Perchezitii DNA la 4 spitale mari din Bucuresti. Ancheta vizeaza achizitiile, iar prejudiciul este estimat la 2,6 milioane de euro. / Managerul Spitalului Bagdasar Arseni, retinut de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 9 iunie 2016, 9:42 Dosare Anticoruptie


Spital din Romania
Foto: Hotnews
Procurorii DNA efectueaza joi dimineata perchezitii in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, dintre care patru reprezinta sediile unor institutii publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Potrivit unor surse judiciare, cele 4 institutii publice vizate sunt 4 spitale din Bucuresti: Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni si Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, iar procurorii fac perchezitii si in birourile managerilor. Ancheta vizeaza achizitii din aceste spitale, iar prejudiciul este estimat la 2,6 milioane de euro.

------------------------


Ora 18:00: Bogdan Paltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta ''Bagdasar Arseni'', ar fi luat mita intre 5 si 10% de la firme care vindeau consumabile medicale la Institutul "Ana Aslan", au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Ora 17:54: Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', s-a prezentat la sediul DNA, pentru a fi audiat.

Ora 17:32 Procurorii il acuza pe Paltineanu ca ar primit de la reprezentantul a doua firme 73.450 euro si 18.600 lei, drept comison pentru derularea contractelor.

Bogdan Paltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta ''Bagdasar Arseni'', la data faptei manager la Institutul "Ana Aslan", ar fi primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in cinci transe, sumele de 73.450 euro si 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a unor contracte, informeaza DNA intr-un comunicat de presa.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie ¬ Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 09.06.2016, a inculpatului

PALTINEANU BOGDAN, la data faptei manager la Institutul National de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan", in prezent manager al Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni", cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Paltineanu Bogdan, in calitate de manager al Institutul National de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan", in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in cinci transe, sumele de 73.450 euro si 18.600 lei.

Banii, primiti de inculpat atat intr-un imobil ce-i apartinea cat si in autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi).

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 10 iunie 2016, inculpatul Paltineanu Bogdan urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Ora 16:47
Managerul Spitalului Bagdasar Arseni, Bogdan Paltineanu, a iesit de la DNA cu catuse la maini, potrivit imaginilor difuzate de Digi24.

Ora 12:20: Managerul Spitalului Bagdasar Arseni, Bogdan Paltineanu, a fost adus la sediul DNA, pentru a fi audiat.


Spitalele perchezitionate de procurorii DNA:

1. Institutul Clinic Fundeni, Bucuresti - in biroul managerului, dr. Carmen Orban si al altei angajate.

2. Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu", Bucuresti, in biroul managerului  - conf.  dr. Dan Nicolae Straja si biroul sefului de Serviciu Anatomie Patologica, dr. Madalina Gabriela Radu.

3. Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar Arseni", Bucuresti, in biroul managerului Bogdan Paltineanu.

4. Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", Bucuresti, in biroul Elenei Postolache, sef laborator, si la in birourile utilizate de Serviciul Achizitii.

Potrivit DNA, ancheta vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2008 - 2016.


Ora 10:47: Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, sustine ca la spitalul pe care il conduce nu are loc nicio perchezitie: "Nu este vorba de nicio perchezitie la Institutul Clinic Fundeni. Nu m-a informat nimeni", sustine Carmen Orban, citata de Agerpres.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6691 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Bun asa (Joi, 9 iunie 2016, 10:01)

    Pac-pac [utilizator]

    Mult succes dar nu uitati stimati procurori, tara are nevoie de confiscarea si valorificarea averilor plus scoaterea din sistem a vinovatilor.
    • +4 (4 voturi)    
      DNA vs Justitie (Joi, 9 iunie 2016, 11:32)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

      Vad ca asa multa lume isi pune sperantele numai in DNA... Dar sa nu uitam ca DNA este necesar insa nu suficient, degeaba ii cerem DNA-ului confiscarea. Confiscarea este dispusa de un judecator (sau mai multi, dupa caz).

      DNA-ul e ca politistul care ii prinde, le face dosarul si merge in fata judecatorului sa il sustina. Atat.
      Sentintele sunt stabilite de o alta institutie. E drept ca si rechizitoriul trebuie facut beton, fara "gauri" samd.

