Judecatoria Medgidia a admis cererea de eliberare conditionata a lui Miron Mitrea. Decizia nu este definitiva

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 29 martie 2016, 8:28 Dosare Anticoruptie


Miron Mitrea
Foto: Agerpres
Magistratii Judecatoriei Medgidia au comunicat decizia de eliberare conditionata a lui Miron Mitrea, dupa ce in sedinta din 28 martie au fost analizate trei cereri reunite, depuse de avocatul fostului ministru al Transporturilor. Conform minutei incheiata luni de Judecatorie, au fost admise cererile reunite privind liberarea conditionata a condamnatului Mitrea Miron Tudor si se dispune punerea in libertate, din Penitenciarul Poarta Alba, Judetul Constanta. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicare, anunta Agerpres. 

In urma cu aproape doua saptamani, Curtea de Apel Constanta a respins ultima cerere de eliberare conditionata formulata de Miron Mitrea.

Miron Mitrea a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in anul 2015, la doi ani de inchisoare cu executare, pe baza rechizitoriului DNA, fiind acuzat de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, uz de fals. 

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

De asemenea, a fost trimis in instanta Nicolae Popescu, fost arhitect-sef la Primaria Voluntari, acuzat de fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunile de coruptie. 

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927 420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector-sef adjunct si inspector-sef al ISC.

DNA afirma ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea. 






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1831 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    '' Manivela " se intoarce la autobaza PSDista (Marţi, 29 martie 2016, 8:42)

    Plagarus [utilizator]

    Mitrea El Condor Pasa, se stăpâneşte şi spune răspicat:
    Pământul e al celor ce muncesc.
    Eu n’am muncit?
    Nu!
  • +5 (5 voturi)    
    Well .. sa discutam azi despre "drepturile" lor (Marţi, 29 martie 2016, 9:04)

    MiticaPalarierul [utilizator]

    Well .. sa discutam azi despre "drepturile" parlamentarilor si ale celor ce primesc pensii special, insa condamnati pentru fapte de coruptie.

    Parlamentarii, primarii sau persoanele care au ocupat functii publice primesc sau vor primi pensii speciale, substantiale in valoare, care paraziteaza bugetul pe termen lung.

    In plus beneficiaza de tratament special pe timpul executarii pedepselor penale - cum ar fi eliberare conditionata, eliberare anticipata, reducerea pedepselor in baza unor "lucrari" de discutabila valoare stiintifica.

    In fapt un tratament care favorizeaza mita, hotzia si coruptia, pe fondul unui laxism politic intretinut de aceeasi parlamentari penali.

    Singura pedeapsa reala pentru acesti hotzi cu "gulere albe" este interzicerea drepturilor civile pe o perioada anume, timp in care nu mai pot fi alesi in alte functii publice, care sa le aduca imunitati diverse si acces la bugete substantiale de fraudat.

    A venit vremea sa curatam tara de lepre, cu masuri potrivite care sa penalizeze drastic coruptia, prin revocarea tututor drepturilor materiale dobandite de pe urma functiei publice, odata ce sunt condamnati penal pentru frauda sau coruptie.

    Este timpul ca parlamentarilor / fostilor parlamentari care au fost condamnati pentru coruptie sau frauda sa le fie revocate pensiile speciale, efectiv de la data aplicarii condamnarii.

    Masura pare aplicata retroactiv - insa aici trebuie aplicat principiul propotionalitatii pedepselor - care sunt reduse cu timpul petrecut in arest preventiv (uneori in conditii de lux). In acest caz ar trebui ca drepturile banesti rezultate din functia publica sa inceteze tot de la data considerate drept inceput al executarii pedepsei penale.

    Revocarea definitive a acestor drepturi materiale este justa - deoarece respectivii condamnati penal s-au folosit de functia publica pentru a fura, pentru frauda si coruptie.

    Incepand cu anul acesta ar trebui curatat drastic sistemul politic prin astfel de masuri.

    "Patria si Dreptul Meu!"
  • +4 (4 voturi)    
    Traiasca Romania! (Marţi, 29 martie 2016, 9:06)

    soloman [utilizator]

    Acum se intoarece la banii lui
  • +6 (6 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 29 martie 2016, 9:24)

    Pastrati-l pe Conta [anonim]

    • +1 (1 vot)    
      cica... (Marţi, 29 martie 2016, 13:56)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Pastrati-l pe Conta

      ... dosarele sunt repartizate aleator... calculatorul le repartizeaza...
      • 0 (0 voturi)    
        Comment sters de user (Marţi, 29 martie 2016, 16:30)

        Pastrati-l pe Conta [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

  • +4 (4 voturi)    
    PREA DEVREME DOMNILOR !! (Marţi, 29 martie 2016, 9:56)

    Azra [utilizator]

    Domnilor judecatori de la Medgida, cum ii dati drumul acestui individ periculos, care abia a trecut de perioada de carantina in penitenciar!? Nu vreti starpirea marii coruptii in Romania, sau cel putin diminuarea ei? Sper ca magistratii de la Curte de Apel Constanta sa fie mai realisti si sa il tina acolo pana la capatul pedepsei, ca sa se invete minte!
    Mai ales ca nu am auzit ca Mitrea sa fi plagiat macar vreo carte in timpul acestei carantine de la puscarie.
  • +4 (4 voturi)    
    Bagati pe-o usa scosi pe alta !!halal justitie ! (Marţi, 29 martie 2016, 10:13)

    andreesanu [utilizator]

    Condamnat de INCC dupa N ani si eliberat de-o judecatorie la apelul bocancilor !,bravos natiune !!!
  • +5 (5 voturi)    
    Halucinant! (Marţi, 29 martie 2016, 11:21)

    asavreau [utilizator]

    Judecătoria Medgidia mai tare decât ÎCCJ.
  • +2 (2 voturi)    
    bravos, Frantz! (Marţi, 29 martie 2016, 13:58)

    Codruta N [utilizator]

    Dupa ce ca pedeapsa e REVOLTATOR de mica, ii mai dau SI drumul mai devreme!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by