Seful Apelor Romane din Dobrogea, urmarit penal pentru ca i-ar fi inchiriat tatalui sau 6.200 mp de plaja in Mamaia

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 10 iunie 2016, 12:57 Dosare Anticoruptie


Pe plaja la Mamaia in iulie
Foto: HotNews.ro
George Daniel Papari,  director al Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral a fost pus sub urmarire penala de DNA pentru abuz in serviciu si conflict de interese pentru ca institutia condusa de Papari i-ar fi inchiriat unei firme conduse de tatal acestuia 6.200 mp de plaja in Mamaia.

Au mai fost pusi sub urmarire penala o directoare a Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea si doi sefi de societate comerciala.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii: 
PAPARI GEORGE DANIEL, director al Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral, sub aspectul savarsirii infractiunilor de: 
- abuz in serviciu si 
- conflict de interese; 

ANTONARU MARIA-OTILIA, director in cadrul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral, sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii;

DUHAIR MARWAN, administrator al unei societati comerciale, sub aspectul savarsirii infractiunilor de: 
- trafic de influenta, 
- deturnare a licitatiilor publice si 
- instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii;

CRAIOVEANU IOANA-ROXANA, manager la o societate comerciala, sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, in calitate de director al Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral din subordinea Administratiei Nationale "Apele Romane", a inchiriat unei societati comerciale administrate de tatal sau, un sector de plaja cu suprafata de 6.203 mp din statiunea Mamaia, iar in perioada 2013 - 2015, a incheiat trei acte aditionale la acelasi contract.

In cursul lunii aprilie 2016, suspectul Papari George Daniel si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din functia detinuta si a dispus constituirea unui nou subsector de plaja, care anterior fusese utilizat de institutia mentionata ca si culoar (1.086 m) destinat tranzitarii utilajelor necesare intretinerii plajelor. Apoi, acesta a dispus includerea suprafetei in lista subsectoarelor libere de plaja, suprafata care a fost scoasa la licitatia publica organizata de institutie la data de 29 aprilie 2016.

In acelasi context, suspecta Antonaru Maria-Otilia, in calitate de functionar in cadrul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral, la instigarea suspectilor Duhair Marwan si Craioveanu Ioana-Roxana, a folosit informatii ce nu sunt destinate publicitatii si a permis celor doi suspecti accesul la informatii legate de organizarea si desfasurarea licitatiei publice organizate de catre institutia mentionata la data de 29 aprilie 2016, in scopul obtinerii, de catre acestia, a unor foloase necuvenite reprezentate de sporirea sanselor de castigare a licitatiei prin utilizarea informatiilor in detrimentul celorlalti participanti.

In cursul lunii martie 2016, suspectul Duhair Marwan a pretins de la un administrator al unei societati comerciale foloase patrimoniale constand in incheierea unui contract de asociere sau inchiriere intre societatile administrate de acestia, care ar conduce la acordarea unui punctaj mai mare la licitatia organizata la data de 29 aprilie 2016 privind subsectorul nou constituit, cel dintai afirmand ca are influenta asupra suspectului Papari George Daniel si ca il poate determina sa asigure constituirea unui nou subsector de plaja, scoaterea la licitatie si obtinerea acestuia de catre respectivul administrator.

Totodata, in cursul lunii aprilie 2016, suspectul Duhair Marwan l-a determinat, prin constrangere, pe un alt administrator de firma, sa nu mai continue demersurile procedurale in care era angrenat pentru participarea la licitatia publica organizata la data de 29 aprilie 2016 de Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Litoral privind inchirierea subsectorului respectiv, indepartandu-l de la aceasta licitatie, astfel incat castigator sa iasa administratorul cu care se intelesese anterior.

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala. 

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1565 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    investigati si cum s-au dat cazematele (Vineri, 10 iunie 2016, 17:26)

    yellowdog [utilizator]

    de la malul marii. Toti spagarii s-au facut restaurante, hoteluri, case chiar pe plaja cu toate ca nu e zona construibila. Si-au luat fara chirie pe 49 ani de la seful apelor romane.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by