      DNA il duce pe banca acuzatilor, de acolo unii scapa, altii nu.
  • +6 (6 voturi)    
    IN SFARSIT, (Joi, 9 iunie 2016, 10:04)

    Elena B. [utilizator]

    a intrat DNA peste mafia din sanatate.
    DNA-ule sper sa nu te opresti la usa Ministerul Sanatatii.
  • -8 (8 voturi)    
    bomboana pe coliva (Joi, 9 iunie 2016, 10:05)

    xanti [utilizator]

    Sistemul medcal este la pamant,interesele private ca sistemul sa se transforme in unul privat sunt uriase.
    DNA cu controleaza si spitalele private ,doar alea de stat.
    Asta se doreste sa platim toti ca sa se ingrase unii de la privat.
    DNA distruge si ultimele ramasite de sistem de stat bagand doctorii la puscarie,cine nu se conformeaza va plati.
    • +1 (3 voturi)    
      NU DAU 2 BANI PE SISTEMUL MEDICAL DE STAT (Joi, 9 iunie 2016, 12:40)

      FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      In care te jupoaie dar si in care mori cu zile, infectii nosocomiale cu duiumul dar BIROURI DIRECTORIAL-MANAGERIALE CU SCAUNE SI ACARETURI DE TOT FELUL. Hai pa la toti cei care luati apararea spitalelor de stat si a managerilor borfasi, a marilor baroni medicali.
      • 0 (0 voturi)    
        Manusi doar ptr protectia infirmierelor (Joi, 9 iunie 2016, 16:18)

        fit [utilizator] i-a raspuns lui FPop2013

        Manusile sunt folosite pentru protectia infirmierelor si asistentelor, nicidecum a pacientilor. Manusile nu sunt schimbate de la un pacient la altul cand se efectueaza igienizarea acestora. Am vazut asta si la Fundeni si la Pantelimon.
    • +2 (2 voturi)    
      In sistemul de stat (Joi, 9 iunie 2016, 13:15)

      somesanu [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      medicii ( marea lor majoritate, plus asistentele, portarii... ) iti stabilesc practic costul interventiilor fara sa plateasca nimic pe aparatura sau consumabile.
      Si cum crezi ca se va putea privatiza "sistemul" de stat? O sa se vanda toate spitalele ? Ca fabricile?
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 9 iunie 2016, 10:09)

    [anonim]

  • +9 (9 voturi)    
    Sa vezi acum dezastru (Joi, 9 iunie 2016, 10:47)

    Trojan.H [utilizator]

    De regula autoritatile descopera/dovedesc doar 5% din activitatea infractionala a unui individ sau grup. Cu toate astea daca DNA intra peste sistemul de sanatate n-o sa ne vina sa credem ce jaf uluitor va iesi la suprafata.
    Macar citeva luni pina se reintoarce Mafia.
  • +2 (4 voturi)    
    Oare doar ei ...? (Joi, 9 iunie 2016, 11:55)

    Ichim [utilizator]

    Oare doar cei din minister sunt vinovati? De ce nu se fac publice si numele companiilor private care au dat spaga? De ce sunt protejati mediatic?
    Ar trebui ca lumea sa stie ce companii platesc aceste spagi la fel cum se anunta institutiile de stat!!
  • +3 (3 voturi)    
    Mafia din sanatate (Joi, 9 iunie 2016, 12:15)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Mafia politica din sanatate contuna sa fura si sa ucida oameni. Acesti CALAI ar trebui sa infunde puscaria PE VIATA, daca in Romania ar functiona Justitia. Justitia la noi insa ii va scapa basma curata
  • 0 (0 voturi)    
    Bravo DNA ! (Joi, 9 iunie 2016, 15:24)

    grimis [utilizator]

    Să nu supăr pe domnii administratori economici din sănătate care se fac complici la crima organizată din sistem(mă refer inclusiv la aceia din spitale).
    DNA -ul este singurul organ de anchetă care îşi va spune cuvântul până la capăt şi sper că, acele contracte se vor verifica din urmă, de la toate spitalele .
  • 0 (0 voturi)    
    Toti (Joi, 9 iunie 2016, 16:18)

    Toni_Romania [utilizator]

    TOTI aia ce sunt in sectorul de stat si au stampila si drept de semnatura vor devaliza ban public.
  • 0 (0 voturi)    
    5%?! Pentru consumabile?! (Joi, 9 iunie 2016, 19:03)

    un_moftangiu [utilizator]

    Praf in ochi! Hai mai sus doamna DNA! Mai catre Minister....si CNAS.... mai catre listele de medicamente compensate care se schimba inainte de campania electorala....Mai catre compensarea extractului de Ginko Biloba de s-au crucit cei de la OMS.... mai catre programele de santate de sute de milioane de euro....

    Managerul de spital e plevusca ordinara....

    Hai ca se poate!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by