UPDATE Sebastian Ghita, la DNA Ploiesti. El a depus garantii suplimentare in contul cautiunii de 13 milioane euro, inclusiv imobile

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 21 aprilie 2016, 14:37 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita, la DNA Ploiesti
Foto: Agerpres
Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat, joi dupa-amiaza, la sediul DNA Ploiesti, in contextul in care aceasta este ultima zi in care poate depune cautiunea stabilita de procurori in dosarul in care este cercetat pentru santaj, dare de mita si folosire de informatii nedestinate publicitatii, transmite Agerpres.

UPDATE 2 - Sebastian Ghita a depus garantii suplimentare in contul cautiunii de 13 milioane euro, inclusiv imobile (surse)

Deputatul Sebastian Ghita a depus, joi, la DNA Ploiesti, garantii suplimentare in contul cautiunii de 13 milioane de euro, fiind vorba inclusiv de imobile, au declarat surse care au precizat ca, astfel, suma stabilita de procurori este, cel mai probabil, complet acoperita.

Sebastian Ghita s-a prezentat, joi dupa-amiaza, la sediul DNA Ploiesti, in contextul in care aceasta este ultima zi in care poate depune cautiunea stabilita de procurori in dosarul in care este cercetat pentru santaj, dare de mita si folosire de informatii nedestinate publicitatii.

UPDATE 1 - Sebastian Ghita, la iesirea de la DNA: Am depus toate eforturile sa ma incadrez in cerinte; nivelul conditiilor este destul de mare
    
Deputatul Sebastian Ghita a declarat, joi, la iesirea din sediul DNA Ploiesti, ca a depus "cu buna credinta" toate eforturile pentru a indeplini conditiile impuse de procurorii anticoruptie, aratand ca nivelul acestor conditii este "destul de mare".

"Am depus cu buna credinta toate eforturile sa ma incadrez in cerintele dansilor (ale procurorilor- n.r.). Sper de data aceasta sa fi reusit si sa ating nivelul acesta destul de mare la care au fost ridicate conditiile", a declarat Ghita.

Intrebat daca a putut negocia asupra nivelului cautiunii de 13 milioane de euro, deputatul a spus ca nu crede ca exista vreo persoana care sa negocieze cu procurorii.

"Nu stiu daca exista procedura aceasta, nu cred ca astazi in tara cineva negociaza cu vreun procuror de la DNA. De aceea, ca orice om, trebuie sa te supui acelor cereri, fie ca ti se par mari sau mici si sa astepti decizia respectivului procuror. Nu vad alt fel de a pune problema astazi", a mai spus Ghita.

___

Deputatul Sebastian Ghita a depus, lunea trecuta, garantii mobiliare si imobiliare in contul cautiunii de 13 milioane de euro stabilita de procurorii anticoruptie, surse declarand la acel moment ca respectivele bunuri apartin unei societati controlate de parlamentar.

Ulterior, DNA Ploiesti a respins cautiunea depusa de Ghita, pe motiv ca bunurile nu acopereau suma de 13 milioane de euro, procurorii acordandu-i termen pana joi pentru a depune noi garantii, astfel incat intreaga suma sa fie acoperita.

Masura controlului judiciar pe cautiune a fost dispusa de procurorii DNA Ploiesti la data de 31 martie, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererile privind retinerea si arestarea parlamentarului.

Deputatul este urmarit penal in acest dosar pentru doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; doua infractiuni de dare de mita; santaj; cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In acelasi dosar mai sunt cercetati penal procurorii Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, fostul subsecretar de stat in MAI, Viorel Dosaru, si fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas. Acestia sunt acuzati ca au permis accesul deputatului la informatii dintr-un dosar care nu erau destinate publicitatii, scopul constand in zadarnicirea unei anchete penale, dar si in protejarea intereselor unor persoane si firme cercetate in cauza respectiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1367 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Sa ceara banii inapoi... (Joi, 21 aprilie 2016, 15:19)

    Cataleya [utilizator]

    ...de la Iacobescu, pe care l-a imprumutat cu 90 de milioane de euro :)
  • +3 (3 voturi)    
    Deh, cine poate, poate! (Joi, 21 aprilie 2016, 15:37)

    Cataleya [utilizator]

    Pt un om de rand, chiar si o cautiune de "numai" 50.000 de euro ar fi o adevarata catastrofa.
    Pt Ghita, suma de 13 milioane de euro i se pare doar "destul de mare" :)
  • +3 (3 voturi)    
    mda (Joi, 21 aprilie 2016, 15:40)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    lasa ghita, ca si spagile alea pe care le primeai erau mari

    la fel si contractele alea dintre firmele tale si stat erau pe zeci de milioane de euro...

    te mai crede cineva ? acum te dai drept cetateanul ala abuzat si neinteles
  • +1 (1 vot)    
    Intrebare (Joi, 21 aprilie 2016, 16:07)

    qwertyuiop [utilizator]

    Cine stie sa-mi spuna pentru ce plateste el banii astia?
    Ca sa nu mai faca DNA inca o cerere de arestare? O alta cerere ar putea avea cu mari sanse aceeasi respingere in parlament.
    Banii sunt doar blocati sau sunt platiti definitiv catre stat?
    • +1 (1 vot)    
      E vb de o garantie. (Joi, 21 aprilie 2016, 16:45)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui qwertyuiop

      Mai simplu spus, Ghita depune cautiunea , din banii sai, iar in cazul in care se sustrage anchetei, ramane fara banii respectivi.
      In cazul in care procesul decurge normal iar Ghita nu incearca sa se sustraga anchetei, indiferent care va fi sentinta finala, Ghita isi va primi inapoi intreaga suma si/sau toate bunurile pe care le-a depus


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by