DNA: Senatoarea Doina Tudor si fostul vicepresedinte al ASF George Daniel Tudor, trimisi in judecata

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 12 aprilie 2016, 18:57 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis-o in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe fostul vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara George Daniel Tudor, si pe senatoarea senatoarea Doina Tudor, pentru luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita, in dosarul privind favorizarea unei firme de asigurari. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Ovidiu Marian, secretar general al Senatului la data comiterii faptelor, sub acuzatia de trafis de influenta.

La data comiterii faptelor, George Daniel Tudor era presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Rechizitoriul procurorilor:


*In perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la actionarul majoritar al firmei respective (denuntator in cauza), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro.

*Totodata, Marian Ovidiu a sustinut ca are influenta asupra presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si ca-l va determina pe acesta sa nu indeplineasca acte ce intrau in atributiile sale de serviciu. Concret, inculpatul Tudor Daniel George trebuia sa depuna diligentele necesare pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri.

*Din suma de bani initial pretinsa, inculpatul Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 euro, din care si-a insusit 200.000 de euro.

*Restul de 300.000 euro au fost remisi inculpatului Tudor Daniel George in trei transe de cate 100.000 euro, o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale Tudor Doina Anca, senator in Parlamentul Romaniei, persoana care cunostea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienta cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

*In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii.

Procurorii au dispus sechestru asupra sumelor de bani, in lei si valuta, prezente si viitoare, din conturile deschise pe numele lui George Daniel Tudor, pana la concurenta sumei de 300.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























667 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Hoții! (Miercuri, 13 aprilie 2016, 2:05)

    miohaiham [utilizator]

    Hoți nenorociți ascunși in parlament!
  • +1 (1 vot)    
    confiscarea extinsa!.. (Marţi, 17 mai 2016, 11:15)

    pehash [utilizator]

    nu inteleg de ce nu s-a cerut confiscarea extinsa a averii. ar trebui sa se faca din oficiu in cazuri de coruptie la nivelul asta.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by