Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, plasat sub control judiciar

de I.B.     HotNews.ro
Vineri, 27 mai 2016, 3:26 Dosare Anticoruptie


Magistratii Tribunalului Dolj au respins, joi, solicitarea procurorilor anticoruptie privind arestarea preventiva a managerului interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica, si au dispus cercetarea acestuia sub control judiciar, potrivit Mediafax.

Aceeasi masura a fost dispusa si pentru Dorina Jianu, director Legislatie si Guvernanta Corporativa in cadrul SC CEO SA Targu Jiu, acuzata de savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Cel de-al treilea inculpat din dosar, Daniel Antonie, director Divizia Miniera SC CEO SA Targu Jiu, acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, va fi cercetat in libertate.

Procurorii DNA au aratat ca, pe 22 decembrie 2015, inculpatii Ciobotarica Ion Laurentiu, in calitate de presedinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu si Antonie Daniel, in calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat si acordat in mod nelegal, lui Aurel Medintu, o compensatie financiara constand in cinci remuneratii fixe lunare avute de acesta din urma in calitate de membru al aceluiasi Directorat, respectiv 128.100 lei, pentru a renunta la functia de director al Diviziei Energetice.

Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Directiei Juridice si Guvernanta Corporatista, care a intocmit o opinie juridica favorabila punctului de vedere al acestora, sustin anchetatorii.

"Concret, inculpatul Ciobotarica Laurentiu, in intelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a facut altceva decat sa amestece/sa suprapuna in mod intentionat diverse prevederi legale si situatii de fapt pentru a crea
confuzie si a da o aparenta de legalitate actiunilor lor ilicite. Anterior, aceasta activitate infractionala a fost precedata de nenumarate demersuri initiate de inculpatul Ciobotarica Laurentiu, care inca de la numirea sa in functie, a incercat sa se debaraseze de persoana compensata financiar in conditiile de mai sus, astfel incat sa aiba posibilitatea numirii unei alte persoane agreate in aceeasi functie. De mentionat este faptul ca cei trei inculpati au avut reprezentarea faptului ca in atributiile Directoratului SC CEO SA nu intra aprobarea si plata vreunui gen de remuneratie a membrilor sai, aceasta competenta apartinand altui organism din cadrul societatii respective", potrivit unui comunicat de presa al DNA.

Laurentiu Ciobotarica a fost retinut pe 11 mai si eliberat a doua zi.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























271 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by