Surse: Paltineanu, managerul Spitalului Bagdasar Arseni, ar fi luat mita intre 5 si 10% de la firme ce vindeau consumabile medicale

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 9 iunie 2016, 18:00 Dosare Anticoruptie


Bogdan Paltineanu
Foto: Agerpres
Bogdan Paltineanu, in prezent manager al Spitalului Clinic de Urgenta ''Bagdasar Arseni'', ar fi luat mita intre 5 si 10% de la firme care vindeau consumabile medicale la Institutul "Ana Aslan", au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Parltineanu a fost retinut joi de procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata si va fi prezentat vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit surselor, Paltineanu ar fi luat mita sub forma de bani cash.

In dosar procurorii verifica mai multe achizitii publice incheiate de catre spitale, printre care si Institutul Clinic Fundeni, privind consumabile medicale, care ar fi fost supraevaluate de zeci de ori si care s-ar fi facut inclusiv de la o firma a lui Dorin Cocos, sustin sursele citate.

Societatea omului de afaceri Dorin Cocos, au precizat sursele, doar ar fi intermediat achizitia de consumabile medicale de catre diferite spitale, in loc ca acestea sa le ia direct de la producator. De asemenea, la Institutul Clinic Fundeni, conform surselor, caietul de sarcini s-ar fi facut astfel incat la achizitia de reactivi pentru laboratoare doar firma lui Cocos indeplineasca conditiile.

Bogdan Paltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta ''Bagdasar Arseni'', la data faptei manager la Institutul "Ana Aslan", a fost retinut joi de procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata si va fi prezentat vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

"In perioada 12 mai - 21 august 2015, inculpatul Paltineanu Bogdan, in calitate de manager al Institutul National de Geriatrie si Gerontologie 'Ana Aslan', in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in cinci transe, sumele de 73.450 euro si 18.600 lei. Banii, primiti de inculpat atat intr-un imobil ce-i apartinea, cat si in autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi)", se arata intr-un comunicat DNA.

Procurorii DNA au efectuat joi dimineata perchezitii in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, dintre care patru reprezinta sediile unor institutii publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Potrivit unor surse judiciare, cele 4 institutii publice vizate sunt 4 spitale din Bucuresti: Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni si Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, iar procurorii fac perchezitii si in birourile managerilor. Ancheta vizeaza achizitii din aceste spitale, iar prejudiciul este estimat la 2,6 milioane de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2133 vizualizari

  • -5 (5 voturi)    
    tot inainte (Joi, 9 iunie 2016, 20:28)

    xanti [utilizator]

    Catuse la hectar mai ales medici,intelectuali ca in 1950.
    • 0 (0 voturi)    
      Sigur (Vineri, 10 iunie 2016, 9:00)

      Primul [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Astia sunt "intelectuali" de sorginte comunista, nu intelectuali autentici pe care se poate construi o societate sanatoasa. Au trecut generala si liceul pe copiat, facultatea cu relatii, doctoratul pe plagiat si restul vietii au trait din spaga. Sunt niste


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by