Fostul director al RAAN, retinut in dosarul prejudicierii RAAN in favoarea firmei lui Georgica Cornu cu 23,5 mil. lei

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 14 mai 2016, 19:49 Dosare Anticoruptie


Fostul director general al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), Adrian Catalin Olaru, a fost retinut, sambata, pentru 24 de ore de procurorii Biroului Teritorial Mehedinti al DIICOT, informeaza Agerpres.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca aceeasi masura a fost luata si in cazul fostului directorului economic al RAAN, Gheorghe Dulcea, si a directorului economic al Sucursalei Romag-Termo, Gheorghe Silviu Constantin. 

Cei in cauza sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si de complicitate la delapidare, infractiuni care au prejudiciat bugetul RAAN cu 23.559.879,16 lei in beneficiul SC Confort Timisoara, firma omului de afaceri Georgica Cornu, condusa la acea vreme de asociatul acestuia, Nicu Lucian Caraiman. 

Conform acelorasi surse, procurorii DIICOT i-au adus pe cei mentionati la audieri in urma efectuarii, vineri, a patru perchezitii in judetul Timis, pentru destructurarea grupului infractional care a semnat un contract ca in perioada 2009-2012 sa se execute lucrari de punere in functiune a unei instalatii de evacuare "in slam dens" pentru Termocentrala Romag-Termo, investitie care nu s-a mai finalizat. 

"In conformitate cu dispozitiile din contract, furnizorul (SC Confort Timisoara - n.r.) se obliga sa constituie o garantie de buna executie a contractului in cuantum de 10% din valoarea contractului, prin retineri succesive din plata cuvenita pentru facturile partiale. Garantia se restituia intr-un procent de 70% in termen de 14 zile de la semnarea procesului-verbal de receptie, iar diferenta de 30% la expirarea perioadei de garantie", precizeaza un comunicat al DIICOT. 

Anchetatorii au stabilit ca Adrian Catalin Olaru si Gheorghe Dulcea nu au respectat clauzele contractuale si au dispus plata majoritatii sumelor de bani retinute succesiv drept garantie de buna executie, in total 23.559.879,16 lei, catre SC Confort SA Timisoara, unele plati fiind mascate drept contravaloare factura de executie. 

"In contul comunicat de catre SC Confort SA Timisoara, drept cont de virare a garantiei de buna executie, a fost virata doar suma de 2,5 milioane lei in timp ce suma de 23.559.879,16 lei a fost virata in conturile curente ale SC Confort SA Timisoara', arata DIICOT. 

Persoanele retinute vor fi prezentate unei instante a Tribunalului Judetean Mehedinti cu propunere de arestare preventiva. 






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2113 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    Ei si? (Sâmbătă, 14 mai 2016, 22:31)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Alt spectacol fara continut. ROMANIA E TARA HOTIEI SI A JUSTITIEI CARE II APARA PE HOTI


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by