Un profesor din Braila, trimis in judecata de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului intr-un dosar de mita la Bacalaureat

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 15 iunie 2016, 13:21 Dosare Anticoruptie


Bacalaureat
Foto: Agerpres
Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe Cristian Silviu Petcu, profesor de liceu, pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, fapte comise in timpul audierilor in calitate de martor intr-un dosar de dare de mita in sesiunea din toamna a examenului de Bacalaureat 2014.

Potrivit procurorilor, in data de 4 decembrie 2015, Cristian Silviu Petcu a fost audiat in calitate de martor, in dosarul 2920/113/2014 aflat pe rolul Curtii de Apel Galati ( in care sunt judecate trei persoane pentru infractiuni de coruptie), in contextul organizarii examenului de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2014.

"In aceasta imprejurare, inculpatul Petcu Cristian Silviu, sub prestare de juramant, a prezentat declaratii care contravin probelor administrate in cauza, contravin propriilor declaratii date in cursul urmaririi penale si aspectelor pe care acesta le cunostea.

Prin aceasta atitudine, inculpatul a urmarit ingreunarea aflarii adevarului, a tragerii la raspundere penala si inducerea in eroare a instantei de judecata, imprejurari de natura a usura situatia juridica a inculpatilor cercetati in dosarul aflat pe rolul instantei anterior amintite", arata DNA intr-un comunicat de presa
.

Procurorii anticoruptie mentioneaza ca in dosarul penal in care Cristian Silviu Petcu a fost audiat ca martor se  aflat in prezent in stadiu de judecare la instanta, la finalizarea anchetei fiind trimisi in judecata 3 inculpati, pentru infractiuni de dare si luare de mita, in contextul organizarii examenului de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2014.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braila.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1541 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by