Liviu Luca, cercetat intr-un nou dosar pentru un prejudiciu de un milion euro cauzat Petromservice (rechizitoriu)

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 15 iunie 2016, 22:24 Dosare Anticoruptie


Liviu Luca (foto arhiva)
Foto: AGERPRES
Fostul lider sindical Liviu Luca va fi cercetat intr-un nou dosar de catre DIICOT Ploiesti in legatura cu fapte de delapidare si spalare de bani, in cauza fiind retinut un prejudiciu de un milion de euro provocat SC Petromservice, se arata in rechizitoriul prin care Luca si alti sapte inculpati au fost trimisi, miercuri, in judecata, potrivit Agerpres.

Potrivit documentului, Aurelian Bandi, apropiat al lui Liviu Luca, a fost determinat de acesta din urma sa achizitioneze un teren in comuna prahoveana Iordacheanu, Bandi devenind, in drept, proprietarul suprafetei de teren de 61.845 mp, compusa din pasune in suprafata de 39.845 mp si un teren neproductiv de 22.000 mp.

Procurorii spun ca, la data de 3 mai 2004, la mai putin de doua luni de la cumpararea terenului, Bandi a inchiriat terenul catre SC Petromservice Bucuresti reprezentata de Sorin Mihai, in calitate de director general, si Zizi Anagnastopol, in calitate de director economic.

"Dupa ce Petromservice SA a inchiriat terenul, au fost demarcate lucrarile pentru obtinerea autorizatiilor pentru amenajarea unui iaz piscicol si construirea unui complex turistic si de agreement, obiectivul fiind destinat sa fie utilizat ca baza de recreere pentru angajatii Petromservice, destinatie pe care a avut-o doar scriptic, faptic deservind doar interesele proprii ale familiei lui Luca Liviu", se arata in documentul citat.

In anul 2009, Bandi Aurelian a vandut terenul respectiv si constructiile edificate pe acesta de catre SC Petromservice SA, catre SC International Busines Class SRL, prejudiciul cauzat SC Petromservice SA fiind de un milion de euro, precizeaza procurorii DIICOT Ploiesti.

In aceste conditii, anchetatorii au dispus "disjungerea cercetarilor penale urmand a se constitui un nou dosar penal separat fata de Luca Liviu, Mihai Sorin, Anagnastopol Zizi, Marcu Banica, Bandi Aurelian, Tache Ion-Antonio, sub aspectul savirsirii infractiunilor prev. de art. 367. alin. 1 C.p., delapidare prev. de art. 295 alin. 1 C.p., spalare de bani, prev. de art. 29 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p. privind modul in care s-au realizat investitiile la terenul din comuna Iordacheanu, judetul Prahova", se arata in rechizitoriu.

Sindicalistul Liviu Luca a fost trimis, miercuri, in judecata de procurorii DIICOT Ploiesti alaturi de alti sapte inculpati, intr-un dosar care vizeaza mai multe infractiuni, intre care constituire de grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani.

Potrivit unui comunicat de presa al DIICOT, in acest dosar Luca este acuzat ca si-a insusit in mod fraudulos fonduri din patrimoniul PSV Company pentru construirea unui ansamblu de locuinte in localitatea Paulesti, judetul Prahova.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei inculpatii Sorin Mihai, Radu Florea, Gheorghe Stan, Gheorghe Supeala, Zizi Anagnastopol, Mircea Baicoianu si Nicolae Sprintaru, acuzatiile fiind cele de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, spalare de bani si complicitate la spalare de bani.

Procurorii spun ca, in perioada anilor 2005 - 2009, Liviu Luca a initiat si constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop obtinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta Petromservice SA) pentru ca acestea sa fie folosite pentru construirea "Ansamblului de locuinte si anexe gospodaresti' situat in Paulesti, judetul Prahova.

La grupul infractional au aderat si inculpatii Zizi Anagnastopol, director economic in cadrul SC PSV Company SA, Sorin Mihai, director general, Gheorghe Supeala, director general, Gheorghe Stan, director economic in cadrul SC Edilconst SA, si Radu Florea, director general al societatii.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca, in perioada 17.07.2005 - 27.02.2009, reprezentantii SC PSV Company SA, prin Zizi Anagnastopol, Sorin Mihai si Gheorghe Supeala, au virat in mod nelegal catre SC Edilconst SA, in interesul lui Liviu Luca, suma de 14.649.762,73 lei, reprezentand lucrari de constructii executate la "Ansamblu sediu social si anexe SC Profesional Corpconsult SA ￯ Paulesti' ￯ Paulesti'. In acest fel, PSV Company a fost prejudiciata cu suma de 14.649.762,73 lei.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1458 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by