Directorul Casei Judetene de Pensii Bihor, Leontin Tirle, retinut de DNA intr-un dosar privind pensii de invaliditate acordate ilegal

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 9 iunie 2016, 18:00 Dosare Anticoruptie


Directorul Casei Judetene de Pensii Bihor, Leontin Tirle, a fost retinut joi pentru 24 de ore de procurorii DNA Oradea pentru luare de mita in forma continuata (9 acte materiale) si tainuire in forma continuata (19 acte materiale), intr-un dosar care vizeaza acordarea ilegala de pensii de invaliditate si concedii medicale, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Leontin Tirle urmeaza sa fie prezentat vineri Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Leontin Tirle este acuzat ca, in perioada 2014-2015, in calitate de director executiv al Casei Judetene de Pensii Bihor, a primit de la patru medici din cadrul Serviciului de Expertiza Medicala al Casei Judetene de Pensii Bihor (denuntatori in cauza) mai multe sume de bani cuprinse intre 300-700 euro (in total 8.400) si foloase necuvenite (pizza si whisky), cunoscand faptul ca acestea provin din comiterea unor fapte penale.

Concret, aceste foloase au fost primite de catre denuntatori in legatura cu indeplinirea unor acte care intrau in atributiile lor de serviciu, respectiv: emiterea unor decizii medicale asupra capacitatii de munca a persoanelor respective, incadrarea intr-un grad de invaliditate, revizuirea medicala ori prelungirea concediului medical peste 90 de zile.

DNA arata ca, in alt context, in perioada 18.05. - 11.06.2015, inculpatul Tirle Leontin, in aceeasi calitate, a primit sume de bani de la un alt medic (denuntator in cauza), in total 5.423 lei, in legatura cu neindeplinirea atributiilor de serviciu constand in aplicarea intocmai si la timp, in cadrul casei judetene de pensii, a deciziilor luate de conducerea Casei Nationale de Pensii.

Acest lucru i-a permis denuntatorului sa avizeze cazurile noi pentru incadrarea in grad de invaliditate, in conditiile in care incadrarea in grade de invaliditate trebuia sa se faca la nivelul fiecarui cabinet medical, de catre medicii specialisti. In aceasta maniera, denuntatorului i s-a creat posibilitatea de a obtine sume de bani intr-un cuantum mai ridicat si mai multe foloase materiale, sumele de bani primite de acesta in legatura cu avizarea cazurilor noi fiind mai mari decat cele primite in situatia revizuirilor, potrivit procurorilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























800 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by