Parchetului Judecatoriei Sinaia, Iulian Vaduvan, a fost arestat preventiv vineri in dosarul in care este acuzat de luare de mita si spalare de bani, infractiuni comise in forma continuata, informeaza Agerpres.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au admis propunerea procurorilor DNA Ploiesti si au dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Vaduvan pentru o perioada de 30 de zile, decizia nefiind definitiva.

Vaduvan a fost retinut joi dupa-amiaza de procurorii DNA Ploiesti dupa mai multe ore de audieri.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in perioada 2007-2012, inculpatul Iulian Costin Vaduvan, in timp ce indeplinea functia de prim procuror si efectua si supravegherea urmaririi penale ca procuror de caz, a pretins si a primit cu titlu gratuit, in mod repetat, de la un om de afaceri (denuntator in cauza), carburant auto pentru alimentarea autoturismelor pe care le detinea, cuantificat la 9.819,69 litri in valoare totala de 46.863,79 lei, precum si sume de bani in cuantum de 105.815,67 lei.

"Aceste foloase au fost pretinse si primite de magistrat in schimbul asigurarii protectiei omului de afaceri, in sensul solutionarii cat mai rapid sau in mod favorabil (dupa caz) a plangerilor penale formulate de denuntator impotriva altor persoane si instrumentate la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Sinaia, precum si pentru solutionarea favorabila a cauzelor care il vizau pe el sau societatile pe care le reprezenta", spun procurorii anticoruptie.

Astfel, in decursul a opt ani, respectiv in perioada 2007-2015, inculpatul, in nume propriu sau ca prim procuror, a adoptat solutii favorabile denuntatorului in 12 dosare penale.

"Totodata, in perioada 2008-2012, inculpatul Vaduvan Iulian Costin a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de 105.815,67 lei, pretinsa si primita cu titlu de mita de la omul de afaceri, cerandu-i acestuia, in prealabil, sa o disimuleze in forma unor contracte de sponsorizare incheiate intre firmele acestuia si sotia sa", se mai arata in comunicatul citat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























441 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Cata distractie e la munte!! (Vineri, 1 iulie 2016, 18:30)

    eek [utilizator]

    Primarul e anchetat, sta acasa linistit in control judiciar, seful politiei Sinaia e la zdup, nu stiu ce judecatoare sefa pe Sinaia e la zdup, acum uite-l si pe procurorul sef de Sinaia la zdup...

    Fain la munte, e aer curat cica! Si-atat.
    • 0 (0 voturi)    
      ai uitat pe seful politiei (Sâmbătă, 2 iulie 2016, 6:28)

      Curcan [utilizator] i-a raspuns lui eek

      ..mare e gradina. ma mir ca primarul nu e dupa gratii la cite a facut.
  • 0 (0 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 1 iulie 2016, 21:21)

    Reticentul [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by