Perchezitii la Stamora Moravita. DIICOT cerceteaza 80 de persoane, acuzate ca au permis trecerea unor urmariti general si contrabanda. Sefii punctului de granita coordonau grupul infractional - surse

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 31 mai 2016, 8:53 Dosare Anticoruptie


DIICOT Timisoara face marti dimineata 41 de perchezitii in cadrul unei actiuni care vizeaza politisti de frontiera din PTF Stamora-Moravita, acuzati de coruptie, contrabanda, dar si sprijinirea traficului de migranti sau a unor infractori dati in urmarire generala si care erau lasati sa treaca frontiera, transmite Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, in acest caz se efectueaza cercetari fata de 80 de persoane, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda, complicitate la contrabanda, luare de mita si dare de mita. 

Din cercetarile efectuate in mai multe dosare penale, vizand savarsirea unor infractiuni de contrabanda de catre membrii unor grupuri infractionale, s-a desprins concluzia ca politistii de frontiera din PTF Stamora-Moravita, sub coordonarea sefului de punct - Gabriel Ionut Furcea - si a sefilor de ture, s-au constituit si actionau in mod coordonat, in scopul comiterii unor infractiuni de coruptie, pentru a obtine beneficii materiale, care erau impartite intre politisti, prin neindeplinirea indatoririlor de serviciu privitoare la supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat, respectiv prevenirea si combaterea faptelor specifice criminalitatii transfrontaliere, in special a infractiunilor de contrabanda, precum si a contraventiilor savarsite in zona lor de competenta. 

Anchetatorii sustin ca activitatile ilicite desfasurate prin PTF Moravita nu vizau doar actiunile de contrabanda, ci si sprijinirea traficului de migranti; favorizarea unor infractori dati in urmarire generala, prin permiterea accesului acestora nestingherit peste frontiera de stat; omiterea constatarii, contra unor sume de bani, a oricaror abateri de natura contraventionala inregistrate la momentul trecerii frontierei si, nu in ultimul rand, atunci cand nu putea fi constatata nicio neregula, prin pretinderea de sume de bani de la persoanele care tranzitau frontiera, invocandu-se o asa-numita "traditie", careia calatorii trebuiau sa i se supuna.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2707 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    De 26 de ani sunt " milosi " vamesii. (Marţi, 31 mai 2016, 9:09)

    Plagarus [utilizator]

    Vamesi straini la pachet cu politicieni straini ?
  • +7 (7 voturi)    
    din graba (Marţi, 31 mai 2016, 9:13)

    levierul [utilizator]

    am inteles ca sunt suspectati de traficul de tigani
  • +8 (8 voturi)    
    imposibil (Marţi, 31 mai 2016, 9:30)

    Point [utilizator]

    tocmai vamesii sa faca asa ceva??pai oricine stie ca sunt cei mai cinstiti,gata sa moara cu ilegalul sau cu contrabandistul,de gat,pt binele lo..aaaa,al statului biensur.
    diicot a descoperit apa calda.
    dupa 2000 de lani de la inventare
    p[oate da iama si prin aeroporturi sau porturi
    acolo marfa,nu la obositii astia
  • +6 (6 voturi)    
    ?????? (Marţi, 31 mai 2016, 9:49)

    iodixit [utilizator]

    din cite trimiteri in judecata au fost pina acum s-a conctretiza vreuna cu inchisoare? prind 50 cu trafic si primesc 2 cu suspendare!
    • 0 (6 voturi)    
      alt stapan vrea sa ia malaiul (Marţi, 31 mai 2016, 10:14)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui iodixit

      si-i elimina pe infideli. atat. nu cumva sa se creada ca se curata sistemul...
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 31 mai 2016, 10:15)

    [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    suntem (Marţi, 31 mai 2016, 10:32)

    fghr [utilizator]

    la cheremul vamesilor cu 2 dinti in gura care de abia vorbesc romana. ii aresteaza pe toti si le da cu suspendare....dupa ce se termina suspendarea ii trimite pe alte vami....



    Vamesi straini!!!!!! Puscarie minim 10 ani pt coruptia din vami ... si 20 de ani pt seful Vamii...

    Pai dupa ce prindem atat de greu infractorii , le dqm drumul la miez de noapte....


    Aceleasi pedepse si pt sefii de penitenciare care pastoresc inselaciunile de tip accidentul atat de dese in ultima perioada....Se suna din puscarii de zici ca au centrala Romtelecom...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by