Elena Udrea: Prin Gala Bute, am urmarit sa ajung cel mai bun dintre politicieni si presedinte al Romaniei

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 mai 2016, 18:44 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: HotNews.ro
Elena Udrea a declarat vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca prin organizarea Galei Bute a urmarit sa ajunga cel mai bun ministru din Guvernul Boc si chiar presedinte al Romaniei, insa s-a ales cu "huiduielile" a 8.000 de spectatori si un dosar penal, relateaza Agerpres.

In cadrul procesului in care este acuzata de coruptie, Elena Udrea a fost intrebata la un moment dat de avocatul lui Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, daca prin organizarea Galei Bute a urmarit un interes politic personal.

"Recunosc ca am urmarit sa fiu cel mai bun ministru din Guvernul Boc, sa devin presedintele Romaniei, cel mai bun dintre politicieni. Unele mi-au reusit, altele nu. Gala asta mi-a adus huiduielile a 8.000 de spectatori si un dosar penal", a fost raspunsul Elenei Udrea.

Tot la acest termen al procesului, Elena Udrea a solicitat judecatorilor audierea ca martori a fostului premier Emil Boc si a fostului ministru al Justitiei, Catalin Predoiu. Motivul invocat a fost faptul ca organizarea galei a fost decisa in cadrul unei sedinte a Executivului condus de Emil Boc, prin adoptarea unei hotarari de guvern.


"Toata lumea era interesata atunci ca acest meci sa aiba loc. Intrebarea este care a fost castigul Elenei Udrea, pentru ca, pana la urma, eu am fost huiduita in sala de vreo 8.000 de oameni si m-am trezit si cu dosar penal. Deci, care a fost castigul meu ca Lucian Bute a boxat in Romania si care a fost abuzul pe care eu l-am facut? Un ministru care conducea un minister cu obligatia, prin hotarare de Guvern, sa se implice in promovarea Romaniei, in cadrul acelei competitii. Toata lumea vroia ca acest meci sa aiba loc la Bucuresti, deci nu cred ca domnul Emil Boc are o problema sa recunoasca inca o data ca si dansul si-a dorit si a vorbit cu Obreja (...). Din punctul meu de vedere, pe cat de vinovata as putea sa fiu eu, ca ministru care a condus ministerul care avea fonduri pentru promovare, pe atat de vinovati sunt toti cei din guvern sau macar cei care au avizat aceasta hotarare, adica deloc, din punctul meu de vedere. Nu e mai bine sa ii intrebam pe cei din Guvern cum a fost? Nu e bine sa vina domnul prim-ministru si ministrul de Justitie sa spuna cum a fost? Ca poate eu in apararea mea pot sa spun orice. Cred ca este si interesul DNA sa vina fostul premier si fostul ministru al Justitiei sa lamureasca aceste aspecte", a spus Elena Udrea la iesirea din sala de judecata.

Judecatorii au admis audierea ca martori a mai multor persoane: Dorin Cocos, Adrian Gardean, Felix Tataru, Cornel Razmerita, Miron Lupulescu, Vasile Mihalcea, urmand ca sa decida pe 2 iunie daca accepta chemarea in instanta a lui Emil Boc si Catalin Predoiu.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie 2015, in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box - Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2658 vizualizari

  • -5 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 27 mai 2016, 18:59)

    [anonim]

  • +2 (6 voturi)    
    ... (Vineri, 27 mai 2016, 19:06)

    cartograful [utilizator]

    Cel mai bun politician si presedinte printr-o gala de box. F tare. A capatat in schimb dosar si huiduieli. Pp. ca acum mediteaza la sensul zicalei "unde dai si unde crapa".
  • 0 (10 voturi)    
    Deci, în viziunea dnei udrea (Vineri, 27 mai 2016, 19:40)

    andreitr [utilizator]

    ca să ajungi cel mai bun ministru și președinte al României trebuie să furi cât mai mult. Ciudată mentalitate pe care probabil n-o are doar ea ci și alții care sunt invitați pe la DNA. Hai SRI! Hai DNA!
  • +2 (6 voturi)    
    Merita sa le "torpilezi " campaniile ?Pacat doamna (Vineri, 27 mai 2016, 19:43)

    Plagarus [utilizator]

