Rapoarte de filaj, gasite de procurori la domiciliul lui Emanoil Bocean, consilier al lui Chiliman (motivare instanta)

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 2 iunie 2016, 19:23 Dosare Anticoruptie


Emanoil Bocean, consilier personal al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, a folosit in interes personal resursele institutiei publice pe care o coordona, respectiv Politia Locala a Sectorului 1, procurorii gasind la domiciliul acestuia rapoarte de filaj, se arata in motivarea deciziei de arestare preventiva a lui Bocean, pronuntata de Tribunalul Prahova.

Potrivit documentului, citat de Agerpres, procurorii subliniaza ca modalitatea concreta de savarsire a activitatilor infractionale releva un grad ridicat de pericol social.

"Modalitatea concreta de savarsire a activitatilor infractionale releva un grad de pericol social ridicat, care este apt a determina in randul opiniei publice o reactie negativa si reflecta periculozitatea deosebita a inculpatului, precum si riscul ca aceasta sa poata influenta negativ persoanele ce au depus sau depun marturie in prezentul dosar de urmarire penala, in demersurile de aflare a adevarului. Mentionam in acest sens ca, la perchezitia efectuata la locuinta acestuia, la data de 31.05 2016 s-au gasit rapoarte de filaj (...), fapt ce denota gradul de pericol social al inculpatului, care a folosit resursele institutiei publice pe care o coordona in interes personal", se arata in motivarea instantei.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, filajele erau facute la comanda lui Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL si persoana cunoscuta pentru influenta pe care o are la nivelul Primariei Sectorului 1, fiind facute cel mai probabil in scopul santajului.

"Astfel, cum rezulta din declaratia martorului amenintat I. G.,'B.E. (Bocean Emanoil- n.r.) este una dintre persoanele esentiale in angrenajul creat de M.V.O. (Moisescu Vlad Octavian- n.r.), la nivelul Primariei sectorului 1 Bucuresti, fiind unul dintre angajatii de incredere, care foloseste resursele institutiei pe care o coordoneaza, pentru a asigura 'Gruparii M.' servicii de monitorizare si filaj la solicitarea acestuia", se precizeaza in motivare.

Procurorii spun ca inculpatul actiona in detrimentul atributiilor pe care le avea, in sensul favorizarii unor agenti economici, pentru castigarea licitatiilor si achizitiilor publice, obtinand in schimb de la reprezentantii acestora sume importante de bani platite sub forma unor "comisioane", in cuantum de peste 500.000 euro, intr-o perioada de aproximativ cinci ani.

"Practic, cea mai mare parte a lucrarilor care faceau obiectul contractelor obtinute prin proceduri de licitatie si achizitii publice trucate nu au fost prestate niciodata, fapt recunoscut chiar de administratorii firmelor care au beneficiat de aceste contracte, acestea fiind consemnate numai scriptic, banii fiind platiti din fondurile alocate de primarie, Politiei Locale a Sectorului 1, inculpatul afirmand ca institutia publica 'are bani de cheltuit", se arata in document.

Emanoil Bocean a fost arestat preventiv, miercuri, in dosarul instrumentat de DNA Ploiesti in care este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, decizia nefiind definitiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1759 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    astia sunt locotenetii Motocicleanului ? (Joi, 2 iunie 2016, 19:40)

    un domn [utilizator]

    dupa modus operandi, evindent cu influente sovietice, putem alatura si pe motociclean la grupare..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by