DNA cere 15 ani de inchisoare pentru fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 10 mai 2016, 15:27 Dosare Anticoruptie


Sorin Blejnar (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Procurorii anticoruptie au cerut marti, la ultimul termen din dosarul in care este judecat fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, pedepse maxime cu inchisoarea pentru toti cei vizati in acest dosar. Pedeapsa ceruta de procurorii DNA pentru Sorin Blejnar este de 15 ani de inchisoare. Curtea de Apel Bucuresti a incheiat dezbaterile in prima instanta in dosarul in care fostul presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, este judecat, alaturi de alte persoane, pentru fapte de evaziune fiscala cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro, cercetarile in cazul lui Codrut Marta fiind continuate intr-un alt dosar, informeaza Mediafax.

Procurorii DNA au cerut pedepse orientate spre maximum in cazul celor judecati in acest dosar, instanta urmand sa ia o decizie pe data de 25 mai, insa hotararea nu va fi definitiva.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata in anul 2014 pe Radu Nemes, coordonatorul grupului infractional organizat, pe sotia acestuia, Diana Nemes, administrator la SC Excella Real Grup SRL, si pe George Giului, asociat si administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Balcescu, judetul Constanta, toti pentru savarsirea infractiunilor concurente de evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Sorin Blejnar, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la data faptelor, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat, Viorel Comanita, director la Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) la data faptelor, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat si Florin Dan Secareanu, ofiter de politie in cadrul MAI - Directia Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), pentru complicitate la evaziune fiscala, constituirea unui grup infractional organizat si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

In fata judecatorilor au fost trimisi si Dumitru Chirvasitu, la data faptelor administrator in fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta - pentru complicitate la evaziune fiscala, constituirea unui grup infractional organizat si spalare de bani in forma continuata, Mihai Buliga - pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat, Nicolae Belga, persoana care controla SC Divers Zootehnic SRL si SC Partener Noblesse SRL - pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat, Andrei Florin Juganaru, administrator de fapt al SC Crivas Logistic SRL Bucuresti si al SC Rad Trans Concept SRL Bucuresti - pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat, Dumitru Emilian Preda - pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat, Ovidiu Ioan Moldovan, administrator al SC Benzoil Sibiu - pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat, Pavel Dumitru Ghise, asociat si administrator al SC Ana Oil SRL Sibiu - pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat, Mariana Vrinceanu (fosta Cozma) - pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat si Lucian Florin Ionescu, administrator la SC Delta Oil Logistic SRL, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat.

De asemenea, au fost trimise in judecata 19 firme, pentru evaziune fiscala sau complicitate la aceasta infractiune, respectiv spalare de bani: SC Excella Real Grup SRL, judetul Constanta, SC Inkasso Jobs SRL, judetul Constanta, SC Benz Oil SRL Medias, SC Ana Oil SRL Sibiu, SC Divers Zootehnic SRL Constanta, SC Partener Noblesse SRL Constanta, SC Romerom Grup SRL Constanta, SC Accesing Perfect SRL Calarasi, SC M&S Market SRL Constanta, SC Milenium Energy SRL Bucuresti, SC Gabros Invent Strategies SRL Bucuresti, SC Cibin Distribution SRL Bucuresti, SC Agro Line Expres SRL Bucuresti, SC Rad Trans Concept SRL Bucuresti, SC Crivas Logistic SRL Bucuresti, SC Delta Oil Logisticv SRL Bucuresti, SC Energrom Supply Service SRL Bucuresti, SC Optima Business SRL Bacau si SC Carpatic Division SRL.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 2011 - 2012, Radu si Diana Nemes, George Guliu, Dumitru Chirvasitu, Mihai Buliga, Andrei Florin Juganaru, Dumitru Preda, Ovidiu Ioan Moldovan si Pavel Dumitru Ghise au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de infractiuni de evaziune fiscala prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale aferente unor tranzactii cu aproximativ 90.000 de tone de motorina comercializate sub aparenta unor produse petroliere inferioare.

