Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Curtea de Apel Cluj mentine arestul pentru Catalin Chereches, decizia e definitiva

de Ionut Baias     HotNews.ro
Miercuri, 4 mai 2016, 8:04 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Cluj a mentinut masura arestarii preventive in cazul primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, avocatii sai anuntand ca vor incerca alte forme de atac dupa ce au contestat interceptarile din dosar facute cu telefonul denuntatorului, potrivit Mediafax.

"Curtea de Apel Cluj a respins, ca nefondata, contestatia la masura arestarii preventive, ceea ce inseamna ca primarul Catalin Chereches ramane in arest preventiv pentru 30 de zile. Noi vom formula in cel mai scurt timp o cerere de revocare a masurii, care se va judeca la Tribunalul Cluj. In acest moment, dupa decizia Curtii de Apel Cluj s-a definitivat propunerea de arestare preventiva, aceasta masura fiind, de acum, definitiva", a spus Geanina Cuc, unul dintre avocatii lui Catalin Chereches.  

Reprezentantii Curtii de Apel Cluj au declarat la randul lor ca decizia instantei este definitiva, primarul Catalin Chereches fiind obligat si la plata unor cheltuieli judiciare avansate de stat in suma de 200 de lei.

Un alt avocat al primarului de Baia Mare, Mihai Pop Cerneanu, a declarat la randul sau ca in acest caz exista multe lucruri discutabile. "Noutatea acestei cauze consta in faptul ca s-a procedat la efectuarea unor inregistrari dupa depunerea unui denunt cu telefonul proprietatea denuntatorului, in mod clandestin si ocult. Potrivit legii, exista proceduri care trebuie respectate, exista metode speciale de anchetare in astfel de cazuri si nu se poate recurge la interceptari in clandestinitate. Aceste chestiuni sunt interzise de instantele europene, practica se numeste privatizarea muncii de urmarire penala si este interzisa", a spus acesta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























842 vizualizari

Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by