Instanta respinge contestatia fostului presedinte al CJ Botosani si mentine masura arestului preventiv pentru 30 de zile

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 28 martie 2016, 19:21 Dosare Anticoruptie


Florin Turcanu
Foto: Camera Deputatilor
Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Botosani, Florin Turcanu, va ramane in arest preventiv, au decis, luni, magistratii Curtii de Apel Suceava, potrivit portalului instantelor de judecata portal.just.ro, scrie Agerpres.

Judecatorii Curtii de Apel Suceava au respins, luni, contestatia facuta vineri de Florin Turcanu la sentinta Tribunalului Suceava prin care acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de influenta.

'Respinge, ca nefondata, contestatia formulata inculpatul Turcanu Florin, impotriva incheierii nr. 58 din 23 martie 2016, pronuntata de Tribunalul Suceava in dosar nr. 1255/86/2016. Obliga pe inculpatul Turcanu Florin la plata cheltuielilor judiciare catre stat din contestatie in suma de 200 lei. Definitiva. Pronuntata in sedinta camerei de consiliu din data de 28 martie 2016', se mentioneaza in decizia instantei.

Fostul sef al CJ Botosani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care au dispus, marti, punerea in miscare a actiunii penale fata de Florin Turcanu pentru trafic de influenta. Acesta este acuzat ca, in perioada iunie 2013- septembrie 2014, in calitate de presedinte al CJ Botosani, a pretins si primit sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentand contravaloarea lucrarilor de constructie si amenajare executate la un imobil declarat ca fiind in proprietatea unui membru din familia lui Florin Turcanu, situat in municipiul Botosani.

Banii si foloasele materiale provin de la omul de afaceri Marcel Birsan, administrator in drept sau in fapt al firmelor Cornell's Floor SRL, Omniutil SRL si Tino Unitrans SRL. Acesta a construit casa, beciul, gardul, fosa septica, reteaua de apa si canalizare si a executat lucrari de finisaje, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalatii termice, lucrari care se ridica la peste 272.000 de lei. La aceste cheltuieli se adauga si cele privind achizitionarea unor aparate electrocasnice, precum televizor sau frigider, dar si perdele si o canapea.

In schimbul executiei lucrarilor, Turcanu i-a promis lui Marcel Birsan ca isi va folosi influenta data de ascendentul functiei pe care o detine, pentru a interveni asupra unor functionari publici din cadrul CJ Botosani si din cadrul primariilor Avrameni si Dingeni, in scopul de a-i determina sa faciliteze atribuirea, prin incredintare directa, a trei contracte de lucrari si furnizare de bunuri catre firmele Omniutil SRL si Tino Unitrans SRL, precum si efectuarea cu celeritate a platilor aferente acelor contracte.

De asemenea, Turcanu i-a promis lui Birsan ca are influenta si ca va interveni asupra membrilor comisiilor de licitatie, functionari publici din cadrul CJ Botosani cu atributii in materia achizitiilor publice, pentru a-i determina sa favorizeze firma Cornell's Floor SRL, in asociere cu alte firme sau ca si subcontractant in cadrul unei asocieri, pentru castigarea licitatiilor publice astfel incat sa-i fie atribuite contracte de executie lucrari a caror finantare era asigurata din fonduri provenind de la Uniunea Europeana, bugetul de stat si bugetul local, CJ avand calitatea de autoritate contractanta.

Procurorii DNA au dispus, tot marti, si punerea in miscare a actiunii penale fata de omul de afaceri Marcel Birsan, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























441 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by