Grupul ar fi fost sprijinit, in diferite modalitati, de Sorin Blejnar, de fostul sau sef de cabinet Codrut Alexandru Marta, de Viorel Comanita si de Florin Secareanu, care reprezentau "palierul de protectie", precum si de Mariana Vrinceanu, Nicolae Belba, Lucian Ionescu, "care se aflau in subordinea celorlalti membri si executau dispozitiile acestora, cunoscand scopul urmarit", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Anchetatorii sustin ca Radu si Diana Nemes, George Guliu si SC Excella Real Grup SRL au ascuns sursa impozabila corespunzatoare activitatilor reale pe care le desfasura societatea, au inregistrat in contabilitate si in declaratiile fiscale cheltuieli fictive referitoare la achizitii de titei si au omis inregistrarea operatiunilor de comercializare a motorinei, in scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 242.642.205,44 lei (aproximativ 56 milioane euro).

In acest dosar s-a dispus disjungerea cauzei si formarea unul alt dosar penal, in vederea continuarii cercetarilor cu privire la alte persoane fizice si juridice, intre care si Codrut Marta, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat. Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, in perioada in care acesta era presedintele ANAF, este dat disparut din anul 2012.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5331 vizualizari

  • -11 (27 voturi)    
    Ce face DNA cu Hexi Company & Coruption ?? (Marţi, 10 mai 2016, 15:38)

    JohnDreptate [anonim]

    Cine a sesizat DNA ul ??? Nimeni -nimic ???



    Cand a informat SRI ul DNA ul in cazul Hexi Company & CORUPTION " Poporului Roman murind in Spitale cu stiinta SRI !?





    Deloc ???



    De ce nu sesizeasa Guvernul Ciolos DNA ul in cazul Hexi Company & CORUPTION in Spitalele al Romaniei ???



    Care Ministru , Prim Ministru sau Presedinte a fost informat de SRI fara sa ia masuri concrete si sa sesiseze DNA ul ???



    Sa fie clar si pentru Laura Codruta Kovesi !



    Competenta este la DNA cand abuzul de serviciu pe bani public la pret de 10 ori diluat ,trecut prin offschore , omoara cetateni in Spitale Publice !!



    Atentie !!!



    Cine omoara Poporul Roman nu va scapa de JUDECATA .



    Nu ne dam viata in Afganistan fara sa aparam Tara , Familia si sanatatea copiilor nostri pe Teritoriul stramosilor nostri .
    • +11 (13 voturi)    
      Prost esti (Marţi, 10 mai 2016, 16:43)

      cosmin2509 [utilizator] i-a raspuns lui JohnDreptate

      Doamne prost esti ... Nici copy paste nu esti in stare sa dai.
      Spatiile albe sunt rezultatul unui copy/paste nereusit din word.
      Cine ti-a scris comentariul ? Cu cat te plateste ? Oricum eu nu ti-as da nici zece lei pe zi la cat de prost esti.
  • +4 (6 voturi)    
    HaHa Ha ... dragii moshului: (Marţi, 10 mai 2016, 15:43)

    Miky113 [utilizator]

    Nu-i prost cine cere, e prost cine da !

    Dac ceni nu pieri, da nici omenie nu ai !

    Wuau , off record GuinistLuck: in final o sa fie 13 ani cu suspendare; ca nu cumva sa creada careva ca ne antepronuntam.
    Si cu Marta ce-ati facut ? Sa inchizi in colivie un asemenea talent , care nici nu stie cum miroase motorina !
  • +14 (14 voturi)    
    Pedeapsa de 15 ani prea mica (Marţi, 10 mai 2016, 15:52)

    tudorLeo [utilizator]

    Avand in vedere prejudiciul creat de el si acolitii lui pedeapsa de 15 ani este prea mica.
  • +7 (7 voturi)    
    ! (Marţi, 10 mai 2016, 16:06)

    Kpriciu [utilizator]

    Cinșpe încărcătoare cu golire fără amanare,
    altfel nu prea stopăm Hoția!
  • +4 (6 voturi)    
    Pana la ce numar de ani (Marţi, 10 mai 2016, 16:14)

    Cuca [utilizator]

    se poate da cu suspendare ?

    Ar fi misto sa primeasca un 15 ani cu suspendare, totusi :-) Trebuie sa recunoastem ca ar fi chiar de cartea recordurilor.
  • +1 (1 vot)    
    O fi existat (Marţi, 10 mai 2016, 20:48)

    andreitr [utilizator]

    vreun ministru cinstit în România în ultimii 25 de ani? După câte vedem se pare că nu... Hai DNA ! Hai SRI!
    • 0 (2 voturi)    
      Blejnar n-a fost ministru niciodata, ci sef (Miercuri, 11 mai 2016, 0:30)

      dbdb [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

      ANAF.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by