Fostul manager al spitalului din Tecuci, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 6 iunie 2016, 15:30 Dosare Anticoruptie


DNA a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Teodor Negru, fost manager al Spitalului Municipal din Tecuci, acuzat de luare de mita, informeaza Directia Anticoruptie.

Potrivit procurorilor, Negru ar fi cerut administratorului unei firme care castigase un contract cu spitalul sa plateasca 20.000 pentru plata la timp a facturilor. Mita a fost negociata pana la 10-12 mii de euro, din care au fost achitati 7.000 de euro. Fostul manager ar fi fost surprins in flagrant cand mai primea 3.000.

Comunicatul DNA:

"In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In perioada 2014 - 2016, inculpatul NEGRU TEODOR, in calitate de manager al Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci, in exercitarea atributiilor de serviciu, a pretins si primit suma de 10.000 de euro de la administratorul unei societati comerciale (martor denuntator), in schimbul derularii in bune conditii a contractului incheiat in anul 2014 si a deblocarii la plata a unor facturi emise de societatea comerciala respectiva catre Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. 

In 21 iulie 2014, a fost semnat un contract finantat din fonduri europene, in urma castigarii unei licitatii publice, cu Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, avand ca obiect dezvoltarea, instalarea si mentenanta unui sistem informatic care sa deserveasca aceasta unitate spitaliceasca, valoarea contractului fiind de 870.921 lei. 

Imediat dupa incheierea contractului, inculpatul Negru Teodor i-a solicitat administratorului societatii comerciale respective suma de 20.000 de euro, in vederea achitarii la timp a facturilor si in vederea punerii la dispozitie a tuturor datelor necesare derularii in bune conditii a contractului. 

Intrucat administratorul societatii a considerat ca suma ceruta este nejustificat de mare, in urma "negocierilor" purtate intre martorul denuntator si Negru Teodor, acesta din urma a acceptat ca suma pretinsa drept mita sa fie in valoare de 10.000 - 12.000 de euro. 

In perioada 2014-2015, suma totala de 7.000 de euro a fost achitata de catre martorul denuntator prin doi intermediari, inculpatului Negru Teodor.  

La inceputul anului 2015, societatea martorului denuntator a incheiat cu Spitalul Municipal "Anton Cincu", reprezentat de inculpatul Negru Teodor, un contract post-implementare cu durata de un an, avand ca obiect asigurarea mentenantei partii software a proiectului. 

In urma derularii acestui nou contract, societatea respectiva a emis mai multe facturi, care au fost refuzate la plata, invocandu-se diverse motive, inculpatul Teodor Negru precizand ca nu va plati aceste facturi decat in conditiile in care se va respecta intelegerea initiala conform careia trebuia sa i se remita in final suma de 10.000 - 12.000 de euro, din care mai trebuia achitata suma de aproximativ 3.000 - 5.000 de euro. 

Astfel, la data de 12 aprilie 2016, inculpatul Teodor Negru a fost surprins in flagrant de catre procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la persoana denuntatoare ultima transa din "datoria" pretinsa, respectiv suma de 13.200 lei (echivalentul a 3.000 de euro). 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galati."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























593 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by