DNA cere 14 ani de inchisoare pentru Puiu Popoviciu in dosarul terenului subevaluat

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 30 mai 2016, 13:52 Dosare Anticoruptie


Puiu Popoviciu
Foto: AGERPRES
Procurorii anticoruptie au cerut, luni, magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, 14 ani de inchisoare pentru Gabriel "Puiu" Popoviciu in dosarul terenului subevaluat in care au fost trimisi in judecata si fostii sefi de la DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici, informeaza Mediafax. "Pentru Popoviciu dispuneti avand in vedere aceleasi argumente, pedeapsa de 14 ani de inchisoare. Pentru ca are concurs de infractiuni aplicati o pedeapsa complementara", au specificat procurorii in fata instantei.

De asemenea, in acelasi dosar, procurorii au mai cerut pedepse de 12 ani pentru Ioan Niculae Alecu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMV) la data comiterii faptelor, pentru Andrei Mihai Bejinaru, 12 ani de inchisoare, ca si pentru Stefan Diaconescu, secretar stiintific si rector in cadrul USAMV Bucuresti la data comiterii faptelor.

Pentru Ilie Cornel Serban, director al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din MAI la data comiterii faptelor, procurorii au solicitat magistratilor o pedeapsa de cinci ani de inchisoare iar pentru Mihai Ion Florin Luican, prefect al Capitalei si presedinte al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor au solicitat opt ani de inchisoare.

Omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu si fostii sefi de la DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici au fost trimisi in judecata, in decembrie 2012, pentru fapte de coruptie in legatura cu tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au trimis in judecata pe Gabriel Aurel Popoviciu pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, precum si dare de mita, pe Ilie Cornel Serban, director al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din MAI la data comiterii faptelor, si pe Petru Daniel Pitcovici, sef sal Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie la data comiterii faptelor, ambii fiind acuzati de complicitate la dare de mita si favorizarea infractorului.

In acelasi dosar vor fi judecati Ioan Niculae Alecu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMV) la data comiterii faptelor, Stefan Diaconescu, secretar stiintific si rector in cadrul USAMV Bucuresti la data comiterii faptelor, ambii pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, si Andrei Mihai Bejinaru, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata.

Procurorii i-au mai trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice pe Mihai Ion Florin Luican, prefect al Capitalei si presedinte al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, Gabriel Rasvan Toader, secretar la Prefectura Capitalei si membru al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, Ioan Todiras, viceprimar al Primariei Sectorului 1 Bucuresti la data comiterii faptelor, Lizeta Minea, secretar la Primaria Sector 1 si membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, si Gheorghe Petrulian, sef OCOOTA Bucuresti si membru al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000.

Procurorii arata in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada 2000 - 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Aurel Popoviciu, "in baza unui contract incheiat cu incalcarea prevederilor legale", a facut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, apartinand domeniului public al statului, ca aport in natura la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, societate controlata de Popoviciu.

Anchetatorii au mai stabilit ca Popoviciu, in intelegere cu rectorul Ioan Niculae Alecu, ar fi creat posibilitatea incheierii unui contract de asociere in participatiune in conditii nelegale, introducand in acest mecanism societatea SC Log Trans SA, devenita ulterior Baneasa Investments SA si pe Andrei Mihai Bejenaru, care ar fi actionat potrivit indicatiilor omului de afaceri. Potrivit contractului, trebuiau dezvoltate activitati de pomicultura, viticultura, cresterea animalelor pe terenurile fermei Baneasa.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4413 vizualizari

  • +19 (19 voturi)    
    asa pedepse trebuie (Luni, 30 mai 2016, 14:00)

    mavis [utilizator]

    plus confiscarea banilor furati!

