Surse: Sebastian Ghita i-a cerut in genunchi lui Liviu Tudose sa il salveze pe Mircea Cosma de o ancheta / Tudose sustine ca Ponta i-ar fi oferit, la inceputul lui 2014, conducerea Departamentului pentru Lupta Antifrauda

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 29 martie 2016, 21:51 Dosare Anticoruptie


Deputatul Sebastian Ghita i-a cerut procurorului Liviu Tudose, fost sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, sa il salveze pe presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova de o ancheta a acestei structuri, iar pentru aceasta Ghita s-ar fi asezat in genunchi in fata magistratului, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

PCA Ploiesti derula, in acel moment, o ancheta privind fapte de evaziune fiscala si spalare de bani, cercetarile vizand mai multe persoane, dar si zeci de firme.

De altfel, PCA a dispus, in cursul anului 2014, trimiterea in judecata a respectivului dosar, fiind deferiti justitiei mai multi inculpati, printre care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu, omul de afaceri Razvan Alexe, cunoscut drept apropiat al familiei Cosma, dar si oameni de afaceri ale caror firme au avut, de-a lungul timpului, contracte cu autoritatile publice din Prahova, inclusiv CJ Prahova.

Liviu Tudose era, la momentul cercetarilor din acel dosar, procuror sef al PCA Ploiesti. El a fost arestat preventiv vineri, la propunerea procurorilor DNA Ploiesti, fiind acuzat de folosirea sau permiterea accesului la informatii nedestinate publicitatii si luare de mita.

Conform surselor citate, Tudose ar fi admis in fata procurorilor anticoruptie ca a purtat discutii referitoare la acel dosar cu deputatul Sebastian Ghita, insa sustine ca nu i-a dat informatii referitoare la perchezitii sau masuri de supraveghere.

Ghita era nemultumit cu privire la masurile asiguratorii dispuse de procurori asupra firmelor implicate in lantul infractional, el aratand ca acest lucru afecteaza derularea lucrarilor firmelor de constructii, sustin sursele citate.

Potrivit acestora, in contextul in care ancheta avansa si era previzibil faptul ca cercetarile ar putea ajunge la presedintele CJ Prahova, Ghita, care este un apropiat al familiei Cosma, ar fi intervenit pe langa procurorul Liviu Tudose, asezandu-se in genunchi in fata acestuia si cerandu-i sa il salveze pe "mos" (n.r. - Mircea Cosma).

Liviu Tudose sustine ca deputatul Sebastian Ghita se afla sub influenta bauturilor alcoolice cand a facut acest gest.

La inceputul lui 2014, Ghita a intermediat o intalnire dintre premierul de la acea vreme, Victor Ponta, si Liviu Tudose, prim-ministrul oferindu-i acestuia din urma functie de conducere, respectiv director al Departamentului pentru Lupta Antifrauda sau o functie de executie in cadrul ONPCSB. Tudose ar fi acceptat propunerea de principiu, insa ea nu s-a materializat niciodata, in conditiile in care Mircea Cosma nu a mai putut fi salvat, au mai declarat sursele.

Concret, DNA Ploiesti a demarat in acea perioada cercetarile intr-un dosar in care, ulterior, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, dar si alte persoane, intre care Razvan Alexe, au fost trimise in judecata pentru fapte de coruptie.

De altfel, Liviu Tudose a aratat ca il cunostea dinainte pe Victor Ponta, fostul premier fiind invitat la o nunta la care magistratul a fost nas, mai spun sursele citate.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat marti cererea DNA privind incuviintarea retinerii lui Sebastian Ghita, iar in cazul arestarii preventive a acestuia nu a fost intrunit numarul de voturi necesar avizarii.

Sebastian Ghita este acuzat in acest nou dosar de dare de mita (2 infractiuni), folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii (2 infractiuni), santaj, cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5489 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    Spune procurorul dar nimic foarte clar, (Marţi, 29 martie 2016, 22:44)

    Susufler0 [utilizator]

    pt ca mereu in spusele lui apare cate o nuanta care "indulceste" continutul . Astfel, a discutat cu Ghita despre dosar dar nu i-a dat informatii relevante ; nimic despre eventuale perchezitii la Cosma acasa ori despre masuri de supraveghere a pesedistului. I-a cazut Ghita in genunchi, rugandu-l sa-l salveze pe Mircea Cosma, dar era baut cand a facut-o. Si tot asa. Tudose cauta cu disperare sa le ofere ceva Procurorilor DNA, ca sa vada acestia ca e cooperant. Totodata incearca sa nu dea informatii care sa il incrimineze in mod iremediabil nici pe el ,si nici pe Ghita.
    PS. Pai, ma, nea Tudose , ce incerci mata sa faci
    e ultra complicat. Incerci sa impaci si capra si varza si... magarul ! Nu se poate
    PPS. Oare cine-o fi magarul ?
    • +3 (3 voturi)    
      asta am observat si eu (Miercuri, 30 martie 2016, 4:42)

      mavis [anonim] i-a raspuns lui Susufler0

      sper ca sunt la fel de abili si procurorii DNA
  • +6 (8 voturi)    
    Pesedeii devin ridicoli (Marţi, 29 martie 2016, 23:03)

    andreitr [utilizator]

    Din cază corupției lor au murit milioane de oameni, iar alte milioane și-au pierdut demnitatea. Acum vedem și noi cine sunt de fapt ăștia care ne-au călcat în picioare 25 de ani și ne apucă râsul. Silă!
    • +2 (6 voturi)    
      sa nu ne apuce rasul (Miercuri, 30 martie 2016, 4:43)

      mavis [anonim] i-a raspuns lui andreitr

      sa ne revoltam si sa nu ii mai lasam ever la conducere
  • +1 (1 vot)    
    pai? (Miercuri, 30 martie 2016, 0:54)

    ijohn [anonim]

    Adica cum?
    Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat marti cererea DNA privind incuviintarea retinerii lui Sebastian Ghita, iar in cazul arestarii preventive a acestuia nu a fost intrunit numarul de voturi necesar avizarii""
    Cum naiba?
    aAa nu erau la serviciu de nu s-au intrunit numarul necesar de voturi?
    Sau au fost doar la retinere, iar peste 5 minute la arestare preventiva nu au maa fost?
    Bai da' astora chiar nu le e rusine?
    Voi cei din presa ati putea sa faceti un subiect si sa-i prezentati pe astia din comisia juridica. Cu subiect si predicat: adica cu doctorate, afaceri, legaturi de rudenie s.a.m.d.
    Sa stim si noi care-s aia de se pun in locul justitiei. Ca doar de-aia a murit bunica-meu in al doilea razboi, si strabunica-meu in primul razboi......bunicu' lu'strabunica-meu la 1877...si tot asa.
    Ca doar aia era moda la vremea respectiva: copilul nu prea isi cunostea tatal , ca asta pleca ca prostul la razboi si murea.
    Si asta pentru ca sa vina comisia juridica sa fie prezenta la retinere, dar sa fie absenta la retinere preventiva.
    Ca doar sunt justitiarii poporului.
  • +2 (2 voturi)    
    foarte sugestiv (Miercuri, 30 martie 2016, 7:19)

    el [anonim]

    asa isi practica si centuristele meseria...
  • -1 (1 vot)    
    Cânta ”Lola” la taragot... (Miercuri, 30 martie 2016, 10:07)

    IancuJianu [utilizator]

    ...sau era doar aplecat?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by