DNA: Procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, retinut pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 22 iunie 2016, 17:16 Dosare Anticoruptie


Traian Eduard Nedelcuta, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, a fost retinut miercuri pentru luare de mita in forma continuata, intr-un dosar instrumentat de Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul DNA, informeaza Agerpres.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspecta Mioara Damiana Costache, grefier la Parchetul de pe langa Judecatoria Zimnicea, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare de mita in forma continuata si complicitate la dare de mita in forma continuata.

"In cursul lunii mai 2014, inculpatul Nedelcuta Traian Eduard, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, prin intermediul grefierei Costache Mioara Damiana, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate intr-un dosar pe care-l instrumenta (denuntatori in cauza) promisiunea oferirii sumei de 12.000 euro. Pentru acesti bani, magistratul ar fi fost de acord sa obtina o situatie juridica favorabila rudei denuntatorilor, arestat preventiv (...), prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de tentativa de omor intr-o infractiune cu limite de pedeapsa mai mici - loviri sau alte violente sau vatamare corporala", se arata intr-un comunicat al DNA transmis miercuri.

Potrivit procurorilor anticoruptie, Nedelcuta a primit efectiv, in acelasi context si prin acelasi intermediar, suma de 2.000 euro. Banii au fost dati in schimbul promisiunii ca va obtine de la medicul legist un certificat medico-legal, din continutul caruia sa reiasa ca lovitura aplicata de agresor nu a pus in pericol viata victimei.

"Deoarece magistratul nu a reusit sa-si traficheze influenta pe langa medicul legist, in scopul aratat mai sus, prin intermediul suspectei Costache Mioara Damiana, acesta a restituit denuntatorilor suma de 2.000 euro", se mai precizeaza in comunicat.

Traian Eduard Nedelcuta urmeaza sa fie prezentat joi la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1545 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Pe magistratii din Teleorman (Miercuri, 22 iunie 2016, 17:40)

    Cataleya [utilizator]

    ..ar putea sa-i ia DNA cu autobuzele, pe toti!
  • 0 (0 voturi)    
    Coruptia generalizata din Parchete (Miercuri, 22 iunie 2016, 19:15)

    floriniulian [utilizator]

    Coruptia catastrofala din Parchete este cauza devalizarii acestei tari.

    90% din procurorii din parchetele locale sunt corupti iar restul incompetenti.

    De aceea rezultatele sunt ZERO.

    Cind a-ti auzit VREODATA de vreo ancheta a unui Parchet local....

    Aceste Parchete sunt niste focare de infectie pentru statul de drept.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by