    Acum este randul judecatorilor sa arate ca sustin un stat de drept unde pedespele descurajeaza infractorii si nu ii incurajeaza.
    • +2 (2 voturi)    
      Gigi vs. Puiu (Luni, 30 mai 2016, 20:34)

      Quintus [utilizator] i-a raspuns lui mavis

      În iunie 2006, George Becali a depus un denunț la DNA, pe baza căruia a fost demarată ancheta împotriva lui Puiu Popoviciu. Becali a fost chemat apoi de două ori în instanță, în 2014 și 2016, însă el a retractat ce a scris în denunț, iar DNA l-a pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

      La termenul din 31.03.2016 al procesului, Becali a anunțat judecătorul că menține denunțul din 2006 și nu mai recunoaște cele două declarații date în instanță.

      "Mențin în totalitate plângerea penală pe care am făcut-o la DNA în data de 12 iunie 2006. Tot timpul, ce am făcut în viața mea, am făcut cu bună credință. Eu minciună nu am făcut niciodată. Eu nu am făcut o evaluare științifico-tehnică. Terenul există, nu a plecat de la locul lui. Puteți să puneți experți să îl evalueze. Declarația din octombrie 2014, când eram la pușcărie și era Băsescu la putere, am dat-o de frică. Și nici declarația din 15 februarie 2016 nu o mai mențin."
  • +11 (11 voturi)    
    hai ne'a puiu ca se poate (Luni, 30 mai 2016, 14:01)

    snowflake [utilizator]

    se poate si mai mult
  • +11 (13 voturi)    
    Au cerut 14 ani.. (Luni, 30 mai 2016, 14:02)

    Cataleya [utilizator]

    ..ca sa fie siguri ca va primi macar vreo 3.
    • +5 (7 voturi)    
      .....si aia 3 ani cu suspendare (Luni, 30 mai 2016, 14:13)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      pai ..
      • +2 (2 voturi)    
        mai scrie o carte, (Luni, 30 mai 2016, 16:24)

        IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui linarel

        mai o buna purtare, scade si arestul preventiv
        Si deja e liber...
        Merita 300 mil coco?
        Merita, ca-i baiat destept si stie sa fure...
  • +9 (21 voturi)    
    investitorul (Luni, 30 mai 2016, 14:06)

    Mazeta [utilizator]

    "Unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? Este o crimă?" Traian Băsescu
    • +1 (9 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 30 mai 2016, 14:29)

      [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

    • +1 (13 voturi)    
      stii diferenta? (Luni, 30 mai 2016, 15:34)

      Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      intre un basist si un latrinist?
      Basistii nu se opun judecarii si eventual incarcerarii lui Basescu, pe cand latrinistii fac spume cand se vorbeste lichele ca de Ponta sau Dragnea sau cu voia ta , Ghita.
      • 0 (10 voturi)    
        ia zi ceva de incarcerarea lu' base (Luni, 30 mai 2016, 15:47)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

        ...sa vezi cate minusuri si injuraturi iti iei. sa vezi cum esti facut mijic, putinist, pesedist, varanist, latrinist. cum iti sunt injurate rudele samd.
        Fostii basisti, ca mine, nu se opun incarcerarii lui bese (l am votat de fiecare data, ca nu puteam sa stau si eu la o telenovela in zilele alea...).
        ca sa vezi, tot de retrocedari era vorba. specialitatea infractionala a familiei basescu.
        • -2 (6 voturi)    
          Tu... basist ? Ha-ha-ha ... (Luni, 30 mai 2016, 16:41)

          Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          E cea mai tare gluma pe care am auzit-o de-o luna incoace.

          PS. Vezi, ai pierdut si tu atatea telenovele faine, a pierdut si Latrina 1 din rating !

          PPS. Ar fi un prilej nimerit ca acum sa incepi sa te uiti din nou la telenovele.
          In rest, nicio grija : fiecare, mai devreme sau mai tarziu, va primi ce merita !
  • -6 (6 voturi)    
    Pareri . (Luni, 30 mai 2016, 15:29)

    Andrei_Fieraru [utilizator]

