Ludovic Orban, inregistrat in timp ce solicita bani: Te gandesti daca poti sau imi dai un sut in fund

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 17 mai 2016, 20:08 Dosare Anticoruptie


Ludovic Orban
Foto: Agerpres
Deputatul Ludovic Orban i-a cerut unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru a-si sustine campania electorala la posturi de televiziune, el motivandu-si demersul prin faptul ca "nu vrea nimic de la partid" si ca oricum pretinde putin pentru ca "nu mai e cum era pe vremuri".

In rechizitoriul prin care Orban a fost trimis in judecata de DNA apar pasaje dintr-o convorbire purtata de deputat cu un om de afaceri, dupa ce primul a initiat in nume personal activitati de natura a-i asigura sprijin financiar si mediatic in timpul campaniei electorale, relateaza Agerpres.

Astfel, in martie 2016, afaceristul s-a intalnit cu Orban la domiciliul celui dintai, ocazie cu care deputatul i-a comunicat ca are nevoie de 50.000 de euro in numerar, pentru a-i folosi in vederea promovarii imaginii sale ca si candidat la Primaria Capitalei, iar banii erau ceruti in numerar "tocmai fiindca erau... pentru posturi TV".

"Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri ca el pretinde putin ca nu mai e cum era pe vremuri. (...) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri sa se gandeasca daca poate sa dea banii: 'te gandesti daca poti sau imi dai un sut in fund'. Ludovic Orban i-a spus ca nu vrea nimic de la partid", se arata in rechizitoriu.

***


"Ludovic Orban: Am avut surprize si de la...(post de televiziune)... ca sar calul... de aia nu ajungi la nicio intelegere cu ei... Pai ti-am zis, pe sondajul de desemnare eu aveam 28% intentie de vot, fara sa-mi fac o zi de campanie, iar Busoi, dupa toata campania lui, avea 18% fara potential de crestere. La mine potentialul de crestere e mare. Eu m-am dus acum cam intre 33 si 35.

Ludovic Orban: Ma, asculta-ma. Asta... le discutam sigur si mai in detaliu. Adica tu stii ca orice este util pentru Bucuresti, eu sprijin...fara...

Om de afaceri: Atuncea ti-i pregatesc in niste transe...

Ludovic Orban: Exact. Mi-ar trebui cam la sfarsitul saptamanii viitoare, inceputul saptamanii celeilalte...".

***


Procurorii DNA l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe deputatul Ludovic Orban, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Ludovic Orban este acuzat ca a cerut de la un om de afaceri bani pentru campania electorala din vara anului 2016, aratand ca are un buget de campanie limitat si ca doreste "sa aiba canale deschise" pe anumite posturi de televiziune.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























10772 vizualizari

  • +17 (21 voturi)    
    Si ce mai sut in cur i-a tras ! (Marţi, 17 mai 2016, 20:32)

    Susufler0 [utilizator]

    De-l face direct cu cazier si nu mai primeste nici pensia aia nesimtita.
    • -1 (7 voturi)    
      Pensia? (Marţi, 17 mai 2016, 21:55)

      Pac-pac [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      De ce crezi ca nu mai primeste pensia aia?
      • +7 (9 voturi)    
        Oare gresesc ? Legea privind pensiile lor (Marţi, 17 mai 2016, 22:56)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

        nu are si o prevedere referitoare la pierderea pensiei in cazul condamnarii definitive pt coruptie ?
    • +12 (14 voturi)    
      Pai la Parlament, daca esti condamnat... (Marţi, 17 mai 2016, 22:32)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      primesti si un spor de pensie, spor de periclitate.... A dat Ponta o ordonanta de urgenta, publicata intr-un numar secret din MO. Adica cum, risti si stai cu frica-n san fara sa fii rasplatit pentru asta ?????
    • +4 (8 voturi)    
      Ce infractiune exact a comis? (Marţi, 17 mai 2016, 23:15)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Infractiunea asta, de "foloase necuvenite" pur si simplu, nu reusesc s-o gasesc in Noul Cod Penal. Pe urma, urat se mai vorbeste si nedemn!
      • +8 (10 voturi)    
        Nu este prevazuta in codul penal ! (Miercuri, 18 mai 2016, 0:15)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

        Este o infractiune prevazuta intr-o lege speciala si este asimilata faptelor de coruptie.
  • -1 (7 voturi)    
    Dragutz... (Miercuri, 18 mai 2016, 0:41)

    Gigi Kent [utilizator]

    "(post de televiziune)"? ha ha ha!
  • +1 (7 voturi)    
    pai si posturile TV (Miercuri, 18 mai 2016, 1:18)

    stefan2008 [utilizator]

    Unde sunt detaliile despre posturile TV?
  • +4 (10 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 18 mai 2016, 7:37)

    Metec [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
    Așa este,nu mai este ce a fost! (Miercuri, 18 mai 2016, 8:17)

    asavreau [utilizator]

    Ludovic Orban a ratat ultima șansă să rămână în clasa politică.A ținut-o mereu pe centru,adică nu a făcut nimic,nu a supărat pe nimeni,dar orgoliul ia fost fatal.A înțeles mersul,dar a vrut să mai rămână.Mulți dintre actualii politicieni fac gesturi disperate să rămână în politică,dar nu înțeleg că trebuie să se schimbe,că politica va fi altfel și așa ajun în ghearele DNA.Se pare că DNA este singura șansă pentru noi de a scăpa de politicieni veroși,care fac politică numai pentru interesele lor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by