Un deputat PSD le-a declarat procurorilor ca Ghita si-ar fi santajat colegii ca sa respinga cererea DNA de retinere si arestare - surse judiciare

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 31 martie 2016, 17:58 Dosare Anticoruptie


Un deputat PSD le-a declarat procurorilor DNA ca Sebastian Ghita si-ar fi santajat colegii cu televiziunea Romania TV, pentru ca acestia sa respinga cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii sale preventive, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

Un deputat PSD a fost audiat joi de procurorii DNA, in calitate de martor, precizand ca miercuri, la votul privind cererile DNA de retinere si arestare a lui Sebastian Ghita, acesta si-ar fi santajat colegii deputati cu televiziunea Romania TV pentru a obtine voturi negative, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Intrebat de acuzatiile e care i le aduce colegul de partid, Ghita a declarat, la iesirea de la audieri, ca "imi este interzis sa va ofer orice fel de informatie. Nu am voie sa spun nimic. Procurorul mi-a spus ca nu am voie sa vorbesc, am scris acele lucruri si nu am voie sa le incalc. Ma simt interzis".

Procurorii il cerceteaza pe Sebastian Ghita sub control judiciar pe cautiune, suma pe care va trebui sa o plateasca fiind stabilita la 13 milioane de euro. Aceleasi surse sustin ca suma reprezinta 10% din averea parlamentarului, estimata la aproximativ 130 de milioane de euro.

Aceleasi surse sustin ca la stabilirea cautiunii s-a avut in vedere gravitatea faptelor, starea materiala si faptul ca patru persoane cercetate in acest dosar arestate preventiv.

Masura a fost luata dupa ce plenul Camerei Deputatilor a respins cererile DNA de retinere si arestare a parlamentarului.

Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3189 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    pai cum altfel? (Joi, 31 martie 2016, 18:10)

    nesuferitu [utilizator]

    individu' daca face parte din comisia de control a SRI, credea cineva ca a intrat acolo altfel decat interesat ?
  • +6 (8 voturi)    
    130 mil.euro din afaceri cu statul (Joi, 31 martie 2016, 18:11)

    Harald [utilizator]

    "Aici sunt banii dumneavoastră”, ce să mai spunem?!
  • +5 (5 voturi)    
    teroristii in Romania (Joi, 31 martie 2016, 19:03)

    mavis [utilizator]

    nu vin din Siria, Irak etc. Teroristii in Romania au fost tot timpul prezenti, ei sunt parlamentarii, primarii si tot asa pe fir. Am fost condusi 25 de ani de teroristi.
  • +6 (6 voturi)    
    PSD=PCR (Joi, 31 martie 2016, 19:17)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Nu comment. Securistii si aliatii lor lucreaza in continuare. Hotii sunt in libertate sau se aleg cu citeva luni de bulau si ramin cu averile intregi. Justitia e doar pentru prostime, la televizor, iar acest mafiot ne va ride in continuare in nas impreuna cu alde Dragnea, Ponta si tot neamul lor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by