UPDATE Sentinta in dosarul Santaj la RCS&RDS, in care sunt acuzati si Dan si Camelia Voiculescu, amanata pentru 12 mai

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 27 aprilie 2016, 8:39 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: danvoiculescu.net
Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) urmau sa anunte, miercuri, sentinta in dosarul in care Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzati de santajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, dar sentinta a fost amanata transmite Agerpres.

UPDATE 11.35 Judecatorii au amanat pentru 12 mai sentinta in acest dosar.

La ultimul termen al procesului, procurorul de sedinta a cerut condamnarea la inchisoare a inculpatilor din acest dosar - Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, Serban Pop si George Daniel Matiescu, iar la individualizarea pedepselor sa se tina seama de practica judiciara in materie, respectiv de dosarul in care Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani inchisoare tot pentru infractiunea de santaj prin intermediul unor mijloace mass-media. 

In opinia procurorului, instanta ar trebui sa dea in acest caz condamnari mai mari decat cele aplicate in dosarul lui Dan Diaconescu, deoarece este vorba de sume de ordinul milioanelor de euro. 

In ceea ce-l priveste de Dan Voiculescu, procurorul a cerut ca pedeapsa pe care o va primi acesta sa fie contopita cu condamnarea de 10 ani inchisoare din dosarul ICA, la care sa se adauge un spor de pedeapsa. 

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut ca Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing sa fie condamnate la plata unei amenzi si publicarea deciziei instantei, precum si retinerea formei agravante a infractiunii de complicitate la santaj in varianta prevazuta de Legea 78/2008 privind combaterea infractiunilor de coruptie. 

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, fiind acuzati de santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei. 

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al ANAF Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing. Ei sunt acuzati in legatura cu folosirea acelor institutii media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate. 

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu si persoanele juridice Antena Tv Group si Intact Publishing sunt acuzate de santaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu si SC Antena 3, de complicitate la santaj, iar Serban Pop, fost sef ANAF, in functie la data faptelor, de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3273 vizualizari

  • +4 (10 voturi)    
    Varans In chains (Miercuri, 27 aprilie 2016, 8:49)

    un domn [utilizator]

    asa le trebuie, shoparle in libertate fara lesa umbla in societate...sunt nocive, urate si periculoas
  • -3 (9 voturi)    
    Iliescu, Voiculescu si Basescu, fosti comunisti (Miercuri, 27 aprilie 2016, 10:40)

    jackalphonse [utilizator]

    Cu functii mari si banuti multi.
    As mai adauga si isarescu, un alt mare gropar al Romaniei care a pupat regimul.
    Cand or intra astia la puscarie, o sa avem speranta ca progeniturile lor vor avea mai putin curaj.
    • 0 (8 voturi)    
      pai Dottore Di Catania (Miercuri, 27 aprilie 2016, 11:02)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      e o progenitura....nu e complete postarea ta, inceraca sa intregeshti sfera ...
  • +2 (8 voturi)    
    Motanul (Miercuri, 27 aprilie 2016, 11:15)

    Nakamicius [utilizator]

    Sa-i mai dea vreo 5 ani, sa fie bine :)
    • +2 (6 voturi)    
      La Multi Ani ! (Miercuri, 27 aprilie 2016, 11:20)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Nakamicius

      varane !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by