Contestatia DNA la decizia instantei ca Lia Olguta Vasilescu sa fie plasata in arest la domiciliu, judecata de Curtea de Apel Bucuresti

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 6 aprilie 2016, 10:15 Dosare Anticoruptie


Lia Olguta Vasilescu
Foto: Agerpres
Curtea de Apel Bucuresti judeca miercuri contestatia DNA la decizia instantei prin care s-a dispus ca primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, sa fie cercetata in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzata de luare de mita, anunta Agerpres. Pe 31 martie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare preventiva a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, aceasta fiind plasata in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile. Decizia nu este definitiva si a fost contestata atat de procurorii DNA, cat si de Lia Olguta Vasilescu, care doreste sa scape de arestul la domiciliu.

Lia Olguta Vasilescu este acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infractiuni) si spalare de bani.

In acelasi dosar sunt cercetati sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii non-profit, pentru patru infractiuni de complicitate la luare de mita.

"In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Lia Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic", arata procurorii DNA.

Potrivit DNA, "donatiile", estimate la 135.907 euro, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, cat si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei.

De asemenea, in anul 2014, Lia Olguta Vasilescu a pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, printr-o asociatie non-profit, cu titlu de mita, suma totala de 544.209, 33 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, Lia Olguta Vasilescu, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova sa efectueze sponsorizari catre asociatia reprezentata de Elena Daniela, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova.

Anchetatorii au retinut ca oamenii de afaceri au acceptat solicitarile formulate de Lia Olguta Vasilescu, pentru a nu intampina din partea edilului dificultati in buna desfasurare a contractelor, in efectuarea platilor si in receptionarea lucrarilor.

"De asemenea, edilul a beneficiat in mod direct de avantaje nepatrimoniale constand in acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja in spatiul public intr-o emisiune televizata din 2 martie 2016", mai precizeaza DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1154 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    E de presupus (Miercuri, 6 aprilie 2016, 11:28)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Parca vad ca si aceasta creatura politico-penala o sa scape basma curata. Nu m-as mira.
  • +2 (4 voturi)    
    Tribunalul Bucuresti (Curtea de Apel)... (Miercuri, 6 aprilie 2016, 11:28)

    Cataleya [utilizator]

    ...colcaie de specimene corupte. Si situatia nu se va schimba curand.
  • +2 (2 voturi)    
    Olgutza-i sigur "fata mare'' si nu s-a lasat...... (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:43)

    Plagarus [utilizator]

    ......necinstita de practicile colegilor penali din PSD !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by