Tulcea: Perchezitie DNA la sediul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 28 iunie 2016, 20:58 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au efectuat, marti, o perchezitie la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) din Tulcea, potrivit guvernatorului Deltei, Grigore Baboianu, citat de Agerpres.

Perchezitia procurorilor DNA ar viza modul de realizare a unui proiect european derulat anul trecut de institutia publica din subordinea Ministerului Mediului pentru accesibilizarea unor canale din Rezervatie blocate din cauza aluviunilor.

"Este o actiune a DNA in legatura cu un proiect finantat din fonduri POP (Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013, n. red.) prin FLAG (Grupul local de pescarie durabila, Fisheries Local Action Group, n.red)", a declarat presei guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu.

Actiunea DNA de la sediul ARBDD este prima de acest gen din ultimii 12 ani, proiectul care ar constitui obiectul cercetarilor DNA avand o valoare de 9 milioane de lei, potrivit sursei citate.

In contextul unui bilant al FLAG Delta Dunarii, o entitate juridica formata din actori publici si privati care in exercitiul financiar 2007-2013 a avut la dispozitie aproximativ 21 de milioane de euro, conducerea asociatiei a anuntat in luna noiembrie a anului trecut ca ARBDD a accesat fonduri europene, dar nu a facut progrese pentru proiecte care vizau marcarea unor trasee turistice si decolmatarea unor canale. Valoarea totala a acestor doua proiecte era de aproximativ 11 milioane de lei.

In aceeasi luna, guvernatorul de la acea vreme a Deltei, Lucian Simion, a declarat ca lucrarile de decolmatare a unor canale din Rezervatie au fost efectuate in proportie de 50%, banii necesari derularii acestora fiind asigurati din fonduri guvernamentale in baza solicitarii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta din Tulcea adresata Guvernul Romaniei.

Executivul a aprobat in luna august a anului trecut o hotarare privind alocarea a 2,405 milioane de lei pentru executia in regim de urgenta a unor lucrari de decolmatare pe canale din Delta cu o lungime totala de 33,37 de kilometri.

Zonele in care aceste lucrari urmau sa fie realizate sunt Crisan, Maliuc, Sulina-CA Rosetti, Tulcea-Pardina, Sfantu Gheorghe-Uzlina si Razim-Sinoe.

Lucrarile de decolmatare a canalelor din Delta vizeaza asigurarea accesului in localitatile izolate din Rezervatie, precum si asigurarea unei alimentari minime a complexelor acvatice din Delta.

FLAG Delta Dunarii a pus la dispozitia comunitatilor izolate din Delta Dunarii aproximativ 21 de milioane de euro in exercitiul financiar european trecut, suma fiind cea mai mare alocare europeana pentru o zona piscicola din Uniune.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1906 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by