Tribunalul Mures a mentinut interceptarile intr-un dosar in care este implicat un fost secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 25 aprilie 2016, 15:37 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Mures a dispus inceperea judecarii pe fond in dosarul de coruptie in care sunt inculpati fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Rozemarie Gudrun Isis Olanescu, si oamenii de afaceri Remus Benta si Viorel Patrana, dupa ce a mentinut interceptarile convorbirilor si comunicarilor, informeaza Agerpres.

Judecatorul de camera preliminara s-a pronuntat astfel in dosarul in care Rozemarie Gudrun Isis Olanescu a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, Remus Benta, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor cumparare de influenta si complicitate la spalare de bani in forma continuata (2 acte materiale) si Viorel Patrana, trimis in judecata pentru complicitate la trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (2 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (2 acte materiale). 

Tribunalul Mures a respins ca nefondate cererile inculpatilor de excludere a proceselor verbale de redare a convorbirilor si comunicarilor interceptate si inregistrate in cauza, a constatat legalitatea administrarii probelor (cu unele exceptii) si a efectuarii actelor de urmarire penala in cauza. 

Incheierea Tribunalului Mures a fost atacata de cei trei inculpati cu contestatie, iar Curtea de Apel Targu Mures a stabilit termen pentru data de 6 iunie. 

Judecatorii de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis in urma cu o luna sa mentina interceptarile SRI intr-un dosar DNA aflat pe rol, informa pe 21 martie Digi24. Hotararea a fost data in dosarul Ciobanica si Slavila si este definitiva. Decizia este importanta mai ales in conditiile in care Inalta Curte este instanta cu rol de reunire a practicii judiciare, astfel incat decizia ar putea fi invocata de procurori, atat de la DNA cat si de la DIICOT, in alte procese in care au fost ridicate cereri de eliminare a interceptarilor facute de SRI.

In urma cu un an, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a celor trei inculpati, Rozemarie Gudrun Isis Olanescu, secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului la data faptelor, Remus Benta si Viorel Patrana, ambii oameni de afaceri, pentru o serie de fapte legate de atribuirea in subantrepriza a unor lucrari finantate din fonduri europene. 

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, la data de 23 august 2011, ca urmare a derularii unei proceduri de achizitie publica, a fost incheiat un acord contractual intre Consiliul Judetean Mures, in calitate de beneficiar, si o societate comerciala din Italia, in calitate de antreprenor, ce avea ca obiect executarea lucrarii 'Parc auto pentru sporturi cu motor' in localitatea Cerghid, judetul Mures, in valoare de 58.132.283,17 lei, din care 20.524.152,5 lei finantare POR (Programul Operational Regional) si 26.521.842,5 lei, TVA - 11.086.288,17 lei, cofinantare Consiliul Judetean Mures.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.