    Trecand peste realitatea ca fara cotcarelile unor oameni ca Popoviciu , milioane de oameni nu si-ar fi facut cumparaturile in marile supermarketuri -deh , statul roman urmarea si ieri si azi doar pungaselile proprii - astazi , dupa amar de ani , omului Popoviciu nu i se pot lua decat caii de la bicicleta . Una ca a disparut in Argentina si a doua ca , si-a ferit pe cat a putut bunurile din tara . Cred ca cel mai corect ar fi sa i se faca o statuie si in acelasi timp sa i se ceara valoarea reala a pamantului pe care astazi , o poate plati fara probleme . Ce interes am avea noi ca Popoviciu si altii ca el sa faca puscarie pentru o treaba pe care o folosim toti ? .
  • +3 (9 voturi)    
    Popoviciu, inca un basist de seama luat de DNA (Luni, 30 mai 2016, 15:40)

    jackalphonse [utilizator]

    Si cand te gandesti ce discursuri insufletite "anticoruptie" prezenta base!
  • +2 (6 voturi)    
    14 ani pentru furt, nimic de zis, (Luni, 30 mai 2016, 15:59)

    __alex__ [utilizator]

    dar de ce doi ani cu suspendare pentru fraudarea unui Rferendum national?

    Furtul unui Referendum este mai periculos pentru un popor decat furtul material.
    • 0 (4 voturi)    
      Intreaba-l pe fostul basist, jackalphonse! (Luni, 30 mai 2016, 16:44)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

      El sigur stie raspunsul si ti-l va da !
      • 0 (2 voturi)    
        qed, sau tu esti basistul de 50 de bani al Udei? (Marţi, 31 mai 2016, 9:55)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        Doar cucoana a declarat deschis ca si platea postacii cu 50 de bani pe comentariu.
        • 0 (2 voturi)    
          Nu s-a nascut inca omul care sa ma poata (Marţi, 31 mai 2016, 10:22)

          Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          cumpara pe mine !

          In schimb, la cat chinui tu limba romana, precis ca nu primesti nici macar 50 de bani de comentariu.

          PS. Recunoaste ca uneori te pun aia de la partid sa vii cu bani de acasa pt ca, mai nou, am inteles ca au introdus "standarde de calitate" !
          • 0 (2 voturi)    
            esti cumva bogdanxxx (Marţi, 31 mai 2016, 12:00)

            jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

            ala era gramaticul care vedea greseli inexistente de scriere.
            La cat de basist esti, ma indoiesc ca o faci fara interes.
  • +3 (3 voturi)    
    Pedepse grele. Cum ii mai accepta facultatea ? (Luni, 30 mai 2016, 16:15)

    Comentatorul-x [utilizator]

    Cei din Universitatea de Argonomie ar trebui pedepsiti exemplar. Au participat la un jaf, o excrocherie de sute de milioane de euro.
    Cum e posibil sa dai terenuri de o valoare uriasa aproape gratuit ? A fost un simulacru de asociere, iar la prima ocazie Universitatea a fost scoasa in parcipare minoritara.
    Unii ar trebui sa moara in inchisoare pentru tot restul vietii lor.
    Cum e posibil, ca cercetati fiind pentru astfel de acte de hotie grave, acesti domni sa mai profeseze in cadul Universitatii ?
    Cum ?
  • +4 (4 voturi)    
    Domnul Doina Dinca Teleaga (Luni, 30 mai 2016, 16:21)

    Cuca [utilizator]

    a avut suficient cap sa isi puna la adapost averea (lucreaza in RO numai prin intermediari), sa fuga in America, sa-si aduca la NY si nevasta (acum, fosta nevasta) in Manhattan si sa o improprietareasca cu o casa de mode + magazin de fitze, si sa se fereasca sa mai vina prin RO.

    Taticul lui, fostul rector al institului de agronomie, de unde a si luat terenul urias pe care exista acum o multime de cladiri de lux + mall-ul Baneasa, l-a invatat bine - "Uite, fiule, asa se fura cu spor !" I se rupe lui de RO si de condamnarea asta.

    Sotia lui, doamna Doina Dinca (Teleaga), este deasemenea bine-merci. I se rupe ei de RO si de condamnarea asta.
  • +4 (4 voturi)    
    Dar... (Luni, 30 mai 2016, 17:27)

    taticutu [utilizator]

    Dar cand a " subevaluat " vila vanduta lui Ioana B. nu se spune nimic ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by