DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, trimis in judecata pentru complicitate la trafic de influenta

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 30 martie 2016, 12:22 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Bacau l-au trimis in judecata, sub control judiciar pe cautiune, pe deputatul Lucian Ciubotaru pentru complicitate la trafic de influenta in legatura cu interventii referitoare la un buletin de analiza toxicologica a alcoolemiei, la solicitarea unui coleg de partid, anunta Agerpres.

In dosar, a fost deferit justitiei Marcel Badara, medic legist in Bacau, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, in 15 februarie, Lucian Ciubotaru, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legatura cu medicul legist Marcel Badara si i-a cerut acestuia sa intervina pe langa angajati ai Serviciului de Medicina Legala Bacau pentru ca acestia sa consemneze pe un buletin de analiza toxicologica a alcoolemiei valori situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, lucru cu care legistul a fost de acord.

DNA precizeaza ca buletinul de analize il privea pe un prieten al colegului de partid din care facea parte si Lucian Ciubotaru (PNL, n.r.).

'La data de 12/13 februarie, persoana respectiva fusese oprita in trafic de organele de politie si testata cu aparatul etilotest, rezultand o concentratie de 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pentru a fi emis acel buletin, in conditiile aratate mai sus, inculpatul Badara a pretins suma de 1.000 de euro, afirmand ca aceasta va fi remisa catre doi angajati ai Serviciului de Medicina Legala Bacau, primind, in aceeasi zi, prin intermediul lui Lucian Ciubotaru, suma de 4.500 lei', sustin procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1001 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    deputat? (Miercuri, 30 martie 2016, 12:36)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Daca e deputat trebuie arestat. In camera sunt doar hoti si complici de-ai lor. La fel si in Senat. Parlamentul Romaniei e varful de lance al mafiilor securiste si de aprtid.
  • +1 (1 vot)    
    In PNL nu sunt doar infractori cupizi, (Miercuri, 30 martie 2016, 13:21)

    Susufler0 [utilizator]

    sunt si infractorasi care o fac din prietenie ori din colegialitate, cu alte cuvinte incalca legea cu buna stiinta doar ca sa "ajute" un coleg ce a dat de necaz.

    PS. Sa ne intelegem : Sunt "infractorasi" doar in cazuri de genul asta. Nici pe departe n-am avut insa intentia sa-i jignesc, negandu-le posibilitatile. Astfel, pot, sa imi inchipui, fara niciun fel de probleme, ca in alte cazuri sunt de-a dreptul "infractoroi".
    PPS Indiferent insa de calibrul lor, Justitia trebuie sa-i pedepseasca de asemenea maniera incat indivizi de genul asta sa constituie un exemplu inhibitor pt cei ce-ar incerca sa-i imite. Pedepse grele deci, cu inchisoare cu executare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by