Sechestru-record de peste 850 de milioane de lei pus de procurorii DNA pe actiuni si parti sociale care apartin omului de afaceri Dan Adamescu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 25 martie 2016, 15:06 Dosare Anticoruptie


Dan Adamescu
Foto: AGERPRES
Procurorii anticoruptie au pus, vineri, sechestru asigurator asupra sumei record de 857.301.363,37 lei din averea lui Dan Grigore Adamescu, reprezentand 435.759.255 de actiuni si 20.406 parti sociale pe care omul de afaceri le detine la diferite societati comerciale.

"Aceasta masura asiguratorie a fost dispusa de procurorii anticoruptie in vederea confiscarii speciale si a recuperarii pagubei produse prin savarsirea de catre inculpat a infractiunilor de abuz in serviciu, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni)", informeaza DNA, intr-un comunicat.

Dan Adamescu s-a prezentat vineri la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta ordonanta privind dispunerea masurilor asiguratorii.

Directia Nationala Anticoruptie a incuviintat, saptamana trecuta, cerera omului de afaceri Dan Adamescu de a depune garantii imobiliare si mobiliare in contul cautiunii de 40 de milioane de lei.

Procurorii anticoruptie "au incuviintat cererea inculpatului Adamescu Dan Grigore de constituire a cautiunii in limita sumei 40.000.000 lei, prin depunerea de garantii reale imobiliare si mobiliare asupra unui imobil compus din teren (14.065 mp) si doua corpuri de cladire (5.197 mp si 4.931 mp), situate in municipiul Bucuresti si asupra mai multor bunuri mobile constand in echipamente tehnologice tipografice, toate in valoare totala de 12.124.679 euro", arata atunci DNA.

Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este inculpat intr-un dosar de coruptie care vizeaza o paguba de 795.387.999 lei produsa patrimoniului Astra Asigurari.

Procurorii au dispus pe 7 martie luarea masurii controlului judiciar pe cautiune asupra acestuia, Dan Adamescu avand la dispozitie un termen de 10 zile pentru a depune o cautiune de 40 milioane de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3394 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    e putin Sechestrul (Vineri, 25 martie 2016, 15:16)

    un domn [utilizator]

    ar trebui insluci si oficiali CSA
  • +9 (9 voturi)    
    Are grija (Vineri, 25 martie 2016, 15:31)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Are gija Justitia sa il faca scapat...ca doar e face parte din sistemul nostru mafiot care jefuieste Romania de peste 25 de ani.. 2-3 ani de puscarie, ca si CUcos, si gata
    • 0 (0 voturi)    
      In justitiea merge pe principiul una tie una mie (Duminică, 27 martie 2016, 13:54)

      andreesanu [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Iesi basma curata dupa unii judecatori daca mergi la paritate :una tie una mie !!! sau juma ,juma !!!,
  • +3 (3 voturi)    
    dan adamescu (Vineri, 25 martie 2016, 16:50)

    IonHaragus1 [utilizator]

    Mai se lalaieste mult cu acest excroc?Pe cine are in spate?
  • +3 (3 voturi)    
    alt finantator basist arestat (Vineri, 25 martie 2016, 16:56)

    jackalphonse [utilizator]

    10 ani condusi de un om care folosea justitia pe post de arma politica, arestand hotii care ii era adversari (pentru ca erau si aia hoti), in timp ce el isi acoperea proprii hoti care secau bugetul. Basescu=Nascase.
    "Sa traiti bine"!
  • 0 (0 voturi)    
    Sa ramana cu cat avea cand a inceput sa fure ! (Vineri, 25 martie 2016, 18:25)

    andreesanu [utilizator]

    Daca-l lasa in sapa de lemn si muritor de foame nu-i paguba ,dispare un BOA !!!
  • +1 (1 vot)    
    Redactia... (Vineri, 25 martie 2016, 20:28)

    Grexit [utilizator]

    "impartiala" si corect politic nu sufla o vorba de lotul Microsoft. Chiar nici o stire! In schimb despre Ponta, alt defunct politic, stiri garla. Asa e cand scrii la ordin!
    Curat murdar,coane Fanica! Deontologilor! Si acum hai cu cenzura politically corectness!
  • 0 (0 voturi)    
    Pe cine o mai denunta? (Sâmbătă, 26 martie 2016, 8:35)

    DomnuTrandafir [utilizator]

    si acest individ.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by