Valeriu Zgonea a venit la DNA in calitate de martor

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 13 mai 2016, 10:48 Dosare Anticoruptie


Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a venit vineri dimineata la sediul central al DNA. El nu a dat declaratii la sosire. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Zgonea ar fi fost citat ca martor in dosarul de coruptie al Liei Olguta Vasilescu, primarul Craiovei.

La intrarea in sediul DNA, Zgonea nu a dorit sa spuna de ce a fost chemat si a precizat ca va vorbi dupa intalnirea cu procurorii anticoruptie. Ora 11.53: Valeriu Zgonea a declarat la iesirea de la DNA ca a venit ca martor, adaugand ca "am fost aici pentru a face tot ce e posibil pentru aflarea adevarului". El a refuzat sa dea orice detaliu despre dosarul in care a fost citat.

Potrivit DNA, Lia Olguta Vasilescu este acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infractiuni) si spalare de bani. 

"In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Lia Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic", arata DNA. 

Conform DNA, "donatiile", estimate la 135.907 euro, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, cat si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei. 

De asemenea, in anul 2014, Lia Olguta Vasilescu a pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, printr-o asociatie non-profit, cu titlu de mita, suma totala de 544.209, 33 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1761 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Cate capete va descapatzana Zorro ? (Vineri, 13 mai 2016, 11:15)

    Plagarus [utilizator]

    Liviu & Viorel pot pleca urgent in bejenie.
    • +3 (3 voturi)    
      Dacă are coloană vertebrală. (Vineri, 13 mai 2016, 12:14)

      asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      Nu am auzit despre hoții făcute de Valeriu Zgonea,dar știu că PD nu pun pe cineva șef dacă nu-l au cu ceva la mână.Zgonea are ocazia să demonstreze că sunt și social-democrați cinstiți.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by