Nicusor Constantinescu contesta decizia de a fi cercetat in stare de arest: Vad ca pedofilii si criminalii sunt tratati in libertate

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 28 iunie 2016, 12:55 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu si aventurile lui medicale
Foto: Ziua de Constanta
Nicusor Costantinescu a declarat, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ca "pedofilii si criminalii sunt tratati in libertate" iar el e anchetat pentru abuz in serviciu care este "necostitutional", scrie Mediafax.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu a fost adus marti la sediul ICCJ, unde acesta a contestat decizia Curtii de Apel Constanta de a fi cercetat in stare de arest preventiv.

"Vad ca pedofilii si criminalii sunt tratati in libertate si eu sunt anchetat pentru abuz in serviciu, care este neconstitutional", a declarat Nicusor Constantinescu la sosire.

Referitor la condamnarea pe care a primit-o luni, Nicusor Constantinescu a spus ca este vorba despre o "condamnare politica".

Curtea de Apel Constanta a admis pe 20 mai cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a presedintelui Consiliului Judetea, Nicusor Constantinescu, pe o perioada de 30 de zile.

Decizia incepe de la data punerii in executare a mandantului de arestare preventiva, Curtea de Apel Constanta dispunand emiterea de indata a acestuia.

Procurorii spun ca Nicusor Constantinescu s-ar fi sustras de la obligatiile prevazute prin masura controlului judiciar, respectiv obligatia de a se prezenta la instanta la termenele prevazute, dupa ce, in ultima perioada, presedintele CJ Constanta s-a internat de mai multe ori in diverse unitati sanitare chiar in preajma termenelor de judecata.

La sfarsitul lunii octombrie 2015, Nicusor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanta la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz in serviciu. In urma condamnarii in acest dosar, care nu este insa definitiva, presedintelui CJ Constanta i-a fost interzis sa isi exercite dreptul de a ocupa o functie publica, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat pe o durata de cinci ani dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate.

Nicusor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 72.642,7 lei, actualizata cu indicele inflatiei la data efectuarii platii, catre partea civila Ministerul Apararii Nationale - Statul Major General, restul pretentiilor civile formulate de MApN fiind respinse ca nefondate. De asemenea, Nicusor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 8.000 de lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat.

Nicusor Constantinescu se afla sub control judiciar in dosarul in care este judecat pentru un prejudiciu de opt milioane de euro si in cel al Centrului Militar Zonal, in care are si interdictia de a-si exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

Decizia Tribunalului Constanta a fost atacata cu apel. In acest dosar, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata la sfarsitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu in forma continuata, el fiind acuzat ca, in perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1715 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    pai atunci sa-l anghetam si de pedofilie (Marţi, 28 iunie 2016, 13:06)

    IulianP [utilizator]

    Deci cu alte cuvinte dumnealui mai este si pedofil si criminal?! Pai atunci sa-l inchidem si pentru asta!
  • +7 (7 voturi)    
    Mafiot (Marţi, 28 iunie 2016, 13:27)

    TheBlizzard [utilizator]

    Nu i-ar fi rusine... La puscarie!
  • +6 (6 voturi)    
    da (Marţi, 28 iunie 2016, 13:51)

    Alex1512 [utilizator]

    Inseamna ca e mai rau ca pedofilii si criminalii
  • +6 (6 voturi)    
    Si? (Marţi, 28 iunie 2016, 14:04)

    mitg [utilizator]

    Ia sa facem noi un referendum tip Nicuexit.
    Sa vedem cat la % din populatie doreste acest specimen in libertate.
    • +3 (3 voturi)    
      Specimenul (Marţi, 28 iunie 2016, 14:58)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      Acest specimen este prototipul unei intregi mafii, majoritate in libertate, altii in parlament sau in administratie. CORUPTIA SI HOTIA SUNT ENDEMICE IN ROMANIA
  • +4 (4 voturi)    
    Pai el ce e? (Marţi, 28 iunie 2016, 14:17)

    Captain Obvious [utilizator]

    Nu și-a bagat-o în țara asta?
  • +2 (2 voturi)    
    asta (Marţi, 28 iunie 2016, 15:23)

    nahir [utilizator]

    a ajuns si el sa creada ca-i bolnav.
    maine-poimaine moare si nu o sa stie de unde i se trage.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by