    Sunt unul din cei ce ti-am admirat caracterul puternic si determinarea,dar acum faci jocul PSDerbedeilor !
  • +3 (9 voturi)    
    Cea mai buna dintre penali poate... (Vineri, 27 mai 2016, 19:49)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    ...la sifonat bani publici. Si nu doar ca ai reusit, ai ridicat furaciunea la rang de arta. Si nu gala bute e cea mai tare, ai si alte tunuri mult mai serioase, vezi Anrp cu crinuta, niste partii de schi, alte contracte de achizitii publice...Sper sa le aflam pe toate si sa mergi la zdup...
  • 0 (4 voturi)    
    "cel mai bun dintre politicieni si presedinte al R (Vineri, 27 mai 2016, 20:22)

    potaissa [utilizator]

    asta nu face pe proasta nene....
  • +3 (9 voturi)    
    rezumat: (Vineri, 27 mai 2016, 21:23)

    anonimicus [utilizator]

    Elena Udrea a declarat că prin Gala Bute a urmarit să facă un KO în politică şi că spectatorii au lovit-o sub centură.
  • +1 (7 voturi)    
    Priveste (Vineri, 27 mai 2016, 22:04)

    ipolitic [utilizator]

    partea plina a paharului. Daca erai huiduita de un singur om, sigur aveai 8.000 de dosare...
  • +1 (5 voturi)    
    nu m-ar mira daca in final (Vineri, 27 mai 2016, 22:59)

    rov [utilizator]

    se dovedeste ca "doamna" e o mica unealta provenita din aripa de dusman...desi e clar ca lacomia strica mereu omenia, sau de ce nu cum zicea Alecu Donici...
  • +3 (7 voturi)    
    s-a apropiat ''funia de par''... (Sâmbătă, 28 mai 2016, 7:28)

    astronaut [utilizator]

    si turbeaza , din pozitia de " lacrima presedintelui" prin presiunea exercitata asupra colegilor din guvern , organizeaza "gala Bute'', pentru preamarirea ei , s-acuma toata lumea este vinovata numai ea nu ! denigreaza orice institutie a statului compara SRI cu Securitatea , pai daca ar fi sa fie asa , crede cineva ca mai era libera sa indruge baliverne ! Sictir cucoana !
  • +1 (1 vot)    
    Dopajul politic se plateste (Sâmbătă, 28 mai 2016, 16:10)

    hot news [utilizator]

    "Recunosc ca am urmarit sa fiu cel mai bun ministru din Guvernul Boc, sa devin presedintele Romaniei, cel mai bun dintre politicieni. Unele mi-au reusit, altele nu."
    Narcisica doamnă Viton aruncă în deşert vorbe gaunoase sperând la ecoul zilelor de glorie îngânfată. Dar deşertul nu are ecou. Doar miraje.
    Mirajului Udrea toate ţoalele modei parisiene nu-i vor acoperi niciodată goliciunea sufletului terfelit în cloaca sperjurului.
    Toţi grofii Parlamentului, şi a lumii politice în general, sunt la fel. Cu dinţii la vedere, gata să muşte pe oricine încearcă să-i înlăture de la prădarea ţării. Nici o clipă nu trădează vreun regret sau vreun sentiment de compasiune faţă acest popor schingiuit de moarala lor pervertită.
    Oameni (?) împietriţi în lumea lor atrofiată de mutanţi hidoşi !
    Din păcate "Gala dopatului Bute" este singura crăpătură în armura afacerilor dubioase în care a fost implicată neprihănita Udrea.
  • -1 (1 vot)    
    Nashico, ai ars niste etape !! (Sâmbătă, 28 mai 2016, 22:35)

    Miky113 [utilizator]

    Un luder trebuie sa fie exemplu personal prin cea ce face, si abia apoi sa ravneasca la maximorumul politic.

    Intrebat TBasescu, daca o femeie are sanse sa devina presedinte,: raspunsul fost: Romania inca nu e pregatita pentru asa ceva !
    Si intrebarea si raspunsul aveau acelasi subiect: UE.

    Deci unde sunt criteriile de calificare: sa fi gospodar, sa fii familist, sa ai o familie daca e cu putinta, sa fi cinstit cu tine insuri, sa te uiti din cand in cand la oglinda. ...Timpul tau si al TBului a trecut.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by